"Атака" да си каже дали подкрепя правителството, зове Кадиев

Парламентът не свършил работа за "5 стотинки" миналата седмица
Обновена: 30 сеп 2013 09:56 | 30 сеп 2013 09:56,
67
"Атака" да си каже дали подкрепя правителството, зове Кадиев
Георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

“Атака“ трябва да седне и да каже дали подкрепя това правителство или не, заяви депутатът от БСП и вътрешна опозиция в левицата Георги Кадиев пред bTV. Народният представител беше абсолютно категоричен, че чисто математически кабинетът зависи от 3 партии – БСП, ДПС и „Атака“. Според него миналата седмица парламентът не е свършил работа за „5 стотинки“. Кадиев хвърли основната вина за това на ГЕРБ, а на второ място – на „Атака“.

Да седнем и да се разберем, ще работи ли този парламент или не, и трябва това да включва четирите партии, призова Кадиев. По негови думи е трябвало председателското място в 42-рото НС да бъде дадено на ГЕРБ, за да бъдат те въвлечени в работата му.

На хората вече им дойде малко много това, което се случва около парламента, заяви Кадиев. По негови думи влизането в спирала от избори е вредно за България, но ако депутатите не започнат да работят, хората ще ги изхвърлят от парламента. Според народния представител може да се стигне до предсрочен вот, ако протестите се засилят.

Кадиев призна, че правителството е направило спорни назначения. Според него в случая с избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС „двама политически лидери“ е трябвало да поемат лична отговорност
Трябва да се поема лична отговорност. В политиката по-добро от личната отговорност няма, заяви Кадиев.

Той обяви, че лансираната формулировка „политико-експерно” правителство едва ли ще е успешна, тъй като „амалгамата от двете е много трудна”. По думите му при експертните кабинети е много лесно да се размие отговорността. Според Кадиев кабинетът не бива да се съобразява прекалено с подкрепящите го партии и техните искания.

Те не не трябва да слушат Георги Кадиев, не трябва да слушат партийните лидери на двете партии, заяви още народният представител.

Той категорично отрече да знае за каквито и да било договорки между БСП и Атака. Твърдението на Татяна Дончева от миналата седмица, че БСП и ДПС са обвързани с корпоративен интерес Кадиев коментира: „Като партии не са. Ако има олигархични кръгове, това са определени хора, не са целите партии. Най-жалкото ще бъде, ако корпорациите си купят партии”. Депутатът обаче отказа да назове конкретни „обвързани” имена, тъй като не е сигурен и му е омръзнало да го съдят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тъкмо тези, които твърдяха, че се разхождат в името на свободата, демокрацията и плурализма, се оказаха най-нетърпимите към всяко чуждо мнение. С фанатична болшевишка страст заклеймяваха, оплюваха и игнорваха всеки, който дръзнеше да изрази и най-добронамерената критика към действията им. Оплакваха се от цензура в медиите, при положение, че някои от тях нямаха време да се изкъпят и да си сменят дрехите, поради необходимостта да прелетят възможно най-бързо от едно телевизионно студио в друго
37
10
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Хубавото все пак е, че докато маймунджулъците в парламента продължават, тези пред него престанаха. Нормалните хора, които през месец юни излязоха да протестират срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, отдавна разбраха, че справедливото им възмущение беше използвано за тясно партийни и финансови цели и затова отказаха да подскачат по жълтите павета. Там остана една малка групичка, съставена от партийни активисти на ГЕРБ, фанатизирани фенове на отдавна споминалата се стара десница и неколцина NGO-активисти, които се надяват да увеличат финансирането си за следващия програмен период,
36
9
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
В разгара на лятото г-н Борисов искаше избори веднага, после ги насрочи за май догодина, после отново реши, че трябва да са веднага. Поръча си вот на недоверие за цялостната политика на кабинета и докато подчинените му обясняваха пламенно колко мъдро е това решение и как няма смисъл да се иска вот за секторни политики, началникът им обяви, че ще се иска вот именно за отделно взет казус. Абсурдните, че и направо налудни действия на ГЕРБ продължиха и през последните дни, достигайки такива висоти, че вероятно и самите депутатите вече не са знаели какво точно извършват и единственото, което са мож
35
8
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Очевидно е, че лидерът на ГЕРБ преживява тежка абстинентна криза, която прави поведението му необяснимо и непредсказуемо дори за най-верните му хора. При г-н Борисов абстиненцията е властова. Той силно страда от липсата на власт и прави всичко възможно, за да си я набави. Само че точно както при наркозависимите хора, които са готови да извършат и най-абсурдната постъпка само и само за да се сдобият с липсващото вещество, така и лидерът на ГЕРБ извършва серия от нелогични ходове в стремежа си отново да дойде на власт.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Корабът явно потъва щом плъховете се заръфаха за вратовете.
33
6
 
8
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Тоя ръб е абсолютен пенкилер,само идиотщини са му в кухата лейка.Играе вътрешна опозиция ли,социалистическа съвест ли...май и той не знае.
32
8
 
