Президентът към БСП: Мислете за демокрацията!

Недоволен е, че го критикуват за ветото за данък "слънце"
14 яну 2014 08:26,
125
Президентът към БСП: Мислете за демокрацията!
Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев каза, че от БСП трябва да се замислят какво се прави за демокрацията и надграждането на институциите в България с оглед на конституционното право на държавния глава да се обръща към Конституционния съд.

Още по темата

Вчера държавният глава, който е на държавно посещение в Китай, сезира КС с искане да бъде обявена за противоконституционна въведената от 1 януари 2014 г. такса за производство на вятърна и слънчева енергия, т.нар данък "слънце".

В отговор на журналистически въпрос днес той коментира реакциите на БСП за решението си да сезира съда.

"Какъв е проблемът с това? Прави се опит да се отнемат мои демократични права, активира се пропагандна машина с цел да се противопостави на елементарното демократично право на президента да попита най-висшата и справедлива институция, Конституционния съд, за нещо, защото това е, което аз правя", попита Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той изрази надежда, че Конституционният съд ще вземе своите мъдри решения.

По думите на Росен Плевнелиев от БСП трябва да му благодарят, че е президент на добрия и прогнозируем бизнес климат в България и затова, че се бори да има откритост и прозрачност в действията на българската администрация и държава, когато става въпрос за подкрепа на инвестиции.

Президентът отново отбеляза, че няма как да мотивираме чуждестранните инвеститори да работят в България, когато от днес за утре, "под масата" и без никаква обосновка и какъвто и да е било дебат се променят такси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
11
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
До АнонименВ края на мандрата маймунлиев ще е по-мразен от желеф, коня и първанката взети заедно. Последните тримца имаха някакво минимално чувство за мярка. Тоз последния комсомолец си мисли, че лапаме мухи. Факт е, че държим мухобойката в ръката, и най-късно на следващите президентски избори ще го размажем. Ако естествено преди това той сам не сложи край на политическите си мъки и не се прибере при жена си да си гледа домакинската работа.
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поводът е, че от БСП му казаха "президент на олигархията"...и то като се замислиме кои са най-засегнати от този данък - Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова, Бойко Борисов, Валентин Златев...
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя изерпи от смисъл думата президент
28
3
 
14
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Що не сезирахте КС за данъка върху лихвите или увеличената такса пренос за ел енергия, заради която износа намаля с пъти, г-н "Президент" или къвто там сте ???
27
1
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
Всеки истински държавник инвестира в собствената си страна, развива икономиката създава нови работни места, повишава боразователния ценз на народа си..където няма достатъчно мозъци..естествено че се купуват...Но за целта трябва да плащаш от една страна с пари, а от друта трябва и да създаваш мечти в младото поколение...и всичко това подплатено със закони
26
4
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС? преди 10 години
А ВИЕ ЗА КАКВО МИСЛИТЕ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ?????
25
9
 
20
 
! Отговори
Махай се Росене преди 10 години
Плевнелиев със сигурност няма да получи втори мандат ,въпроса е кой ще го наследи! Дано да е някой наистина българин!
24
6
 
16
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Ей ***, ти заяви, че си пристрастен политически, което доказва, че нямаш воля и качества за поста си. ИСКАМЕ ПОПУЛИЗЪМ, това е най-чистата форма на ДЕМОКРАЦИЯ. Не давай акъл, моля те.
23
11
 
13
 
! Отговори
Информация на ухо преди 10 години
В сараите доган и станишев вече подготвят компромати за първанов и калфин. Очакваме развръзката в пресата на пеевски.
22
11
 
19
 
! Отговори
Банкянска тиква преди 10 години
Този има 5 въженца - по 1 на всяка ръка , по едно на всеки крак и едно на краката! Тези въженца в ръцете на един единствен човек:)))
21
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България не е имала по достоен президент. Плевнилиев ще изкара още един мандат като гледаме управлението на триглавия змей.
20
18
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКА г-н Президен преди 10 години
ОСТАВКА!!!! ОСТАВКА!!!! ОСТАВКА!!!!
19
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тях ги интересува само да крадат, демокрацията за тях е нещо непознато. Не случайно възраждат държавна сигурност да мачкат политическите противници. Скоро ще има компромати и срещу калфин. Сараите ще отговорят подобаващо.
18
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не е Президент на България а на Бойко Борисов! Обществена тайна е!
17
20
 
26
 
! Отговори
123 преди 10 години
плевналиев е карикатура на президент кои интереси защитавате
16
14
 
29
 
! Отговори
Вести преди 10 години
Плевналиев моли се КС да не реши данък ВЕИ да падне защото тогава ще видиш какво са протести. Ти си срам за България президентът на Боко тиквата , Прокопиев и Цеца Секса
15
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президент на олигархията, това сте Вие ,г-н Президент! Все пак защитавате и своите интереси на олигарх. Това ли е Вашата демокрация? Вземете пример от Обама!
14
8
 
13
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
4ESTIT BANGO VASILLI NA BSP
13
35
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само президента до сега успява да спре хунтата на гея, бея и лудия. Само той може да спаси България от еничари и турци.
12
4
 
33
 
! Отговори
тони преди 10 години
Той-;президента; не обслужва чужди интереси-кой произвежда слънчева енергия?? Кой прави супер пари от това??? Даже я плащаме в пъти по-скъпо...Защо аз плащам всякакви данаци,а корпорациите не??? Грабители и убиици...всички политици и техните съпартиици--да увиснат по-дърветата...никаква милост.Изгониха ни от Родината ни--*** мръсни.С парите които откраднахте за 25години --свещи да си купите.......да горите в ада дано