Борисов пред посланици: През 2015 г. ще сме по-зле от Гърция

Целувката между Станишев и Местан щяла да погуби БСП
16 дек 2013 17:00, Анисия Иванова
176
Борисов пред посланици: През 2015 г. ще сме по-зле от Гърция
Срещата на Бойко Бориксов с посланиците. Снимка БТА

Ако това правителство остане още на власт, през 2015 година България ще е по-зле от Гърция. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на двучасова среща с посланиците на страните от Европейския съюз и НАТО в България, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Предишната среща на Борисов с посланиците в същия състав е била на 31 юли миналата година.

По думите на Борисов НАП и митниците са събрали с около милиард лева по-малко от предвиденото, а правителството се разплаща в момента с бъдещи приходи.

"С кредитите, които взимат днешните управляващи, задлъжнялостта на страната се увеличава. В момента те си откупуват още една година управление, с парите, които харчат за социални плащания. И моята песимистична прогноза е, че и валутният борд няма да издържи, ако продължават да управляват по този начин“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че ако това правителство остане още една година на власт, догодина няма да може да направи бюджет, защото няма да може да вземе повече кредити.

"Горд съм, че по време на управлението на ГЕРБ спазвахме абсолютно всички правила на ЕС. За тези 4 години България бе една от малкото страни, заедно с Германия, Естония и Финландия, чийто рейтинг бе вдигнат от рейтинговите агенции „Стандарт енд Пуурс“ и „Муудис“.

Още по темата
България бе извадена от процедурата за свръхдефицит и я оставихме финансово най-стабилната държава в Европа. В момента това е вече само история, защото преди дни една от уважаваните кредитни агенции промени оценката си за перспективата на страната от стабилна към негативна“, подчерта Борисов.

В края на миналата седмица международната агенция Standard&Poor's (S&P) потвърди кредитния рейтинг на България в дългосрочна чуждестранна и местна валута на 'BBB/А-2' и ревизира перспективата от стабилна на отрицателна. Като причина за промяната агенцията изтъкна слабите перспективи пред растежа и политическата обстановка

Според председателя на ГЕРБ негативна оценка за българското правителство е и решението на еврокомисаря по енергетика Йотингер да отстрани правителството от преговорите за проекта „Южен поток“ и Европейската комисия да преговаря с Русия вместо България.

"ГЕРБ сме единствената икономически, финансово и политически независима партия в България и решенията ни се взимат само вътре в партията. Целта на всичко, което излиза за нас, е да се дискредитира партията, защото ние стриктно спазваме правилата на ЕС, изцяло се придържаме към решенията на Европейската народна партия и наистина се борехме с организираната престъпност“, посочи Борисов.

Той прогнозира, че в следващите няколко години отново ще бъде извадена на дневен ред етническата карта, като даде за пример населението в района на Гърмен, което е държано в подчинение от депутата от ДПС Ахмед Башев.

„На последните избори за първи път 2500 души в този район гласуваха за ГЕРБ. Нашите кандидати бяха български мюсюлмани, работеха като директори на местните училища, и само преди дни бяха уволнени“, заяви Борисов и подчерта, че такива действия създават напрежение в смесените райони и хранят националистите.

„Неслучайно преди дни беше създадена още една етническа партия – „ПОМАК“, допълни председателят на ГЕРБ. По думите му целувката между Станишев и Местан ще се окаже пагубна за БСП.

Бойко Борисов бе категоричен, че „Атака“ е ключовата дума за сегашното управление на България. „Златният пръст на Волен Сидеров доведе това управление на власт. Вече 6 месеца трите партии БСП, ДПС и "Атака" управляват заедно. Без "Атака" нямаше да има това управление“, припомни Борисов.

Той изрази притеснението си, че след наближаващите избори за Европейски парламент националистите ще са една сериозна сила в Европарламента. „ГЕРБ има огромен потенциал за европейските избори, защото имаме много добре подготвени кандидати. Издигаме хора с доказани умения и европейски манталитет. Уверен съм, че ще спечелим изборите и ще вкараме най-много евродепутати“, подчерта Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ проведе и лична среща с френския посланик в България Ксавие Кабан.

След края на срещата посланиците отказаха коментар пред медиите. Единствено посланикът на Полша Лешек Хенсел се спря, за да каже няколко думи.

