Връщането на пушенето на закрито влезе в парламента

Здравният министър ще подаде ли оставка, ако поправката мине, пита Борисов
Обновена: 17 окт 2013 06:36 | 16 окт 2013 22:09, Красимир Ангелов
314
Връщането на пушенето на закрито влезе в парламента
Снимка: Reuters

Депутати от БСП внесоха в парламента законодателни промени за отмяна на тоталната забрана за пушене на закрито. Това стана днес следобед, след като във вторник парламентарната група на левицата даде зелена светлина, съобщава "Труд".

Либерализирането на режима за пушенето на закрито бе едно от предизборните обещания на БСП. Основни фигури в кабинета „Орешарски“ обаче се обявиха против връщането на стария режим. Здравната министърка Таня Андреева е против, а срещу идеята се обяви и министърът на спорта Мариана Георгиева.

Днешното действие на "червените" депутати срещна острото недоволство на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"БСП днес са внесли поправка в закона за здравето, с която се отменя пълната забрана за пушене на закрити обществени места“, съобщи в своя профил в социалната мрежа Facebook Борисов.

"Припомням, че още през лятото на 2010 година трябваше да влезе в сила пълната забрана, приета в мандата на тройната коалиция. Преди да изтече гратисният период депутати от ГЕРБ предложиха земенянето й с по-лек режим. Тогава БСП ни обвини в лобизъм.

Въпреки натиска от страна на бизнеса, ние приехме пълната забрана за пушене на закрити обществени места, защото смятаме, че здравето на хората е на първо място. Не на това мнение обаче са БСП и изглежда, че техните интереси са над народното здраве", заяви още бившият премиер.

По думите му днес е станало напълно ясно кои са лобистите в парламента.

"И искам да попитам здравната министърка, която ще запомним с това, че първите и думи на този пост бяха, че е против забраната, а по-късно явно претърпя катарзис и се отметна, ще си подаде ли оставката, ако мине поправката?", попита Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
5
 
! Отговори
Просто провери преди 10 години
До qwerty78 Давам ти един адрес където нито ПОЛИЦАЙ нито Аллах,нито Господ бог е стъпвал в тази ЛУДА ГЕРМАНИЯ! Първо провери,после коментирай!!Hamburg.Paralelstrasse.6 Ако имате Карти влезте и проверете!Може и в Google Земя
114
5
 
20
 
! Отговори
Швейцария преди 10 години
До девойка Заповядайте в ШВЕЙЦАРИЯ-ПУШИ се ПИЕ се! И ПАРИ приемаме от целия свят! ЗА това имаме стандарт!
113
3
 
17
 
! Отговори
Restrikt преди 10 години
До девойка Всяко едно нормално същество знае,че всяка забрана е много приятна за преодоляване! Не става със забрана! Възпитанието е друга цигара или бира! Колкото ти налагат забрани-толкова се стремиш да ги избягаш! До къде я докара ЕВРОПА? ЗАБРАНИ,ЗАБРАНИ,ЗАБРАНИ! Не става със забрани!!??? Ето ТУРЦИЯ-връща забрадките??? В Лудата ГЕРМАНИЯ има много забрани,но никой вече не иска да ги спазва!Пушат пред колонките на бензиностанциите! И в АВСТРИЯ е така! Това ли търсехме в ДЕМОНКРАЦИЯТА?
112
15
 
10
 
! Отговори
девойка преди 10 години
Родните ни министри са убииците на българската нация.Докато другите държави приеха забраните и ги спазват ние в България пак обратно правим дори и с цената на здравето и живота си.Браво!Как ги търпим още тези нагли некадърници.Сега ще си го гласуват тройната коалиция доволно нищо че българина боледува,мре като мухи и здравеопазването ни е поднулата.*** работа.От здравето на хората ще печелят в заведенията това ли е цялата работа.
111
7
 
