Нямаме право на отстъпление, залогът е бъдещето на страната!

Трудното свърши. Предстои по-трудното, отчете Орешарски в Боровец
Обновена: 29 ное 2013 19:45 | 29 ное 2013 19:25, Красимир Ангелов
158
Нямаме право на отстъпление, залогът е бъдещето на страната!
Снимка: БСП

"Нямаме право на отстъпление, защото залогът е бъдещето на нашата страна – дали ще вървим напред, или отново ще се отклоним в пътища, които не водят към нищо добро. Това очакват от нас българските граждани – както нашите симпатизанти, така и тези, които не ни подкрепят, но също искат да живеят в една по-добра държава".

Това заяви премиерът Пламен Орешарски по време на семинара „Държавност, икономика, справедливост” на парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС, който се провежда с участието на правителството.

"Днес може да заявим: "Трудното свърши. Предстои по-трудното". Доказахме, че можем да устоим на уличен и психологически натиск, че не ни плашат заварените безредици както в обществото, така и в институциите. Предстои ни обаче да убедим нашите избиратели и всички наши сънародници, че можем да подредим системите – да ги реорганизираме, реформираме и да ги насочим в една по-рационална орбита", заяви още министър-председателят, цитиран от пресцентъра на БСП.

По негова оценка изминалите шест месеца от управлението са най-трудния мандат в новата българска история.

"Станахме свидетели на непозната до момента стимулирана агресия в обществото. Тя беше активно поддържана от враждебна медийна среда, в която постоянно се представяха като особено драматични уличните протести дори и в дни, когато броят на протестиращите се ограничаваше до 50-100 недоволни граждани", смята Орешарски.

Той призна пред своите съпартийци, че и в най-песимистичните си прогнози не е предполагал,  "че така драматично ще се възприеме една нормална смяна на правителствата, обичайна за демократичните европейски страни".

"Впрочем, това е още едно доказателство за недемократичните характеристики на предходния мандат. Демократичните писани и неписани правила не предполагат подобни реакции при какъвто и да е резултат от изборите", посочи още Орешарски и продължи:

"Картината се оказа още по-сурова. Обществената и социално-икономическата система е толкова разрушена, че трудно реагира на каквито и да е сигнали, политики и инструменти. Това налага много повече последователност, търпение, толерантност и изграждане на институционална рамка при състояние, близко до пълно разграждане".

По думите на министър-председателят към момента правителството е успяло да промени цялостната социално-иконмическа и психологическа обстановка в страната. "Спряхме редица негативни тенденции, други бяха овладени и макар да предстои още много работа по тяхното обръщане, първите позитивни сигнали вече са налице", отчете Орешарски.

По думите му за изминалите 6 месеца правителството е подсилило социалните акценти на политиките, ускорило е разплащаниятаа на държавата към фирмите и е преустановило  „централизирания административно-силов натиск върху бизнеса“.

"Даваме си сметка, че в заварената нетипична обстановка са необходими силни и в определена степен – нестандартни, мерки и политики, но като че ли не ни достига системност и координираност в политиките. Координираност не само и не толкова вътре в кабинета, колкото между кабинета и подкрепящите го политически сили и парламентарни групи. В определени сектори се чувства и концептуална недостатъчност“, посочи още Орешарски.

На края на своето изявление премиерът благодари за доверието на двете партии и поиска и в бъдеще тяхната подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
27
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
Как ще отстъпват?! Та те тамън завзеха влЪстЪ, а и новите S класи, равняващи се на 500 минимални заплати бройката... изоставят ли се така лесно...АаамаХа, ОСТАВКА ще ми искат!
93
22
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
много елементарни коментари,вижда се че са гербери.
92
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е положението! Герб ще отговарят за кражбите си пред Народа и пред бай Ставри! Строго, но справедливо!п.п. Вече има и кандидатка за Сливенския!)
91
19
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
не съм за никоя партия,но-о-о ГЕРБ наистина трябва да изчезне от политическата сцена.
90
3
 
