НДСВ започва подписка за всеобщо гласуване

Партията иска избирателната активност да се стимулира
15 дек 2013 23:00,
37
НДСВ започва подписка за всеобщо гласуване
Антония Първанова. Снимка: архив Булфото

НДСВ започва от днес национална подписка за всеобщо гласуване - "Гласуваме всички!". Това обяви лидерът на партията и евродепутат Антония Първанова, цитирана от пресцентъра на движението.

Целта на подписката е да се намери широка обществена подкрепа за пакет от мерки за стимулиране на всеобщото гласуване у нас. "Обществото ни се умори от санкции, трябва да има стимули за гражданска активност", е заявила Първанова. По думите й този пакет от мерки трябва да бъде част от Изборния кодекс, за да гарантира висока избирателна активност, да обезсмисли "търговията с гласове" и да попречи на манипулирането на изборни резултати.

От НДСВ призовават парламента да промени Изборния кодекс и да предвиди в него пакет от стимули, които да мотивират гражданите за всеобщо гласуване.

Подписката е подкрепена от Националния форум "Обединение" и "Граждански експертен център" - група в общинския съвет във Варна.

Подписи в подкрепа на инициативата ще се събират във всички областни градове - чрез специални пунктове, както и от "врата на врата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Партия - да се разбира негодническа глутница
10
3
 
15
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
1990-та година, при избора на 7-мо Велико НС - ДПС има 5,75% от избирателите. Тогава избирателната активност е била 90,6%. 2013-та година, при избора на обикновено НС - ДПС има 11,3% от избирателите, при активност 51,33%. Сами си правете изводите дали трябва е задължително гласуването на парламентарни избори. *** народ - слаба държава!
9
0
 
12
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Гласувам за бг политическа партия срещу 100 бона в зелено.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко, жалко, че някои разсъждават първосигнално. Тази новина е свързана с изказванията на Драги, в предишната новина. Задължителното гласуване или в по мекия вариант голяма изборна активност, се подхваща като тема предимно от евродепутати и вигенин. Щото такава е евродирективата, с цел по малко анти ЕС партии да влязат в новия европарламент.Кокала да не изпуснем, кокала.
7
3
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Стига си манипулирал !!
6
2
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
За да не ти решават съдбата братята и ***, както е сега.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По време на правителството на Национално Движение Симеон Втори и ДПС са извършени най-неизгодните приватизационни сделки за България включително ЕРП тата.КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА СЕ ПОКАЗВАТЕ ПРЕД НАРОДА?
4
9
 
12
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Абе, що не си... мамата! Ще ме зъдалжавате да ви гласувам, и са ви пълня ненаситните гуши! ***!
3
7
 
10
 
! Отговори
жалко преди 10 години
Жалко, че и на глупавите хора се дава трибуна чрез коментарите в сайтовете. Иначе съм за задължителното гласуване.
2
4
 
10
 
! Отговори
идиотин преди 10 години
Спокойно ще си гласувам ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,и ще взема 20 лв. за гласа си!Но че НДСВ ще видят парламента през крив макарон,в това съм сигурен до безобразие!
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако беше от български депутат бих подкрепил. Но да изпъляваме заповедите на еврочиновници, преведени на български от евродепутат, нема да стане.