Орешарски е срещу рязко намаляване на партийните субсидии

Имало идея Комисия по досиетата да стане Институт за национална памет
4 дек 2013 16:58,
64
Орешарски е срещу рязко намаляване на партийните субсидии
Премиерът Пламен Орешарски в НС днес. Снимка БТА

Премиерът Пламен Орешарски е против рязкото намаляване на партийните субсидии или тяхното отпадане.

"Влизате в популизъм, който може да излезе много скъп за българските данъкоплатци", заяви Орешарски на въпрос дали субсидиите не могат да бъдат намалени по-рязко.

Той обясни, че в такива ситуации партиите започват да се финансират само от бизнеса. "Минахме през такъв период, не мисля, че бяха много добри резултатите", заяви Орешарски.

Още по темата
Премиерът би подкрепил спестяването на средства във всички направления на бюджета. По негови думи 4-те милиона лева, които ще бъдат спестени от партийни субсидии, ще бъдат използвани като буфер в бюджета.

"Аз бих възразил да се реализират спестявания и по други разходни направления. Приходната част е доста напрегната и има нужда от засилване на буферите.", заяви той.

Премиерът беше категоричен, че във всички разходни направления има възможност да се спестят средства.

"В хода на изпълнението, ако е необходимо, ще се активират различните буфери. Четирите милиона са твърде скромни, за да ги мислим отсега.", заяви Орешарски.

Министър-председателят коментира и идеята за превръщане на Комисията по досиетата в Институт за национална памет. Орешарски обясни, че комисията не бива да бъде закрита, преди да е свършила работата си.

"След като си свърши работата, не виждам за какво трябва да съществува. Аз не я приемам като вечна, а като комисия, която има определена задача.“, заяви той.

Орешарски обаче беше категоричен, че комисията не бива да бъде закрита, преди да са отворени всички досиета. "След 20 години кого ще проверява тази комисия?", попита Орешарски.

Той се спря и на темата за лустрацията. Тази тема трябваше по-активно да се дискутира в началото на 90-те. Връщаме в обществото теми, които бяха актуални в началото на 90-те години, каза той.

По думите на Орешарски това не е изненадващо, тъй като в последните четири години се е върнала атмосферата от началото на прехода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
субсидии ли? преди 10 години
Вън хрантутници,ненаядени,и отвратителни противни сте!
55
1
 
5
 
! Отговори
Срещу субсидиите преди 10 години
Нека да се напомни за задружното гласуване на депутатите от БСП,ДПС и ГЕРБ против намаляване на партийните субсидии.Да се запомни от вас и да не бъде забравяно.
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв елит. Наслагани са хора без всякакъв нюх за администриране. Това са едни мижатурки, който не са сложени да работят, а само да си повишават заплатите, а тези които работим от години сме свити в ъгала и ни използват да им работим като роби и да свеждаме глава над просташките им действия.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Субсидията е ясна г-н Орешарски, но обърнете сериозно внимание на калинките, защото ги потулиха на места, а това се дължи от управляващите калинки, които се въртят като аршини "който е на власт с него съм и аз". До кога това ще се вихри, сред административните среди. Това са хора опасни за управление.Защо все тези продажници са винаги с всяка ласт добре, наред с нечистите си дела на управление.
52
0
 
8
 
! Отговори
Obektiven преди 10 години
Орешарски е ***.А гнусния му електорат - ***, да ви ... у тъпугерите мръсни.Аз и други читави хора ше се оправим или ше емигрираме на пук на *** като вас, но вие ше станете по бедни от всякога, по жалки от всякога и няма да има кой да ви плаща социалните трошички, щото няма да останат нормални хора тук.Само вие - ЧЕРВЕНИТЕ ***, децата ви и ***, дето ше ги... нали.
51
0
 
7
 
! Отговори
Zoro S преди 10 години
Партиите са проводници на влиянието на олигарсите върху държавата!
50
0
 
