"Няма задкулисие Пеевски. Задкулисието е друго!"

Делян Пеевски изпрати позиция по повод решението на КС
Обновена: 9 окт 2013 15:05 | 8 окт 2013 19:20,
152
"Няма задкулисие Пеевски. Задкулисието е друго!"
Делян Пеевски. Снимка: Булфото

Приемам решението на КС заради десетките хиляди избиратели, които ме удостояват с доверието си вече два последователни мандата. На тях им благодаря по мъжки и точно заради доверието им и в тяхно име ще изпълнявам отговорностите си на народен представител. Това се посочва в позиция на Делян Пеевски, изпратена до ”Фокус”.

Изявлението му е по повод решението на Конституционният съд, че Пеевски остава депутат. 96 народни представители бяха внесли искане за обявяване на несъвместимост на пълномощията му на народен представител след положената клетва за председател на ДАНС. Искането им за предсрочно прекратяване на пълномощията му като депутат не беше прието от КС.

В позицията си Пеевски обяснява „отговорно и с доблест”, че според него името му е подложено необосновано на публичен линч, а личността му се сатанизира по сценарий на заемащи позиции във високите равнища на властта в държавата. Подобно становище Пеевски изрази и в свое писмо до Конституционния съд.

Възмущавам се, че правото ми да бъда избиран – основно гражданско право в демокрацията, бе подложено на съмнение и се превърна в бумеранг, за рикошета на който аз плащам неясна и непосилна цена, пише в позицията на депутата.

Въпросът „Кой предложи Пеевски за председател на ДАНС?“ отдавна няма смисъл. Защото отговорът бе даден многократно – премиерът Пламен Орешарски предложи кандидатурата ми на Народното събрание, съгласувано с двете политически сили, които подкрепят кабинета. Рутинна технология при всеки избор.

Въпросът, на който и аз имам право, е кой (кои) и защо не позволиха да стана председател на ДАНС.

Мое е правото преди всички да дам ясния и неудобен отговор на този въпрос, се казва още в позицията.

Според Пеевски той не е застанал на поста председател на ДАНС заради „здравия“ и инкриминиран съюз между контрабандата, корупцията и властта на политици, които, вместо да се борят срещу криминалните схеми в икономиката, са решили да ги подчинят на себе си и партийния си интерес.

За съжаление, имаше пробойна – печатницата в Костинброд засече и започна обратно броене, за чиято цена определиха главата на Делян Пеевски, вмята неосъщественият председател на ДАНС и допълва, че тогава е започнала вендета срещу него.

Президентът без каквото и да е колебание за авторитета на институцията, която представя, и с афекта на притиснат неизвестно до каква стена инициира бламиране на решение на парламента на Република България. В случая – за избирането ми за председател на ДАНС. В колаборация с разбитите през костинбродската печатница лидери на заради това неслучили на власт политически сили президентът – длъжник им за позицията си, официализира политическия цинизъм.

Аз не упражних правото си на избран и отказах да бъда назначен за Председател на ДАНС. Само че и до днес президентът и политическата му компания с минало на корпоративните си контакти все името Пеевски изрича.
Защо президентството на държавата акумулира неистово риторика с клише името на един гражданин?
Кой и кога ме обвини в нещо? Кой и кога обоснова несъгласието си с моето избиране с факт, а не с афекта на инкриминирания си партийно-властови ужас от политическото си и корпоративно-сиво (до тъмно) минало от близкия и по-далечния преход?, пита депутатът.

В какво ме обвинява президентът на демократичната ни държава с независима съдебна власт? Законите в България прилагат ли се, или се дописват със симпатичното мастило на все по-оредяващите всякак платени и внушени емоции от, през и чрез улицата, наета от задкулисието, чиято властова „борса“ се срина в Костинброд? Олигархията е в политически стрес и антидепресантът им е отнетото ми гражданско право и обругаваното ми име, пише в позицията.

Той прави и равносметка на живота и кариерата си.

