В ГЕРБ възмутени от приетите промени в Закона за младежта

Той внася хаос и неясноти, смята депутатът Ирена Соколова
18 дек 2013 14:14,
3
В ГЕРБ възмутени от приетите промени в Закона за младежта
Снимка: Impact Press Group

ГЕРБ се възмути от приетите на първо четене промени в Закона за младежта. Днес депутатите ги гласуваха, но без дискусии, тъй като те вече бяха минали.

“Законът, който предлагат, внасят объркване хаос и неясноти", заяви Ирена Соколова. Тя заподозря лобизъм, защото новите текстове дават право на партиите да дават пари на своите младежки организации.

"Оказва се, че младежките организации на партиите ще бъдат финансирани от две места. Управляващите ще дават пари на своите младежки организации, за да могат по Закона за младежта да извършват дейности сред младежите", коментира Соколова.

Функционирането на младежки обекти е свързано с възлагане на финансови функции на общините и областните управители, без да е предвиден ресурс за това, допълни тя.

Депутатът от ГЕРБ заподозря и проблеми в Национално младежко представителство, което по нейни думи е с неясен статут. Неясен е и реалният смисъл на съществуването му, скочи Соколова.

Тя намери проблеми и в регламентираното на младежките обекти.

Законът е изключително важен с оглед на младите хора, заяви евродепутатът Моника Панайотова. Тя алармира, че за шест месеца правителството не е създало национален консултативен съвет на младежите, където те да могат да се изказват за промените в структурата. Панайотова заподозря стремеж за монопол и контрол.

Традицинно ГЕРБ се възмутиха и от начина на водене на заседанието. В момента, в който заявим желание за отрицателен вот, председателството се прави, че не вижда, заяви Ирена Соколова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Татко Махно преди 10 години
Бий сините до почервеняване,а червените до посиняване!
2
5
 
6
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До АРХЕОЛОГЯвно не ставаш за археолог, истинските артефакти от времето на динозаврите ще ги намериш ако копаш в градината на "столетницата"!!!!
1
5
 
5
 
! Отговори
АРХЕОЛОГ преди 10 години
ЩО БЕШЕ ТОВА ГЕРБ..ОТ КЪДЕ ГИ ИЗКОПАХА..АРТФАКТИ ЛИ СА ОТ КЪСНОТО СРЕДНОВЕКОВИЕ....