Октай и Каракачанов: Ще има още протести!

Двамата коментираха и изказването на Ердоган за Тракия
15 дек 2013 13:38,
138
Октай и Каракачанов: Ще има още протести!
Снимка: архив, Булфото

"Ако някой си позволява да злорадства, че затихва протеста на младите в България, мисля, че те дълбоко грешат, защото пасивният протест е още по-страшен, отколкото като израз по улиците. Смятам, че през пролетта ще има силно подновяване на протестите в страната, които ще доведат до нови политически промени".

Това заяви пред Нова тв бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай заяви, а повод за думите му бе отбелязването на шест месеца от началото на протестите срещу правителството "Орешарски".

Още по темата
14 дек 2013 11:06
53

"Тези шест месеца показаха, че много хора не харесват правителството. И няма за какво да го харесват. Това е доста дезорганизиран отбор. Но проблемът на самите протести е, че те не излъчват идея. Тук има само един лозунг, а с това няма как да създадеш усещането, че ти си алтернативата. Протестиращите вече шест месеца отказват да излъчат някакви лидери. Хората искат да видят идеи, защото те се уморяват от протестите", заяви от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Друга тема, по която двамата изразиха мнение в студиото бе изказването на предизборен митинг на турския премиер Реджеп Таийп Ердоган, според когото части от суверенните територии на редица балкански страни "имат по-различен от общоприетия политически смисъл".

"Силна Тракия означава по-голямо доближаване на Турция до европейските стандарти и развитието на братските отношения на Балканите. Тракия за нас същевременно означава Солун, Гюмюрджина, Ксанти. Тракия значи Делиормана, Кърджали, Вардар...Ако отидем по-назад означава Скопие, Прищина, Призрен, Сараево", гласи точният превод на речта на Ердоган.

"Амбицията на Ердоган е Турция да стане световна сила. Затова тази доткрина на пантюркизма, на крайният турски национализъм беше сменена с доктрината на неоосманизма – тя се зяключва във възстановяване на турското икономическо и политическо влияние в онези региони, които Османската империя е владяла – това са Близкият изток, Балканите и Кавказ. Тази програма е в действие. Войната в Сирия е следствие до голяма степен на активното участие на Турция", твърди лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

От своя страна Осман Октай заяви, че Турция и Иран не са арабски държави, но и двете имат претенции да представляват ислямския свят като световна позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
18
 
! Отговори
west преди 10 години
До Анонименbalgarite v qmata s layna 6toto i za sapun ne stavat
29
2
 
26
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛСТВО преди 10 години
ПО КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ СЕ ОЧАКВА ЩУРМ НА ТРАФИКАНТИТЕПолицаите изпратени да охраняват българо-турската граница мръзнат. Работата им е саботирана. Някой от тях може да умре или да получи тежки измръзвания. Огромни групи нелегални са се струпали от турска страна и чакат сгоден момент да се прехвърлят у нас по време на коледните и новогодишни празници. Няма политическа воля да се изпрати армията, която е нужна точно сега и точно за тази работа.Общество.нет
28
2
 
22
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Наивен Аз съм против задължителното гласуване. а съм за пряка демокрация. Задължителното гласуване ще ме задължава пак да делегирам права на политици, а аз не искам това! Не искам да съм задължен да гласувам за бсп, дпс, гер, атака , ***, ндсв и т.н., защото НЕ ИМ ВЯРВАМ И НЕ ГИ ПОДКРЕПЯМ! Сегашните избирателни системи са измислени така, че да произвеждат резултат и при гласуване 25-30% от населението на една държава- което и става с купуването на гласове.
27
9
 
18
 
! Отговори
Bilgarin преди 10 години
Dogan e Politik nomer 1 na Balgaria: Profesionalis:
26
1
 
20
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Но не пречи на задължителното гласуване.
25
1
 
20
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Наивен ЕС ни е отнел твърде много суверенитет и е вреден за бг. национален интерес. Също толкова вредно е да скочим от трън, та на глог- да излезем от ЕС и да влезе в Евразийския съюз- нали за членуване в него ПАК ще трябва да трансферираме/ да отдадем/ държавен суверенитет! За това- търговия- с всички държави- с ЕС и Евразийския съюз, но отдаване на български държавен суверенитет - НИКОМУ!
24
0
 
19
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Наивен Няма как да стане, докато сме в ЕС- за съжаление:( Без да получим обратно пълният си обем държавен суверенитет, реализирането на т.3 е невъзможно, защото ЕС се крепи на представителната демокрация- това е вписано в договорите на ЕС и те не позволяват такъв срок на уседналостта, както и налагане на образователен ценз като условие за гласуване.
23
0
 
19
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Съгласен.Нека това да започне от т.3.След това всичко си идва на мястото.
22
2
 