11
 
! Отговори
S преди 10 години
Научете се да мислите ! Цигарите са много вредни това е безспорно, но къде е демокрацията ? Младите имат нужда от свободата за която им се говори, само че тази свобода е мит както и демокрацията ????? В нощните заведения трябва да може да се пуши, това ще е вид демокрация ! Стига сме живяли в илюзии ??? Имаме ли свобода или Не ???
110
0
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 10 години
До Черно тото, ДАНС спи Простаците от футбола са невероятно простакозависими! Само вие ТЪПАНАРИТЕ не разбрахте,че Футбола е най-платената МАФИЯ на света! Като сте ПРОСТАЦИ,гледайте футболиграйте,залагайте! Най-ОБРЕМЕНЕНИ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ! От вашите БЕДНИ душички,ама БЕДНИ та БЕДНИ и ПРОСТИ!!! Печелят неуки футболисти,техните алчни тренери,собсвеници на клубове,после печелят-ЗАЛОЖНИТЕ,но ЗАЛОЖНИЦИТЕ сте самите ВИЕ! Не искате да го ОСЪЗНАЕТЕ!
109
14
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
Аз НЕ искам забраната да отпада!
108
3
 
15
 
! Отговори
Ти ли Бре преди 10 години
До Анонимен Ти и без това в заведение не стъпваш без приятелите си-които са ПУШАЧИ! Що не пиеш кафе сам бе простако???Иначе големи претенции!!!
107
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** коментатори - спрете да политизирате темата. Това е крачка назад, ако се приеме. Повечето от приятелите ми пушачи са за забраната и нямат против да излезнат да изпушат по една цигара. Тука става въпрос за интересите на Булгартабак и други конгломерати. Ако отменят забраната аз лично повече няма да стъпя в заведение.
106
2
 
6
 
! Отговори
Само един ЕВРОПЕЕЦ преди 10 години
До Shоp Аз съм един *** от ЕВРОПА и не ми харесва твоето натрапчиво поведение навсякъде по сайтовете! Аз съм селянин от Европа,а ти си *** в сайтовете дето за 30 стотинки ще си продадеш тясната душичка! Много ме дразни присъствието ти тук! Аз рядко влизам да прочета нещичко тук или в други сайтове-ама ми се повръща от мързела ти проклетнико! Що не си намериш работа? Ама истинска! Не прилича на един мъжкоимец да има *** доходи! Все твоите *** омирисват тези новинарски сайтове!
105
6
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До ivokalpаzanovНикога повече "ГЕРБ" добре. Но "***" вече владеят значителни хиляди декари земя в РБ. особено в Мизия. Обработват я. Печелят.М?;-)
104
9
 
7
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Жалко за ГРАЖДАНИТЕ на РБ...
103
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До az-за теб се отнася, 163.;-)
102
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До az-До Гражданин на РБвж. 146 ..Патология, а....Престани с пороците, след това пиши.;-)
101
3
 
2
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Мильo ВИПOНДовШопче или квото там недоразумение се считаш, че сайтчето е доста зле и бъгаво съм съгласен, защото ако не беше ти и подобни хейтърчета отдавна щяхте да сте баннати и то по начин, който прокситата и динамичните IP адреси нямаше да могат да ти помогнат.Жалко, че тия явно са скръндзави и не щат да си платят на някой, който може да им оправи бъговете :)
100
2
 
0
 
! Отговори
S преди 10 години
PUSHENETO DA SE RAZRESHI SAMO V NOSHTNITE ZAVEDENIA S REGIM OT 00H DO 06 H, NE MOGE DA ZABRAVIAVAME VSICHKO, NE MOGE DA GIVEEME S NEPREKASNATI ZABRANI, TRIABVA DA IMA BALANSE !!!!
99
0
 
0
 
! Отговори
Черно тото, ДАНС спи преди 10 години
В момента една от най-големите заложни компании в Далечния изток е блокирала залозите за точен резултат 2-2 на българското дерби ЦСКА - Левски. Странно, е че от там долетя усмихнат и Александър Томов, който е бил част от делегация на още 5 футболни *** от Източна Европа - Арис, Рапид Букурещ, Металист Харков, Ференцварош и Анталияспор. Същите са търсили за спонсор тайванска заложна къща, която срещу 3 млн.евро на да лъсне на екипите на въпросните отбори.Ако това стане реалност, то ни чакат
98
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До az-"тц", за радост на Админите...;-)
97
1
 
0
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Гражданин на РБвж. 146
96
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До az-Вместо да ми съчиняваш кусурите, я да видим, Ти защо си тук, az-?Какво търсиш?;-)