Възстановяват закритите спешни отделения

В момента работят 370 екипа в цялата страна
24 ное 2013 14:20,
6
Възстановяват закритите спешни отделения
Снимка: архив, Булфото

Закритите през 2007 г. спешни отделения и спешни болнични комплекси да бъда възстановени.

Това предвижда стратегията за развитие на спешната помощ до 2020 г., разработена от Министерството на здравеопазването, и която ще бъде предложена за обсъждане до края на годината, съобщи "Дарик".

Стратегията представи доктор Максим Гайдев от здравното министерство по време на провеждащия се в София Първи конгрес по спешна медицина.

В страната нивото на спешната медицина е добро, но има сериозни проблеми в областта на кадровия потенциал, логистиката и организацията, посочи директорът на "Пирогов" доц. Стоян Миланов.

Гайдев пресметна, че в момента работят 370 екипа в цялата страна. По думите му спешната помощ разполага с 600 линейки.

3,5 повиквания е средното ниво за страната за един екип в 12-часова смяна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Г-н Фред преди 10 години
Здравейте,Моето име е г-н Фред Peterson аз съм собственик на Фред Питърсън свят заем Предлагам заеми при лихвен процент от 3%. ако наистина. данните ви е на сигурно място при нас, така че няма какво да се притесняваш.А също и аз давам на всички видове заеми, които търсите, така че всичко, което трябва да направим сега, е да се приложи и да си бърз кредит днес.Ако проявявате интерес, моля свържете се с мен чрез моя имейл адрес fredpetersonworldloan***yahoo.Най-добри пожеланияГ-н Фред.
5
1
 
4
 
! Отговори
пишете коректно преди 10 години
Как ще са закрити бе? Не ви ли е срам да лъжете? Спешните отделения минаха под шапките на болниците и това е нормално! като станат пак към МЗ да не би да дойдат пари от нищото? Пак същите ще са!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Андреева по простотия не отстъпва на Атанасова. И двете са прости калинки: едната герберска,другата червена. Няма вече лекари,нито за линеиките стигат,нито за спешните им отделения.Другарите нали си имат правителствена болница
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кукуфНали има заплати за подслушване,няма страшно.
2
0
 
6
 
! Отговори
кукуф преди 10 години
Добре де,то сега няма лекари за линейките,пък ще трябва и персонал за тези отделения.Преди повече от 15 години ги създавахме тези неща,ама имаше сума ти лекарски екипи.Сега едва свързват двата края с кадрите в спешната.И сега има мнооого свободни работни места за лекари срещу няколкостотин лева на месец.Няма желаещи.Ама Гайдев/който и тогава беше фактор в спещната/не е измислил нищо ново.Разкриваме нови щатове със смешно заплащане.Кухи и незаети по презумпция.Ама вдигаме пушилка...
1
6
 
10
 
! Отговори
jorkata преди 10 години
Ama kade sa Gerberite da pochnat da pluqt i zlobeqt!!!1 Tanya Andreeva e chitav ministar na zdraveoopazvaneto nai malkoto e DOKTOR za razlika ot gerberskoto Desi, koeto upravlqvashe zdraveopzvaneto bez dori da ima ideq ot bolnici, bolesti, lekari, pacienti lekarstva i tnt