Свалиха цената на тока под политически натиск!

За да запазят властта, БСП манипулират, възмути се Борисов
Обновена: 20 дек 2013 21:24 | 20 дек 2013 19:51, Камелия Цветанова
252
Свалиха цената на тока под политически натиск!
Снимка: Булфото, архив

Експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов видя в днешното решение на ДКЕВР за намаляване на тока от 1 януари 2014 г. политическа поръчка.

"За да запазят на всяка цена властта, БСП продължават да манипулират хората с жалки опити. Това намаление не е продиктувано от експертите на ДКЕВР, то е плод на политически натиск от страна на управляващите", упрекна той в социалната мрежа Facebook.

Според него това "изкуствено и популистко намаление" ще се върне върху всички нас като бумеранг.

Още по темата

"Енергетиката ще фалира и тогава да видим какво ще кажат т.нар. "експерт" Орешарски и неговият пощальон Драгомир Стойнев. Кого ли ще обвинят тогава? Тези хора не мислят за народа, те са опасни и единствената им цел е да се задържат на власт, за да грабят и съсипват държавата", коментира той.

Борисов припомня, че правителството на ГЕРБ е заварило дългове в енергетиката за 1 милиард и половина, "похарчени най-безотговорно за гьола "Белене", както и 1 милиард за едва 80 мегавата за "Цанков камък".

"Всичко това практически беше поставило енергетиката пред фалит. В тази тежка ситуация ние успяхме да платим тяхната сметка и да намалим кредитите на дружествата с 400 милиона лева само за 2012 г., без да вземаме нови кредити. А сега още с идването на БСП на власт БЕХ изтегли 1 милиард лева кредит, който се изпари в рамките на дни. Освен това им напомням, че те приеха 2008 г. най-скандалния закон за зелените енергии, с който обрекоха след това ГЕРБ да събира пасивите от този лобистки закон. Напомням им, че ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 на "Марица Изток" стартираха при Костов, но нямаше да бъдат изградени, ако през 2007 г. Румен Овчаров не беше заложил сметките за ток на всички български граждани в полза на инвеститорите", критикува още Борисов.

Той добавя, че правителството на ГЕРБ се е опитвало "да балансира остатъците от тези крайно безотговорни хора".

"Ние подписахме две неща в енергетиката – намаляването на цената на газа с 22%, което никога не се е случвало в българската енергетиката, и проучване в Черно море за собствени находища на газ", пише Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
14
 
! Отговори
titi преди 10 години
i az vijdam intriga ,
185
1
 
18
 
! Отговори
kostur преди 10 години
ОБЕКТИВЕН 100%- Г-Н СТАНИШЕВ Е ОЗВЕРЯЛ ЗА ВЛАСТ , ПОДПАЛИ ДЪРЖАВАТА , СЪЮЗИ СЕ И С ДЯВОЛА / ДОГАН , СИДЕРОВ /...А С ПЕЕВСКИ СЕ ИЗГАВРИ С НАРОДА ..НЕ РЕАГИРА ПРИ ПРОВОКАЦИЯТА НА КОСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ , ПАСУВА СИ ЗА БИСЕРОВ , СЪЧИНИ УЖ СИГНАЛА ЗА ПОДСЛУШВАНЕТО ,ОРГАНИЗИРА УЖ СИГНАЛА ЗА КОСТИНБРОД , ОБИДИ ЕВРОДЕПУТАТ ..НЕГОВА Е СВЕТОВНАТА ГЛУПОСТ--АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ--Т.Е. ВСЕКИ КОЙТО Е СТРОИЛ , Е БАЛАМА,ВКЛ. И НАШИТЕ ДЕДИ..ИЗВЪРШИ ЗАМЕНКИ..ЯВНО ЧЕ ЕБЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ
184
2
 
17
 
! Отговори
kostur преди 10 години
ОБЕКТИВЕН 100%- Г-Н Б. БОРИСОВ Е ЧОВЕК С ГОЛЯМО И ДОБРО СЪРЦЕ , СМЕЛ , ЧЕСТЕН , ТОЧЕН---ОТЛИЧЕН ПОЖАРНИКАР , ДОКТОР НА НАУКИТЕ , ОТЛИЧЕН ГЛ.СЕКРЕТАР , УСПЕШЕН КМЕТ , НАЙ-ДОБРИЯТ ПРЕМИЕР..ДА МУ ВИДИМ И КАДРИТЕ--ПЛЕВНЕЛИЕВ , ЛИЛИ , ДЕЛЯН , ВЕЖДИ , ДОНЧЕВ , МЕНДА , ФАНДЪКОВА , КРИСТАЛИНА---ПРИКАЗНИ ХОРА , САМОРОДНО ЗЛАТО..ЦВЕТАНОВ СЪЩО Е ПОЛИТИК ,ЕВРОПЕЙСКИ ТИП -- УМЕН , СМЕЛ , ПРАКТИЧЕН--ЗАТОВА МУ ПРАВЯТ КОМПРОМАТИ...РАБОТЯТ ЗА ДЪРЖАВАТА , НЕ ЗА ПАРТИЯТА КАТО СТАНИШКО
183
0
 
15
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До Petko78ако е кой за каквото е учил то ти със сигурност си Цено Разсиления:) изми ли къде ти казах във фоайето, да не се наказваме!?
182
0
 
15
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Хубава работа ама ПЕТКОВСКА!!
181
1
 
