"Синьо единство" няма да е част от Реформаторския блок

През февруари ще реши как ще се яви на евроизборите
Обновена: 21 дек 2013 20:03 | 21 дек 2013 19:55, Елка Василева
17
"Синьо единство" няма да е част от Реформаторския блок
Снимка: Синьо единство

"Синьо единство" няма да подпише споразумението, което вчера пет партии от Реформаторския блок /РБ/ парафираха за създаване на политически съюз. Това е решението на Националното представителство на формацията, обявено след заседание от председателя Христо Панчугов. То е взето с 24 гласа против присъединяването и четири "за".

РБ се отдръпна от първоначалната идея, няма достатъчно спойващи елементи, "Синьо единство" беше извадено от преговорите служебно, обясни Панчугов. От партията били обидени от подмяната на преговорите и включването към Блока на частни лица като Мартин  Димитров. Те не получили и детайли от подготвяното споразумение. От "Синьо единство" потвърдиха, че Димитров вече е подал молбата си за напускане.

Има и други начини за политика, коментира Панчугов. Те минавали първо през реформа на самите себе си. Нормалните граждани трябва да могат да разчитат на нормален модел на правене на политика, посочи той. Това означавало да не се включват в коалиции на всяка цена, в коалиции, които да се разпадат по пътя. Постигането на тези цели минавало през избори, които да покажат колко хора стоят зад партията.

Националната конференция на "Синьо единство" през февруари ще  реши точно как формацията ще се яви на предстоящия евровот.

Още по темата

Надежда Нейнски отрече именно листата за депутати в Европейския парламент да е била причината за "раздялата" с Реформаторския  блок. И беше категорична, че "Синьо единство" и тя в лично качество не са се пазарили за места в евролистата, която все още и не била обсъждана. Нейнски била срещу подмяната на посоката, каквато според нея имало в РБ. Все пак уточни, че партията подкрепя първоначалната платформа, върху която е създаден Реформаторският блок, и шестте стъпки за извеждане на България от кризата.

"Синьо единство" не припознава и в ГЕРБ бъдещ партньор. Нашият път с ГЕРБ не е бил общ, те не могат да бъдат част от решението, докато са част от проблема, категоричен е председателят Христо Панчугов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Аман вече - съберат се трима души - партия - навремето от СДС бяха изгонени седем човека, част от тях привикаха Н.михайлова и направиха С.Единство,а а после и Панчугов т. сега Матин Димитров си тръгна,. голямо ЕДинство голямо нещо....
14
0
 
2
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Мартин димитров напусна синьо Единство. Останалите двама души не били доволин от постъпката му-
13
1
 
0
 
! Отговори
fra diablo преди 10 години
не редно лицата на демокрацията да се отцепват ТОВА ЩЕ БЪДАТ гласове за червените ОЩЕ НЕ Е КЪСНО
12
1
 
2
 
! Отговори
Diman преди 10 години
Абе, ти , който си се афиширал като шумкарския главорез, да не си изкукал?Само ти ли не си разбрал, че България я разграбиха роднините на ЦК и крепящата ги тогава ДС!!! Или и ти си от тези, които използват опорните точки на Моника, любовницата на СерГея?
11
0
 
5
 
! Отговори
osof Rldk преди 10 години
до 8 Еле па Надкината миризмица се усеща отдалече!
10
2
 
4
 
! Отговори
Таня-до Чочоолу преди 10 години
След ЧОЧООЛУ да се коментира е излишно! Всичко е казал точно и ясно в 5 реда. Шапка ти свалям, пич!
9
1
 
3
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
А сега де! За кого ще гласуват заспалите студенти и демократично мислещите хора след 4 години? За ГЕРБ? За РБ? Или за Синьото единство?
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Старите *** миризмата не си менят!!!Аз вече се чудя има ли някой,който заслужава да ни управлява,не че искам лидери.Според мен най добре ще е да има питане към гражданите за всяко едно ново нещо!!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
Кристиан Ковачев преди 10 години
Колко странно е да се наричат "Синьо единство", като "единственото" нещо, което правят е да не са нито единни, нито в ... единство с другите. И въобще този инат и тази политическа недалновидност вече никак не са интересни
6
8
 
18
 
! Отговори
ЧОЧООЛУ преди 10 години
КАКВОТО Е СИНЬО ЕДИНСТВО ,ТАКОВА Е И РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК -ВСИЧКИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО СА ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. ! САМО ГОСПОЖА ПРЪМОВА Е МАЛКО ПО НЕВИНОВНА - ТЯ РАЗСИПА САМО РЕАКТОРИТЕ В КОЗЛОДУЙ ,ДОКАТО ДРУГИТЕ "РЕФОРМАТОРИ" РАЗСИПАХА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА/ ГЕРБ ДА НЕ СЕ УСМИХВАТ САМОДОВОЛНО ,ЗАЩОТО И ТЕ СА В КЮПА / !
5
0
 
8
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Всичките 12 човека от Синьо единство отиват на избори. Успех
4
0
 
14
 
! Отговори
Несъгласен преди 10 години
"Синьо единство"..аз ли нещо не разбрах или и тази неизвестна партия/ или каквото е там сдружение/ иска да управлява България.Мярка нямат вече в жаждата си за власт!
3
1
 
4
 
! Отговори
ads преди 10 години
Produljavaite da se razdelqte zashototo nemojete da se razberete koi da zastane nai-otpred. Tapanari s tapanarite...spoko posle pak nie shte go l*pame kato pak ni opravlqvat komunistite i turcite.
2
2
 
15
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Ех, българино, българино, докога бе, ще се делите! Ако ще се явявате сами на изборите вземете си и файтона.
1
0
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Синьо Единство -по...голям оксиморон в българската политика не съм...чувал.