Нямало СРС-та срещу Първанов, Борисов и Петков

Не е наш проблем кой какво е записвал, не е от МВР, отсече Йовчев
Обновена: 16 яну 2014 19:09 | 16 яну 2014 19:01, Веселина Йорданова
72
Нямало СРС-та срещу Първанов, Борисов и Петков
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Няма СРС-та спрямо експрезидента Георги Първанов, бившия премиер Бойко Борисов и бившия МВР шеф Румен Петков.

За това беше категоричен вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев пред „Фокус“, който декларира, че в МВР и в ДАНС не са изготвяни искания за СРС-та спрямо тримата.

Още по темата
Министърът увери още, че няма искане за друго лице, в хода на което да са получени такива данни. “Нито в МВР, нито в ДАНС е постъпвала подобна на отразената в медиите информация”, каза МВР шефът.

“По време на сегашното правителство не е събирана, не се събира и няма да се събира информация за политици, политически партии, политически процеси", отсече Йовчев.

Както Dnes.bg писа, по-рано стана ясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов внася сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за разпространената вчера информация, че има записи на разговори в дома на Борисов в Банкя с президента в периода 2002-2012 Георги Първанов и с Румен Петков.

От националното движение вчера заявиха, че Георги Първанов никога не е посещавал дома на Бойко Борисов в Банкя и години наред не е имал каквито и да е контакти с бившия премиер. Първанов също смята да сезира главния прокурор и да потърси правата си в съда.

По повод скандала и Румен Петков заяви, че информацията за среща между тримата е “грозна манипулация”.  Днес той заяви пред БНТ, че е разговарял с Бойко Борисов преди три месеца за рестартирането на проекта АЕЦ „Белене“.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев беше категоричен още, че ако лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подслушван, „то при всички положения не е подслушван от държавни структури и за това подслушване не е използван ресурс на държавата и на държавни структури”.

„Кой с кого се е срещал, какво са си говорили, какво е записвал и как е записвал, извинявайте, но това не е наш проблем", смята министърът. Според него, ако има конкретни данни, факти и обстоятелства, които да навеждат на това, че лице или частна структура е извършвала такива действия, би следвало те да бъдат подадени на компетентните органи, за да се извърши разследване.

Йовчев е категоричен, че „държавата няма никакъв пръст в тези неща, няма и да има“.

“Ако има такива структури, такива хора, то е въпрос на манталитет. Този, който го е правил преди, вероятно ще го прави и сега. Но при всички случаи тези хора не са вече нито в МВР, нито в ДАНС, нито в ДАТО”, сигурен е МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Цецко пак е слушкал шефа си!
11
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей ***, няма да джафкате по професор Йовчев. Той е примерен ***, сиреч безпартиен експерт! От такова срс полза има само везира на султан Б. Великолепни.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо имаше водно оръдие: защото бившият курсант на ВНВМУ "Н.Вапцаров" йОвчев е решил да стане Овчо Артилериста! Защото очите на страха на този министър са толкова големи, че следващият път нищо чудно да изкара танкове да дежурят по ъглите на площад "Народно събрание", а в резерв зад НС да постави и една батарея зенитни ракети. Така е , когато назначат за министър съвършенно неподходящ човек, който освен това е и некадърен...
9
4
 
15
 
! Отговори
Оставащ преди 10 години
Не било негов проблем кой кого подслушва? А на кой е проблем , ако не на вътрешния министър - на Моника Йосифова- Станишева ли е проблем?
8
0
 
10
 
! Отговори
Гошко преди 10 години
Дали пък на прокуратурата й отърва в подходящи моменти отново да излезат на мода флашките? И Мадам (унтершарфюрер Патрашкова ) по медиите да заявява: Аз имам записи за посещението на лицето Х в жилището на лицето У и знаете ли какво има в тях?! Ами ще научите!! Ега ти наглостта, закриляна от държавата!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
да си говорим за пари.ченге-висше,да работи за 2000 лева,като вижда какви пари минават,през политиците.Приказки за наивници.На по ниско ниво.Решиха да сменят кварталите на *** и те скочиха.Отговора е много близък до акъла.
6
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Г-н Йовчев до сега трябваше да са във Вас тези записи. В една нормална държава не дни ... не месеци, ами до часове щеше да ги е взела.
5
2
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Йовчев, я по-добре кажи как другаря Бисеров се явява в съда днес да дава показания за едно дело във връзка с разигран анадослки театър под режисурата на Доган, и си тръгва необезпокояван, като самият той е обявен за общодържавно издирване???Вие хептен на маймуни взехте народа с тази *** Цацаров.
4
14
 
8
 
! Отговори
Кой ми с*а в гащите преди 10 години
То Цветанов и Борисов толкова СРС -та са сложили ,че вече забравят къде какво са сложили и на кого!На Банкянския *** къщата му е пълна със СРС-та за неговата сигурност и с един Цецомобил много лесно и бързо могат да се свалят данни!
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МОЖЕ БИ НАИСТИНА НЕ ЗНАЕТЕ ЗА СЕРЕСЕТАТА КАКТО НЕ ЗНАЕХТЕ И КОЙ Е НАРЕДИЛ ДА СЕ ДОКАРАТ ВОДОСТРУЙНИТЕ МАШИНИ ОКОЛО ПАРЛАМЕНТА.МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ВИ ВЯРВАМЕ?
2
0
 
22
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
МВР държи огромен процент от трафика на наркотици !!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе цялата ви работа от 70 години е ясна!