9
 
! Отговори
ООООО!!! преди 10 години
ООО! КАДИЕВ ВЕЧЕ МИ ОМРЪЗНАХТЕ ДА ВИ ГЛЕДАМ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА ГОВОРИТЕ ПРОТИВ БСП И СТАНИШЕВ НОЩО ЧЕ НЕ СПОМЕНАВАШ ИМЕНА УЖ ЗАЩИТАВАШ ПРАВИТЕЛСТВОТО А ИСКАШ ДА ПАДНЕ ТО СЕ РАЗБИРА МАЙ НЕЗНАЕШ КАКВО ИСКАШ АМИ С ПЪРВАНОВ И ТАТЯНА ДОНЧЕВА И Р.ПЕТКОВ СИ ПРАВЕТЕ ПАРТИЯ НАЙ ПОСЛЕ И СИ ГЛЕДАЙТЕ ВЕЧЕ ВАШАТА ПАРТИЯ ТИ НЕ СИ ОТ БСП ТО СЕ РАЗБИРА НИЕ ХАРЕСВАМЕ СТАНИШЕВ И БСП НИЩОЧЕ НЕ СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА БСП НО РЕШИХМЕ КОГАТО ИМА ИЗБОРИ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП
31
3
 
11
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Кадиев или се правиш на луд или найстина световноизвестниа некадърник Станишев те е изолирал от задколистните зделки които е сключил със Сидер АГА? .....да отговоря на въпроса които задаваш към Атака. ДА , те подкрепят правителството не е ли е очеизваждащо , че Сидер АГА работи за псевдо турската партия и БКП? мисля , че е повече от ясно! А и ако примем факта , че султана на Турция провъзгласи официално Сидеров в чин АГА значи наистина ви подкрепя! Нали СИДЕРЕ АГА? нали долен предател!?
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ГЕРБ са предложили повечко парички на АТАКА, ***.ерастите веднага ще са сменили "възгледите" си и моментално ще са се върнали при ГЕРБ. Вероятно и за това сега бойкотират работата на парламента. Пълни мекотели, за пари и майките си ще продадат. А не мога да повярвам, че преди ги подкрепях...
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Напоследък яркия тарикатски израз на Буда предизвиква умиление у мен, все едно също слушам момченце в детската градина да разсъждава, с ограничения си речник, върху безкрайността на Вселената и необратимостта на Времето.О, Буди, замълчи!
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Иронията е , че истинските хора, придобили качеството буда, са се просветили чрез своите усилия, а нашият Буда е останал безпросветен, благодарение на своите усилия.
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
В света има стотина лица, добили статут на Буда. Терминът буда се отнася за човек, който е станал просветлен чрез своите собствени усилия и самопознание без помощта на учител. Почти всички са родени в Индия, Непал и Бирма. Има един, който е роден в България, като са му дали рождено име Бойко. По-късно, някой иронично настроен милиционер, му присвоил прякора Буда, в качеството му на криминално проявен агент и доносник.
26
4
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 10 години
Орехите се обраха и начукаха... - Орешарски да си ходи...
25
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
младеж,ако им бяхте дали председателското място,отдавна да бяха блокирали парламента.не обичам комунистите,но ненавиждам простащината.те доказаха,че са абсолютно некъдърни особено лидера им.
24
0
 
4
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
По думите й в бъдещите списъци ще попаднат само тези, които са гласували на територията на страната и това по никакъв начин не касае хората от чужбина.Преди време от Реформаторския блок предложиха подобна минирегистрация, но като се вземат за база последните три различни вида избори. Юристи от БСП не отхвърлиха идеята, но срещнаха отпор от коалиционните си партньори от ДПССпециалистът по избори проф. Михаил Константинов обаче предупреди, че не може евровотът да е единствена база, тъй като на тези избори активността е най-ниска
23
4
 
4
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
19 Същото важи и за плоския данък - ако наистина погледнете реално ще видите, че никога Атака не е подкрепяла плоския данък - дори при гласуването беше единствената партия против - никога не е подкрепяла приватизацията на пощите - и т.н. всичките дивотии - аз не мога да разбера защо сте такива овце - дори овцете са по-умни.
22
0
 
2
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Предстоящите през май догодина евроизбори може да послужат за първа стъпка към изчистването на избирателните списъци от т.нар. фантоми. В проекта за нов Изборен кодекс е записано, че списъците ще се съставят на базата на гласувалите на евровота. Всеки, който има право на глас, но не е попаднал в тях, в изборния ден ще бъде дописан и ще може да гласува. Това става ясно от интервю на шефа на временната комисия за изработването на новия кодекс Мая Манолова пред "Сега". По думите й в бъдещите списъци ще попаднат само тези, които са гласували на територията на страната и това по никакъв начин не ка
21
0
 
7
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
19 - Правителството не предвижда отпадане на данъка върху лихвите по депозитите. Това съобщи финансовият министър Петър Чобанов след заседание на националния съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/ днес. Честно казано не знам защо сте такива *** - облъчват ви постоянно с телевизиите, медиите, музика, филми но чак такива *** как стават не знам - данъка върху лихвите е гласуван от герб - бсп не мисли да го маха както са обещали - къде намеси Атака тук???
20
6
 
3
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
19Министерският съвет упълномощи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на общото събрание на акционерите на БТК АД да гласува за отмяната на особените права на преференциалната акция (т. нар. златна акция). Ти не знаеш ли, че Атака не участва в министерския съвет??? Другите *** дето плюете по Атака - не знаете ли???
19
7
 
2
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
19Къде видя подкрепяне - резултати от гласуване по поставените от теб въпроси -- оставането на данък лихва, златната акция на БТК и прочее простотии - не знам защо сте такива *** - ти и всички дето са ти дали + ???