25
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Наивен 22- Предложения:1. България излиза от ЕС и НАТО 2. Въвежда се пряка демокрация 3. Въвеждат се швейцарските условия за гласуване на избори- двойни граждани не могат да гласуват; уседналост- над 280 дни за 1 календарна година+ образователен ценз - чл.53 ал.2 от КРБ.4. България изготвя многостранен международен договор за постоянен неутралитет, бутва се под носа на ЕС, САЩ, Турция, Китай, РФ и им се казва:"Моля- подпишете"5 България си милитаризира населението6.Който мрази България- ВЪН
21
1
 
22
 
! Отговори
Йово преди 10 години
До софиянецПрав си Турция възниква през 1923 г. до тогава те са наричани "Османци". Грешно е и да се говори, че турците са наследници на Огузките Тюрки(Наследници са Гагаузите) или въобще на Тюрките. Истинските Тюрки са Сувар-Българите(чувашите) Кипчак-Татарите и Уйгурите. Турския език възниква чрез езиковата реформа в Турция през 1925-1926 г. като от Османския се премахва много арабски и *** думи и се налагат Огузки и Кипчак думи, т.е. сегашния турски е изкуствено създаден език.
20
2
 
21
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Момчета и момичета, нека коментираме изказванията и статията а не да се дразним взаимно. Губим енергия а това е целта на ***.....Дайте предложения,препоръки,насоки предложения за ефективни действия , това трябва да се пише в коментарите а не да се увличаме по лъжливи пропагандатори и *** , за тях си има друг господ...
19
2
 
26
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 22- Земите на чии деди? Моите деди са от български етнически родове и са владели, стопанисвали българска земя в сърцето на сегашна България над 280 години.Твоите деди какви са? От кога в османската империя е имало етнос "турци"- кога е възникнал той?:)Да си чувал, че Турция е възникнала през 1923 г. и "турчин" е означение на политико- правната принадлежност към една държава- обозначава гражданство, а не етнос?:)Докато етносът "българи" има вековни корени и то на територията на днешна България
18
5
 
24
 
! Отговори
капан преди 10 години
докато мишките се налудуват котките ще се ловуват. Дрънкайте още на жълтите павета те турците до 2015 ще ни от цепат доста голямо парче от България
17
0
 
18
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
ко - т.е. ако
16
2
 
26
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Пред закона всички граждани в България са равни, но това не означава, че няма много тежки наказания за измяна и предателство към Р. България за ВСИЧКИ бг. граждани. ко лицата с турско самосъзнание в България масово се гордеят, че са бг. граждани, уважават и зачита българската традиция, българският етнос и обичаи,българските закони и не искат да отцепват автономни райони от България с цел попадането им под турско държавно управление, кой ще им каже "копче"?Защо българите нямаме проблем с арменци?
15
2
 
25
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 10 години
Май някой плаче за калайка между очите.
14
1
 
35
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"...Смятам, че през пролетта ще има силно подновяване на протестите в страната, които ще доведат до нови политически промени"..." Въпрос- подготвени ли са всички политически партии за варианта "пряка демокрация"? Защо когато един бг. гражданин се самоопределя с турско самосъзнание- т.е. самосъзнанието му е турско, това да е нормално, а когато се казва"Вън турците от България" това да се приема за противоконституционно и ненормално? Турците си имат държава и тя се нарича Турция, а не България.
13
3
 
34
 
! Отговори
ОТ 12 преди 10 години
като ти е мила българия защо все за политика ходиш да пишеш позитански ***...ЗАЩО НЕ НАПИСА БРАВО НА КУБРАТ КОЙТО Е ЕДИНСТВЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ БОКСЬОР КОЙТО ДОСТИГА ДО ДВУБОЙ ЗА ТИТЛАТА В СУПЕРТЕЖКА КАТЕГОРИЯ...ЗАЩО НЕ ПОЗДРАВИ КУБРАТ ,75019ЧЕ СЕ ОТКАЗА ОТ ГЕРМАНСКО ГРАЖДАНСТВО ЗА ДА ОСТАНЕ БЪЛГАРИН НЕ ПРОДАЖНИК КАТО ТЕБЕ????аз ти казах ,че си позитански *** и ти го доказах промит мозък
12
19
 
29
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Точно гледам "ранобудните" и сцената с Йовчев в ресторанта...жалка, жалка *** история, вече не изпитвам никакви симпатии към тези млади хора....оср*ха се отвсякъде...толкова са кухи-бъдещата интелегенция на България, това са някакви талибани...
11
3
 
32
 
! Отговори
OF 11 преди 10 години
Извади го позитански ***....къде си воъбще не ме интересува ...не пиши за БЪЛГАРИЯ след като си лапнал шпека на доган....осрал си цялата статия с позитански пропаганди