26
 
! Отговори
Мухахах 2 преди 10 години
Вижте, че ви е срам да си признаете, че се крепите взаимно. Един от друг ви е срам. "Атака" осигури кворума и подкрепи този кабинет, крепи ги и при вотовете на недоверие. Патерицата на кабинета са атаглистите. Когато човек говори за юрушистите, израза "ей, ***" вече придобива нов смисъл. Направо са си бастуни отвсякъде.
89
1
 
10
 
! Отговори
Мухахах преди 10 години
Мухахах, патриот. Те всички са патриоти там в политиката и не отстъпват заради България."Министър-председателят уточни, че кабинетът и подкрепящите го БСП и ДПС, трябва да..."Юруш - Атака, защо ги изпуска премиера. Продължават за лъжат атаглистите нещастни, че не са част от кабинета, Андрешковците му с Андрешковци. Долни мръсни атаглисти и комунисти, освен да лъжат нищо друго не могат да правят. Заченат в грях и с лъжа е този кабинет.
88
8
 
7
 
! Отговори
иван преди 10 години
Къде ги бедните и умните? Къде са дудуците и тъпаните, прегракналите оставкаджии? Тракат зъби и се скатават. Е, поработиха и поспечелиха, а сега? Сега тук някъде лаят, на, батовите, ще работим и ще вървим в нужната посока. А вие си киснете в герберското блато. Квак-квак!
87
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самият Боко е една авария, авария на природата- неолиберален комунист!)))
86
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВъпросиКой вкара България в Европейската Общност?Отговор а) Бойко Борисов б)нЕкой другКой финансов министър генерира рекорден фискален резерв?Отговор а)Симеон Дянков б)нЕкой другМного моля уМните и иНтелигентните да отговорят!А мАтряла да ходи да се самозапали!
85
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Боко ли строи магистрала ХЕМУС,защото имало някъква авария.
84
4
 
18
 
! Отговори
плъх и орех преди 10 години
Тези наглеци чак на Боровец ли се скриха от народната любов? И що за безочие е тази турскокомунофашистка хунта, която превърна полицията отново в милиция да говори за демокрация??? Следващия семинар може да ви се наложи да го правите и извън страната, примерно в Русия или Северна Корея!
83
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу Боцко Тиквата и Цецо Гестапото! Смърт на фашизма, свобода на народа!
82
13
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
този алчен Буда тиквата е против да се намалят субсидиите,с това доказва че не му пука какво иска народа.
81
10
 
4
 
! Отговори
Иван преди 10 години
ЕТО:Емил Василев Цв. Цв. да стяга куфарите! За ЦСЗ... Защото, бившият шеф на БОП-а Флоров беше изключително близък с вътрешния министър и лично негово протеже.Атаката на Танов не може да се тълкува по никакъв друг начин: той е или изключително ***, или на Цецо му е изпята песента вече... Герберчета, кво става - ще се избиете помежду си преди червените ***, а бях готов да се обзаложа, Първанов ще гътне Станишев преди Бойко да жертва Цветанов.
80
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога Борисов ще вземе властта?- Когато сирийските кюрди се върнат в Сирия, сиреч на кукуво лято!ХАХАХАХАХАХА!
79
6
 
4
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Знаете ли какво е написал на личната си страница във Фейсбук бившия депутат Емил Василев? Който е и зам. председател на РЗС ,един от най добрите приятели на Бойко Борисов и РЗС е единствената партия в момента която безрезервно подкрепя Герб!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
78
1
 
29
 
! Отговори
tyo преди 10 години
Най-голямото клише след 1989 г. е "залогът е бъдещето на нашата страна". И това отново ме довежда до единствения възможен извод: Да ги *** всички и да рестартираме държавата!
77
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алооо,ОПОРНИТЕ ТОЧКИ,марш в леглата?И се завийте добре,че панелките са студени?***!!!Тези,които подпирате ядат и пият с нашите пари на Боровец,а вие и утре ще обикаляте,като дръгливи *** около тях за оглозган кокал
76
26
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
каквото и да се говори Орешарски е човека който ще поведе България в правилната посока,а през 2017год. ще го замести жена която ще продължи делата му,
75
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще запомня Борисов с геройчните му напъни да задоволи Ангелина Меркел и фашагите докато народът се палеше от глад и мизерия! С това ще го запомня!