Найденов смъмри ООН: Полагаме усилия за бежанците!

Нужни били сериозни суми за нормални условия на живот
Обновена: 6 яну 2014 16:13 | 6 яну 2014 15:29,
31
Найденов смъмри ООН: Полагаме усилия за бежанците!
Министър Ангел Найденов. Снимка: БТА

Министърът на отбраната Ангел Найденов отхвърли критиките на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) за отношението към бежанците и условията в центровете за настаняване у нас.

Само преди три дни ВКБООН призова страните от Европейския съюз да не връщат бежанци обратно в България заради нечовешките условия за търсещите убежище в страната.

Още по темата
Организацията предупреди, че българските власти не предоставят основни услуги като доставки на храна и медицинска помощ, държат мигрантите в лагери без основателни причини и отлагат тяхната регистрация.

"Става дума, от една страна, за коментар, който се прави от Върховния комисариат по бежанците, по отношение на условията, които се осигуряват от българска страна. Не мога да се съглася с критиката, защото съм свидетел на всичко онова, което се полага като усилия от страна на българската държава - да бъдат създадени условия за настаняване и подслон на бежанците, които да отговарят на всички изисквания, и разбира се, без да се пренебрегват възможностите, които в момента има българската държава", отговори днес Найденов.

Военният министър призна обаче, че са нужни "доста сериозни суми", за да бъдат създадени условията, които заслужават чуждестранните граждани.

Попитан дали вече е утвърден проектът за оградата на българско-турската граница, Ангел Найденов каза, че за съжаление, забавянето се дължи на различни процедури, които трябва да бъдат осъществени по Закона за устройство на територията и които са ангажимент на МВР.

На въпрос кога ще бъде готово съоръжението, министърът заяви, че не може да отговаря от името на други институции, към които няма компетенции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-евтино и бързо решаване на проблема с незаконно нахлуващата *** ще е минирането на границата и обозначението за това.
28
0
 
5
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
*** и говори.И иска пари да ги крадне и ги делят с ***, *** КУМАНОИДИ БЕЗРОДНИ.КОЙ ПРОСПА ДА СТАНАТ 10000 човека?Или от далавери нема време да се погледнете в огледалото поне.КРАДНЕМЕ ЩОТО СМЕ КОМУНИСТИ СЕГА СОЦИАЛИСТИ И ***.ЕДИН ФУРГОН 80000 лв е това некой да ми го обясни.
27
0
 
3
 
! Отговори
BG преди 10 години
Зам.министъра на Найденов, Неджми Али пък допълнил - АЙ СИКТИР !!!
26
1
 
13
 
! Отговори
лудият мунчо преди 10 години
Абе *** такъв.Какво хленчиш и се оправдаваш,сякаш с нещо сме задължени на "бежанците"(евфемизъм за нахлуващите ислямисти),сякаш ние сме ги превърнали в такива а не американо-ционистката клика.Защо не обърнеш внимание на това вманиачено ,продажно ООН,какво е отношението към българите вътре в страната и извън нея.Защо не се реагирате за неистовата ксенофобия срещу българите от страна на "демократичните" страни на ЕС,като Британия,Германия.Холандия и др.Мълчите и хленчите,като ***.Мамка ви
25
0
 
8
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
До ДАУН Тя тази ръка се протяга от едно място и засега е без значение коя партия управлява . Всички имат лимит в простирането си . Командите идват от Вива тел / Тел Авив / и Тошингтън ! Министъра се е изразил по принцип правилно - Положихме свръх усилия да ги изгоним , като ги поставихме в условията при които българите бягат зад граница , но те се оказаха по -жилави и още на втората седмица започнаха да протестират .
24
0
 
25
 
! Отговори
Таня преди 10 години
Какво значи "нужни са доста сериозни суми за да бъдат създадени условия,които заслужават чуждестранните граждани",а не са ли нужни суми за гражданите на тази страна,за хората които живеят в мизерия,за болните ,пенсионерите,за подрастващото поколение.Пред кого се оправдавате г-н министър- какво значи ООН,те знаят ли ние как живеем,интересуват ли се от нас ,за да изискват такива грижи и внимание към нахлуващите и неканени незаконни имигранти.Кои сме ние БЪЛГАРИТЕ изчезващ вид от резервата?
23
1
 
12
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Как така ги смъмри? Пита ли кюстендилската слива първо?
22
1
 
15
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
До Анонимен19Червена,зелена,синя,независимо каква е ръката,тя затова се е докопала до властта ,за да краде !!
21
0
 