11
 
! Отговори
Zoro S преди 10 години
Нека има референдум за субсидиите и народа да си каже думата все пак това са пари на народа!
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Казусът "Орешарски" е една от най-големите заблуда от началото на прехода до сега.Най-добрите илюзионисти в политиката и управлението на държавата ни ,са днешните управляващи...Големи Мър.ояди са се загнездили във всичките ни държавни институции и всеки Гражданин е поставен в ситуация да се спасява поединично.Нямаме Държава за Гражданите,но имаме Политици,които крадът чрез и за сметка на Гражданите и Държавата.
48
0
 
13
 
! Отговори
Кафе без захар преди 10 години
Орешарски е срещу рязко намаляване на партийните субсидииОрешарски е безгръбначно влечуго което се страхува да не му бъде откъсната опашката с чиято помощ се предвижва напред към мекия и добре платен премиерски стол. Нищо не ми е направил но не ми е приятен с неговото провиране между капките. Най голямото перо от държавния бюджет са държавната администрация и *** - хрантутници на държавната софра
47
0
 
8
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Поне още 15 години трябват,за да се формира по-качествен електорат,който да възпроизведе достоен политически елит.ЖАЛКО за тези дето са гръбнака на икономиката в жалката ни държавица с жалките и политици , общественици и институционалисти.Мързела,Овчедушието,Страха,Неграмотността на електората възпроизвеждат корупция,усещане за безнаказаност,липса на елементарна човещина въвОВЛАСТЕНИТЕ.В момента паразитната ни политическа класа удобно и евтино се възпроизвежда чрез паразитния електорат
46
0
 
11
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
Това е подигравка с българския народ - да се намалят субсидиите само с 1 лев!!!При 100 х. гласа една партия ще вземе 1,1 млн. лева ! СРАМОТА -парите идват от бедния българин! Всички партии получават субсидии и от своите "господари",които са кукловодите на съвременните политици! Да се намалят субсидиите на 2-3 лева !
45
0
 
12
 
! Отговори
yke cvetko преди 10 години
ей *** давай оставка бе!!!
44
0
 
16
 
! Отговори
**A** преди 10 години
Извинете ме ако греша, но е по-правилно: Кукловодите на Орешарски са против...........Той горкия човек няма мнение, каквото му заръчат това е.
43
0
 
16
 
! Отговори
деда ви преди 10 години
След ката нито тези партии има опасност ако им се намалят субсидиите да се финансират от бизнеса а не от чл.си внос то тогава нека да сме първите в Европа и тотално да ги забраним.Иначе нема оправия.Ще се намерят умни хора в Б-я които да я управляват.Аман от партии !?
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орязване на субсидиите и прогресивен ДОД!!!! Справедливост!!!
41
0
 
11
 
! Отговори
Прашко Катиларски преди 10 години
Иванушка Дурачок= П.Орешарски ! Тля да вземе да подаде ОСТАВКА МРАЗИМ ВИ ВСИЧКИ
40
0
 
19
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 10 години
Питате как в Германия стана така , как в Чехия стана така , как в Полша стана така ? ами стана защото масите от хора си извоюваха свободата и се освободиха от ши*ания КУМОНИЗЪМ , докато в България се извърши вътрешнополитически преврат и докато хората си мислеха че им е подарена свободата гледайки от телевизора , Ши*аните комунисти на Луканов си разпределиха парите и властта . Никога няма да бъдат отворени досиетата както в Германия защото в България все още управляват мръсни КОМУНИСТИ.
39
0
 
15
 
! Отговори
деда ви преди 10 години
Каква пародия само.Наи бедната и една от наи малките държави в ЕС с наи големи субсидии за партиите.Срам,нахалство,лицемерие и тн.Стига сме ги хрантутили тези партии след като немогат да управляват държавата разумно и честно.НЕеее на празна ясла трябва да бъдат.Аз пък съм категорично поне с 50%да им се намалят субсидиите.Така ще е справедливо.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски, мразя тъ безумно!
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
У У У У У. ДОЛУ ОРУШАРСКИ, ДПС И БСП... ОСТАВКА!