Да кажем честно - не можем да поемем повече бежанци!

Това е по-хуманната позиция, рече Първанов
65
Да кажем честно - не можем да поемем повече бежанци!
Георги Първанов. Снимка: архив, БулФото

Време е да кажем честно, че не сме в състояние да поемаме повече бежанци, заяви Георги Първанов, президент в периода 2002-2012 г.

Според него това ще бъде по-честната, по хуманната позиция, отколкото да ги приемаме, без да има гарантирано нормално съществуване за тях.

"Виждам опасност в стремежа на досега съществуващи и нови политически формации или други структури, да експлоатират възможни проблеми, какъвто е този с бежанците. Не бих искал да тръгваме по тази плоскост, защото при цялата икономическа криза, при цялата политическа нестабилност, ако бъде накърнен и етническият мир, това би ни струвало твърде много", каза Георги Първанов, който призова към повече спокойствие, към разум и действеност отговорните институции.

"И по темата за бежанците виждаме голямо изоставане, неподготвеност", допълни той.

Георги Първанов участва в Плевен в обществена дискусия на тема "За национално съгласие по развитието на българската енергетика като основен приоритет".

Ако ние своевременно, бързо, не дадем ход на новата ядрена централа "Белене", ни чака един енергиен микс, който няма да е добър с оглед на бъдещата цена и за потреблението, и за бизнеса - така че алтернатива няма, подчерта той.

По думите му АЕЦ "Белене", въпреки забавянето, продължава да е един много печеливш проект, но времето е изключително важно.

"Моят акцент бе за търсенето на нов подход към професионалните ръководства на енергийните структури, дружества, монополи, защото голяма част от проблемите в нашата енергетика идват от партизирането и лобизма в този сектор по време на целия преход", заяви Първанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
16
 
! Отговори
аз за преди 10 години
Браво г-н Парванов! Не бях очаквал такова изявление, но ми хареса.
17
2
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Наивни въпроси...:1. Има ли нещо общо между етническия произход на Лъжльо Офшорнолшив и бездействието му, като Президент и Върховен главнокомандващ, при явната агресия по Турската граница...???2. Има ли договор между Лъжльо Офшорналиев, ДПС, Боко и Ердоган, за обучението на (май вече пребазираната) бригада от 2 000 талибани във военната база в Телиш...???- Само питам, де, нищо не намеквам....
16
2
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,- Леенето на кръв, рязането на глави и бомбените атентати са религиозни актове - "Светая светих" за Исляма...- Да си ги практикуват в Ислямските държави... няма лошо..., толерантни сме...- Важното е да не допуснем тези религиозни обряди и у нас..., например в Кърджали или Разград..., защото тук - там, май се обучават талибанчета..., в ръцете на недоучилите се гърмяха бомби..., а после инструкторите им ги "самоубесваха"...!!!.
15
0
 
10
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
И КАК ИСКАТЕ ДЪРЖАВАТА ДА Е СИЛНА, КАТО СТЕ ИЗБРАЛИ СЛАБИ ПОЛИТИЦИ ??? АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ИЗБИРАТЕ СЪЩИТЕ МУТРИ, КОИТО ОБЕЗГЛАВИХА ДЪРЖАВАТА, ЩЕ БЪДЕТЕ ПРЕВЗЕТИ ВСИЧКИ С ТЕРИТОРИЯТА, НА КОЯТО СТЕ СТЪПИЛИ!
14
1
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Вильо Офшорналиев и Буда-лите НЯМА ДА СЕДНАТ НА РАЗПРАНИТЕ СИ ***, ДОКАТО НЕ НЕ НИ ПОДПАЛЯТ ЧЕРГАТА(дано не сме толкава прости, че да го допуснем)- До сега се клаха, в Румъния, Молдова, Сърбия, Македония, Хърватска, Босна. От 1923г. се избиват кюрдите в Турция- Сега било наш ред!- ПЪРВО беше диверсията САРАФОВО, ПРОВОКАЦИЙТЕ ПЕЕВСКИ И БЯЛ АВТАБУС, ПОМАГАМЕ В СИРИЯ НА АЛ,КАЙДА, а подписали с ислямиста Ердоган договор да приемем 20 000 терористи от Ал,кайда (и семействата им), опитват се да подпалят и УниверситетаА гладния българин плаща ли плаща.
13
1
 
6
 
! Отговори
Колчо преди 10 години
"Гоце е ***, ама за това няма как да не каже Браво... "Добре, де, и кое му е БРАВО-то?Както Мозер взела да се впечатлява, че Боко казал, че "може би допуснал грешки при управлението си". Общи приказки.
12
1
 
11
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Прав е Първанов, но държавата е слаба-в момента се намира в смут и безпорядък, не знае как да пази границата си от бежанци, не може да наеме гранична войска, не може да направи ограда на границата, не може да спре автобусите с бежанци, които минават нелегално границата и биват пропускани нелегално през граничните пунктове. Една Силна държава не би постъпила така. НЕ МОЖЕ ЛИ ДА ПАЗИ ГРАНИЦИТЕ СИ ЕДНА ДЪРЖАВА, ТЯ НЕ Е ДЪРЖАВА, А РАЗГРАДЕНА ТЕРИТОРИЯ, ЗАЩОТО ЛЕСНО ЩЕ БЪДЕ ЗАВЛАДЯНА И ПРЕВЗЕТА !!!
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов ти и твоята партия на червено турската *** сте виновни за това, че ДВА милиона Българи емигрираха по света, а тия които все още са в България се чувстват като бежанци.
10
0
 
5
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Никой нито те е викал нито те е питал,ЗНАЕМТЕ, АМА ЧОВЕК СЕ ВЕДНЪЖ ЛЪЖЕ,затова откъдето си дошъл, отивай пак там- ти нямашнищо общо със социализма и публично го заяви, какво се вреш между краката ни и се опитваш да се провреш, СТИГА,
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да изкрещим така, че наглите крадци, които ни направиха за резил пред целия свят, да се изпокрият от страх в миша дупка. И не само да ги махнем от властта, ами този път и да им търсим отговорност, щото тия ни крадоха така, както никой не ни е крал!
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО!!
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АГЕНТИТЕ НА ДС,КГБ СЕ АКТИВИРАХА ОТНОВО! АНАТЕМА ВИ ГРУГАРЕ!
6
0
 
16
 
! Отговори
стана ли виното преди 10 години
то хубава сега топло *** като се застуди трябва да се греем
5
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гоце е ***, ама за това няма как да не каже Браво...
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koга ще дйде времето за РАЗСЛЕДВАНЕ на другаря агент Гоце Седефчов? За него само съд и килия до ***-бургията...))
3
1
 
35
 
! Отговори
ined преди 10 години
Да кажем честно - не можем да храним толкова много политици, чиновници и депутати.
2
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на г-н Първанов за това си изказване!
1
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проклети да сте всички политици на прехода, които предадохте България.