17
 
! Отговори
До 204 Petko78 преди 10 години
Петко собственик на корабостроителницата е Първа Инвестиционна Банка, собственика на *** е Цеко Минев. Питайт Цеко Минев защо съкращава работници или Б.Б. да го пита. Да Американците избягаха от БГ и затриха работещ завод. Тук виждаме как чужда фирма убива БГ завод я питай кой докара тези Американци. А когато пишеш 800. човека виж статистиката за 2012г. закрити 1400 фирми и 97000 работници изхвърлени на улицата. като те засърби от сегашните, сещай се за силните болки от предишните.
180
5
 
21
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Всички работници са уволнени от корабостроителница в БургасСъкратени са всички работници в бургаската корабостроителница, като не са били връчени предизвестия за съкращения, съобщава за "Фокус" бившият директор Финанси и маркетинг" Веселин Кабов. Новият изпълнителен директор Деян Маринов е освободил прокуриста на завода. Можело и да не продължат работа под същата форма.-------------------------------Правителството на "експертите" ще разкрие онези 250 000 раб. места, но някой друг път, ?
179
7
 
18
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Американската компания, собственик на завода за производство на електроди в Ихтиман - "ЕСАБ-Електроди" АД, затвори предприятието без предупреждение и без видима причина. Над 200 работници бяха уволнени, а предприятието с 50-годишна история, изградени контакти и много успешен бизнес е било спонтанно закрито, като бизнесът е изнесен в чужбина, предаде bTV.-------------------------хаххахахаххаха Соц управление в действие
178
6
 
20
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
а да те светна, ***-едно микро предприятие(което е част от "гръбнака на икомониката"-т.е. създава средна класа) е грубо до 50 човека. По 50 лв на калпак(за тия хора това са много пари) са 2500 лв на месец. Ако за теб работят 50 човека--------------------------По добре светни сега Орешарски. На него за изминалата седмица му фалираха три предприятия с общо 800 души уволнени.Такава е вашата соц икономика - много разбирате и сте експерти, но накрая винаги фалирате.Хаххахахаха
177
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до Petko78/ Язък ти за ученето-нямало е файда...както и да е...Успех!:)
176
4
 
19
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
тихо ***:) вероятно не си ми нито на дохода нито на образованието и така като ти гледам на писанията със сигурност не си ми на интелекта:)-------------------------Естествено, че не съм ти на дохода. На дохода на селските ***. Интелектът ти е ясен след като гласуваш за селяни от Бобов Дол, Херсон Украйна и Полски Тръмбеш.хаххахаха
175
6
 
18
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Селския "предприемач", бил си предприемач, когато не плащаше данъци и не издаваше касови бележки. като дойде ГЕРБ и веднага са те хванали за ушите немити селски да си коректен.Затова ревете.Ти ако ще ми ги обясняваш нещата нямаше да гласуваш за селяни, които повишават мин заплата, та да страдат фирмите и производителите.Такава соц. икономика на принципа даваме от джоба на другите има и другаде по света, но резултатът е, че винаги фалира!
174
4
 
17
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
тихо ***:) вероятно не си ми нито на дохода нито на образованието и така като ти гледам на писанията със сигурност не си ми на интелекта:)Джобни пари 400 лв си виждал само като цвъки/тиквоня ти ги подхвърли за добре свършената работа, а баща ти щеше да се псува от срам дето те е направил, ако види какви ги дрънкаш.ПС: аз съм тоя дето те светна за минималните заплати-не бях влязъл с профила. А ти си поредната курешка на подметката ми ----------Ти ли бе, червен ***!
173
3
 
16
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
до Petko78/ Затова и народа ви измете, нещо типично за вас е,( което и ти демонстрираш във всеки пост) - да мислиш само за собствения си ***, а другите са бедняци и комунисти и незнам какви си.... Аз не се радвам, но за много хора, намалението на сметките е важно, ако не знаеш в България милионни хора имат проблем с плащането на сметки, малцина сте Богоизбраните... ---------------------------Кой за каквото е учил, пич.
172
4
 
20
 
! Отговори
1 преди 10 години
а ти тикво защо не я свали сега щеше да бъдеш на власт.
171
4
 
24
 
! Отговори
Нагъл! преди 10 години
Не ме интересува БСП , ГЕРБ или ДПС, важно е *** като този на снимката да не се докосват до властта !
170
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до Petko78/ Затова и народа ви измете, нещо типично за вас е,( което и ти демонстрираш във всеки пост) - да мислиш само за собствения си ***, а другите са бедняци и комунисти и незнам какви си.... Аз не се радвам, но за много хора, намалението на сметките е важно, ако не знаеш в България милионни хора имат проблем с плащането на сметки, малцина сте Богоизбраните...
169
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига си ревал бе Тиква,нивото на р. Дунав се вдигна.
168
6
 
18
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До Petko78а да те светна, ***-едно микро предприятие(което е част от "гръбнака на икомониката"-т.е. създава средна класа) е грубо до 50 човека. По 50 лв на калпак(за тия хора това са много пари) са 2500 лв на месец. Ако за теб работят 50 човека и на месец са ти проблем 2500 лв, значи нещо ти е сбъркано като предприемач-позволи ми да знам, защото вероятно давам хляб на повече хора от теб, *** и не се моля за стотинките на тиквата
167
5
 
18
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До Petko78тихо ***:) вероятно не си ми нито на дохода нито на образованието и така като ти гледам на писанията със сигурност не си ми на интелекта:) Джобни пари 400 лв си виждал само като цвъки/тиквоня ти ги подхвърли за добре свършената работа, а баща ти щеше да се псува от срам дето те е направил, ако види какви ги дрънкаш.ПС: аз съм тоя дето те светна за минималните заплати-не бях влязъл с профила. А ти си поредната курешка на подметката ми