„Аз съм на 33 години и съм успял. Това престъпление ли е? В тези мои 33 години аз съм два мандата депутат – единият по времето на управление на сега загубилите властта, само че, и това е важно да се подчертае дебело, в опозиция. Може би вината ми е, че съм депутат от ДПС – гражданска квота?!  Кой и как в демокрацията дискриминира либерална партия с международен паспорт и авторитет?  Как съм бил депутат от опозицията и съм бил задкулисие?
Кой ще ми отговори конкретно на този политически и принципен нонсенс в емоцията на президента с речитатив Пеевски?  Къде е моето задкулисие? Кои са неговите измерения? Настоявам за уточнение с конкретика. Нали задкулисието е порокът на властта?

Кои бяха мъжете на и във властта до вчера, защото няма как задкулисието да се е пръкнало ведно с предложението да бъда избран за председател на ДАНС?  И ако съм задкулисие, с кого сме били в компания? Няма задкулисие Пеевски. Задкулисието е друго, а Пеевски е неговият признат във и с институционалната и персоналната истерия от ужас враг. Ако фактът, че съм бил на скромни по младост години, буди недоверие и подозрителност, защо никой и никога не се притесни по аналогия от невръстността за политиката на един депутат от ГЕРБ – сега също втори мандат? Той задкулисие ли е, или е индулгенция на и за задкулисието, гаранция за което е родителят му, който „се бори със задкулисието в мое лице“, т.е. с мен?”, пита Пеевски.

Той напада колегата си от ГЕРБ Александър Ненков, чийто баща е член на КС.

Може би имам и втора вина – че съм успял човек. Фактът, че моралните съдници на престъпността и олигархията са заели институционалните си трибуни срещу мен и нямат доблест да ме обвинят пряко, а ме визират иносказателно и все за процедурата ги боли, е категорично доказателство, че са автори на сценария да ме превърнат в своеобразен параван с надпис Задкулисие, зад което се крие истинското задкулисие, съставено от тях самите и техните капитали и затова се прикриват един другиго и ведно. Не ме обвиняват пряко, защото нямат и не биха могли да имат аргументи. И освен това, смея да твърдя, ме познават достатъчно добре, в смисъл – познаваме се достатъчно добре.

Силно се надявам, че българското общество, включително и най-яростно протестиращите ще проумеят простата истина, че престъпността, корупцията и олигархията в България не е възможно да се персонифицират с мен и моето име, каквито и качества и недостатъци да притежава моята личност, защото тази престъпност и корупция са от системен характер и имат история, която е отвъд пълнолетието ми. Апропо, да припомня календарно, че в годините на най-мащабната приватизация аз съм бил непълнолетен, т.е. без социални валенции. Не би могло да се каже същото за днешни управници до най-високото ниво на държавната власт, които през същите тези години са били наети консултанти на същинската олигархия, а родителите им – съратници верни и доверени на бащите на олигархията при осигуряването на първоначалния капитал за верни партийни другари – секретари на окръжни комитети или домакини на ловни станции из Делиормана за първи мъже в ЦК и Политбюро на все една партия и шофьори на топ шеф на Държавна сигурност преди 1989 година, пише още в позицията си Пеевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Избран от Парламента, заклел се като Председател на ДАНС, направил няколко работни срещи с шефове на отдели, с Главния прокурор ,стоял 2 дена и пърдял в креслото на шеф на ДАНС !!!!!Е ,как може да си *** и да кежеш, не, не е бил шеф на ДАНС, депутат е !И това конституционният съд, правете сметка какво става в останалите съдилища ,за каква корупция и наглост иде реч !!!
59
20
 
13
 
! Отговори
plamen преди 10 години
Абе *** ,къде бяхте когато мутра стана премиер .И то доказана мутра.Истинска.Може ли някой от герберастката *** да каже точно какво има против Пеевски.Дали има по престъпно минало от Борисов,дали е свързан с амфитамини,дали е свързан с контрабанда.Колкото повече данни излизат за ГЕРБ,толкова повече една шепа *** полудяват.Няма да ви минат номерата.
58
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пеевски внесе страх в редиците на политиците и ако има национална отговорност да почне да говори но то в бг който е говорел е бивал убит
57
2
 