25
 
! Отговори
РАЗГРАДЕН ДВОР преди 10 години
НАПРАВЕТЕ НАШАТА ГРАНИЦА КАТО ГРЪЦКАТА С ТУРЦИЯ И Я ПАЗЕТЕ, ЕЛЕМЕНТАРНО Е, ЩЕ РЕШИТЕ ПРОБЛЕМА
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕДНА СТОТИНКА НЯМА ДА ВИДИТЕ ОТ ЕВРОПА *** КРАДЛИВИ...ИЗЯДОХТЕ ДЪРВОТО НИКОЙ НЕ Е ПО *** ОТ ВАС..ИЗКАЙТЕ СИ ПАРИТЕ ОБРАТНО ОТ волен ЕФЕНДИ И ОСТАВКА И ТЕРМИНАЛ 2..БОКЛУЦИИИИИ!!!
19
2
 
9
 
! Отговори
ТPE3BEH преди 10 години
Найденов смъмри ООН....ако въпросният министър беше от друга партия, несимпатична на собствениците на този сайт, заглавието щеше да бъде - "Найденов се оправдава на ООН"...
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми спрете да крадете за ден два и ще имате сумите за бежанци, пенсионери, майки, заплати, инфраструктура и т.н. ЕЛЕМЕНТАРНО Е на теория, но пък е много трудно на практика червената ръка да не пипа медеца
17
7
 
18
 
! Отговори
gdfg преди 10 години
***!ОСТАВКА БЕ ***!
16
0
 
27
 
! Отговори
ООН ДА СИ ГИ ВЗЕМЕ! преди 10 години
НИТО СМЕ ГИ ИСКАЛИ, НИТО ГИ ИСКАМЕ, НИТО СА БЕЖАНЦИ, ЛИЦА КОИТО НЕЛЕГАЛНО МИНАВАТ ГРАНИЦАТА БЕЗ ДОКУМЕНТИ, НИТО ИМАМЕ СРЕДСТВАТА ДА ГИ ИЗДЪРЖАМЕ, НИТО ИМАМЕ ЖЕЛАНИЕ, НИТО ИМАМЕ МОРАЛНИЯТ АНГАЖИМЕТ ДА ГО ПРАВИМОТ КЪДЕТО ДОШЛИ ДА СИ ОТИВАТ ТАМЗА ТЕЗИ "ХУМАНИСТИ" КОИТО ЩЕ АПОСТРОФИРАТ - ЩЕ ИМ КАЖА, ЧЕ ТЕЗИ ЛИЦА, АКО СА БЕЖАНЦИ ДА ОТИВАТ В СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ - ВКЛ. ИЗРАЕЛ, НО ЗАЩО ТЕ НЕ ГИ ВЗИМАТ А ГИ ПРАЩАТ НАСАММИНИРАЙТЕ ГРАНИЦАТА
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАМЕРИ СЕ ЕДИН МИНИСТЪР КОЙТО НЕ Е ДЕТЕРОДЕН ОРГАН ТА ДА ЗАЩИТИ И НАШИЯ ИНТЕРЕС. ООН И ЕС АКО МОГАТ С РАДОСТ ЩЕ ЗАСЕЛЯТ БЪЛГАРИЯ САМО СЪС СИРИЙЦИ И *** И КАМЕННИ СТЕНИ ЩЕ ИЗДИГНАТ ДА НЕ ИДАТ ПРИ ТЯХ. САМО СЕ ЧУДЯ КЪДЕ СПИ ЛИЦЕТО ПЛЕВНАЛИЕВ, ВЪРХОВЕН ГЛАВНОКОМАНДУВАЩ НА АРМИЯТА КОЙТО НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ ПО ВЪПРОСА. ЯВНО ТИКВАТА НЕ МУ Е ДАЛ НАРЕЖДАНИЯ, НО КАКВО ЛИ МОЖЕ И ДА МУ НАРЕДИ, ЗА ТЯХ ЕС, НАТО И ООН СА МНОГО ПО ВАЖНИ ОТ БЪЛГАРИЯ. НАЛИ ТРЯБВА ДА ИМ ЛИЖАТ ЗАДН***ТЕ.
14
0
 
24
 
! Отговори
А ТРЯБВА ЛИ ???!!!!! преди 10 години
Полагаме усилия за бежанците!И БЕЖАНЦИ ЛИ СА ИЛИ ЛИЦА НЕЗАКОННО ПРЕСИЧАЩИ ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА БЕЗ ДОКУМЕНТИ
13
1
 
16
 
! Отговори
Киро преди 10 години
Честно ви казвам, на тоя ми иде да му напукам канчето!
12
4
 
14
 
! Отговори
memberls преди 10 години
*** са гладни,4години глад не са малко време сега трябва да си наваксат.Давайте пари иначе ще оглозгат България(ако е останало нещо за глозгане)
11
1
 
32
 
! Отговори
ко каза преди 10 години
"Нужни били сериозни суми за нормални условия на живот"Така ли ? Що не питахте пенсионерите първо , или пък 80% от населението на страната ,които едвам смогват , кожицата ви продажна гадове
10
0
 
12
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Да беше поне жив Хан Крум,щеше да направи добро дело-от главите на политици и сирийци щеше да ги направи чаши за вино....