На въпрос за това, че преди една година Борисов е бил лидер на партия, а сега вече не е, и кое е било различното в днешната среща, посланик Хенсел заяви: "Не смятам, че има нещо различно, Борисов си е Борисов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: срещагербпосланици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля тесните специалисти по психични и невролочгини патологии да обърнат внимание на разБойко!!!!Има денонощни аптеки, моля набавете му ЛЕКРАСТВАТА !!!!
70
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е този вече му е време да се скрие някъде, че май ще го ровкат скоро !От тая тиква каляска не става. Само ходи и плаче , че са му взели играчката.Скапана държава с калпави хора и мърлячи дето си мислят че без тях слънцето няма да изгрее!Трябва да минат танковете час по-скоро! Дано да има кой да ги кара.
69
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 2015 г. ще сме по-зле от Гърция, а сега сме много, много, много по-зле от Гърция. Така че това ще е прогрес.
68
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ей сега го извикат и му кажат, че ако продаде България ще го сложат на власт като техен наместник и ще управлява вечно, той ще го направи без да се замисли.
67
4
 
16
 
! Отговори
до 68 преди 10 години
Споко, гърците фалираха през последните 50 години няколко пъти, ама пак са по добре от нас! И фалита е начин на живот, свиквай, капитализъм е!!!
66
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Болен човек. Боко тиквата .
65
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Посланиците са се посмели, казали са си наум "този е напълно откачен" и са си тръгнали.
64
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха не вярвате на това което казва защото е Бойко Борисов.Ок не блести с голям капацитет,но цифрите и фактите говорят сами по себе си и най-страшното те са истина,ако тази власт продължи по този начин до 2 години няма да може да си обслужваме дълга,ще се вдигнат лихвите,абе *** народ за 20 години-2 пъти го фалираха тия същите и пак ги избраха..
63
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоози още малко и ще започне да се изживява като нов месия!!! Ако беше останал до края на мандата си, щяхме да се избием по площадите, но може би щеше да е за добро...
62
4
 
18
 
! Отговори
alexandra преди 10 години
толкова е мизерно да плюеш по народа си. вместо да мисли реално и да съдейства да се възроди някаква икономика тук, той само за власт мечтае. и освен това нанася огромна вреда като плямпа простотии пред посланиците на страни от които можем да очакваме подкрепа...
61
2
 
19
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Треперете и завиждайте гърци, в моят палалелен и измислен свят вие сте по-зле от нас, а ние сме Швейцария на Балканите, а аз съм пожизнен лидер.
60
4
 
27
 
! Отговори
тиквеник преди 10 години
-А до сега бяхме по добре ли Тикво?Тоя съвсем изтрещя. Няма ли начин да го забраним със закон?
59
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво бъдеще може да ни даде ЕС,след като изпращат 28 свои посланника на среща с българската талпа,да си припомнят славното управление,да поговорят как да свалят правителство и да действат!!!Докато не ни затрият като нация,драги братя и сестри българи тези крадци от ЕС няма да се спрат!!!
58
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че плямпалото-доносник не е живял няколко века по-назад, че щяхме да изгубим всички войни.
57
5
 
28
 
! Отговори
епофално преди 10 години
човекът, най великият мин пред прочел една книга/винету/ чете лекции на някакви , и плаши че /шъ/ ставаме по зла от гърция и ??? боже еййййуййййй
56
3
 
13
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
В Гърция безработицата е 30%, в България напук на официалната безработица от 12%, реално работят 2,1 млн души, от 4 млн трудоспособни! И средна, и минална заплата, и среден доход на глава от населението, и минимална, и средна пенсия да сравним - къде сме ние, къде сме те....
55
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По приказките му личи че е решил да излиза от политикатаДано го пратят в Гуантанамо
54
6
 
39
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Да бе, трябваше да оставим тиквата, с него нямаше да чакаме чак до 2015 да "стигнем" гърция, вече щяхме да сме я задминали...
53
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на тая Тиква кой ще му каже че се излага пред посланиците.той да не е врачка че бръщолеви глупости.ОЩЕ ЛИ НЕ Е РАЗБРАЛ ЧЕ НЕГОВОТО ВРЕМЕ СВЪРШИ.
52
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-зле от Гърция ли?!!Те са 100 пъти по-добре от нас, дори и когато бяха в най тежката си криза.Колко са там 1 заплата и 1пенсия?!!