24
 
! Отговори
Kuncho преди 10 години
Нямам думи! Голяма наглост!КОЙ ГО ДОПУСНА ТОГАВА ДА СЕДНЕ В СТОЛА НА ШЕФАНА ДАНС ГОСПОДИН ОРЕХЧО?!ПОЗОР ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!!!ОСТАВКА!
56
2
 
22
 
! Отговори
пю преди 10 години
уж откриха ловния сезон пък няма кой да гръмне тоз нерез той и фидосова ще изхранят бежанците поне два месеца
55
3
 
20
 
! Отговори
екуритате преди 1989 преди 10 години
Румъния започна да съди хора от Секуритате преди 1989 , България какво чака още Папката с Проект Възродителен Процес , на който местото му е в Страсбург
54
12
 
8
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 10 години
ПЕЕВСКИ, както и всеки депутат е такъв по волята на народа. Никой не може да игнорира волята на народа. А Конституционният Съд е хунта от лица заложници на различни политически котерии и бизнес интереси. Конституционният Съд не е избиран от народа, и затова не бива да има право да коригира народната воля.
53
1
 
22
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Роко, ти за хора като Пеевски ли милееш? За какво мислиш му е парламента при толкова пари и бизнес, които има? Защото рано или късно ще стигнат и до него.
52
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам Борисов, Цветанов и Фидосова за доживотен триумвират.Само така сами ще се изтребят герберастите. :-)
51
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега разбирате ли колко наивни са били СДС и Желю Желев, когато обясняваха за свободните политически партии?!Пуснаха ДПС като антикомунистически гарант и ни върнаха в средновековието.ТЖ беше прав като отвори границите и каза който е турчин прав му път.
50
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поотслабнал ми се вижда малко Пеески. Дано от следващите 2 млрд заем му заделят малко, та да заглади малко косъма.
49
2
 
25
 
! Отговори
оффф преди 10 години
Само платени *** могат да напишат и да си мисля какво можел да направи Лойния ако бил шеф на ДАНС!Вие имате ли мозък в главата бе,този с купеното образование,без нито един ден трудов стаж,проста и дебела кукла на конци какво ще търси в службите?!?Това е пълна пародия!Със същата сила може да твърдите,че *** от Факултета,който не може да смята,как щял да се справи като финансов министър!Жалки сте,жалки до безобразие!
48
13
 
4
 
! Отговори
hristov преди 10 години
Институциите са за да се уважават след като сме ги удобрили.
47
20
 
7
 
! Отговори
Роко преди 10 години
До boyko_stoewПрегледай записите от НС когато избраха Пеевски за Данс какви гримаси направиха Боко и Цоко, явно щеше да им се стъжни живота и хвърлиха доста пари за протеста
46
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП пада. Ура!
45
3
 
25
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Я тоя *** можел да говори. Впрочем веднъж го гледах по новините на митинг на ДПС - пред една шепа платени *** как им се мазнеше: "Ох, изберете ни, ние ще се грижим за вас, ще ви храним и поим".... Мазен алчен г*з.
44
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета коментарите и даже не се знам дали да коментирам. Едно е ясно, герберастите не признават друго мнение освен своето. Това за което плюят по Пеевски (който не е светец, признавам) важи и за Борисов, Цветанов и Бориславова и тн. Но явно, като крадец да викаш "Дръжте крадеца!" наистина има смисъл.
43
1
 
33
 
! Отговори
Христо преди 10 години
За Пеевски нямам думи! Най-накрая видяхме истинското лице на "конституционния съд", а може би и на по-голямата част от правосъдието в България.
42
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пеевски,марш при създателя ти-Илия Павлов!
41
12
 
7
 
! Отговори
Иди Амин преди 10 години
Страшен пич.