МВР се превърна в пропагандна машина, убеден е Цветанов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подложен на контрол, твърди депутатът
Обновена: 19 яну 2014 13:45 | 19 яну 2014 13:42, Елка Василева
109
МВР се превърна в пропагандна машина, убеден е Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

„МВР се превърна в пропагандна машина. При Цветлин Йовчев има бързо осребряване на това, което е извършил като услуги”. Това коментара пред bTV бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов. Така той отговори на въпроса защо напада настоящия МВР шеф, при положение, че той е заемал поста шеф на ДАНС, бил е съветник на Бойко Борисов и началник на кабинета на Росен Плевнелиев.

Според Цветанов хора на ръководни постове в МВР – Станимир Флоров, Калин Георгиев и Ангел Антонов, били махнати, защото трябвало да бъде овладян секторът за сигурност, за да минава през призмата на Цветлин Йовчев, шефа на ДАНС Владимир Писанчев, Делян Пеевски и Сергей Станишев.

Цветанов заяви още, че твърденията, че по негово време МВР е подслушвало незаконно, са спекулации. По думите му прокуратурата работи под натиск и затова прави внушения по негов адрес.

 „Ако бяхме подслушвали незаконно, нямаше ли да извадим някой запис да се похвалим”, попита риторично Цветанов. „Нямам от какво да се притеснявам”, декларира той и допълни, че и преди, и сега не използва израза „това не е за по телефон”, въпреки че е убеден, че го подслушват.

„Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подложен на контрол. Джипът, който е позициониран близо до къщата на Борисов, е, за да се установи контрол на всички влизащи и излизащи. Там няма никаква връзка с лицето, на което е прилагано СРС-то, на база което джипът е поставен там. Вече нямаме доверие на ДАНС и МВР. Целта е да се контролира едно определено лице, за да хванат и обкръжението”, обясни Цветанов.

Той припомни, че на 21 май 2013 г. лидерът на „Атака” Волен Сидеров е посегнал на журналист от СКАТ, след което е посегнал и на полицай. „Защо не предприеха действия тогава? Защото на 29 май трябваше да се гласува за новия премиер. След като правителството бе сформирано, действията на Сидеров вече са безнаказани”, добави Цветанов. Бившият вътрешен министър посъветва лидера на „Атака” да се откаже от имунитета си, ако няма от какво да се притеснява.

Цветанов коментира и ареста на Бисер Миланов. Той изтъкна, че задържането е по сигнал от юли, а на 9 август 2013 г. Цветлин Йовчев присъствал на среща заедно с Миланов и премиера Пламен Орешарски. „Миланов беше част от сценария за свалянето на ГЕРБ. Той беше угоден за „България без цензура”. Може би имат притеснения да не би той да каже истината”, коментира Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До evgeni1234Оправданието на Цветанов,че прокурор еди кой си е разсекретил СРС-тата,като оправдание на пръднал в пълен асансьор!Тоя който се титулуваше,като "юрист",не е ли чувал че материалите от СРС-тата се ползват единствено и само за целите на наказателното производство,а не за създаване на фурор и дребно самохвалство,колко е велик! Не ели чувал,че има специален ред за запознаване с подобни материали,макар и разсекретени? Пълен ***,плачещ за още обвинения!
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИЗОБИЛСТВА ОТ ЕВГЕНИ1234, ГОЛЯМА ДЕГРАДАЦИЯЯЯЯЯ
61
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Dedovia: ЕЕЕЕЕЕ,ВСИЧКИ СА *** САМО ТИ СИ НАЙ-УМНИЯ.ДЕГРАДАЦИЯ Е ДА ТЕ УПРАВЛЯВА ЕДИН УКРАИНСКИ ГЕЙ В СЪДРУЖИЕ С ТУРСКИ И БЪЛГАРСКИ МАФИОТИ.ДЕГРАДАЦИЯ Е ДА ТИ ПРЕДЛАГАТ ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС,ДА ТИ ПУСКАТ ПЕТНОТО ДА ПОМАГА ЗА СВАЛЯНЕТО НА БОРИСОВ,И ДА ТЕ ПРАВЯТ НА *** С 5 ЛЕВА ВЪРХУ ПЕНСИЯТА ДЕТО СТАРИТЕ КОМУНИСТИ СА Я ОТКРАДНАЛИ ОЩЕ ПРЕЗ 88 ГОДИНА А СЕГА ТИ ДАВАТ ТРОШИЧКИ. ДЕГРАДАЦИЯ Е ДА ПЛАЩАШ МИЛИЯРДИ НА РУСКИТЕ ФИРМИ ЗА ЕДИН СКАПАН ГЬОЛ И ДА ЛЪЖЕШ ЧЕ ТАМ ЩЯЛО ДА ИМА АТОМНА ЦЕНТРАЛА
60
2
 
5
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
до 10ст-"бабиния"Това,с което го величаете ще остане в историята и вашите коментари.Когато обявяваш,че имаш 5 наследствени апартамента и теглиш дългосрочен заем за 6-ти,на какво ти прилича! И знаеш ли защо толкова искат да се задържат в политиката,този и мутроидния елемент(питанка) За да не останат без политическо полезрение и ги "лапне месечинката".Какво направил Цветанов,бреее! Бре,бре,бре.
59
2
 
7
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Деградацията е на ниво.Доказателство е фактът, че изобилства от коментари в полза на ЦЦ.Извинете, но това или е крайна форма на опошляване и принизяване, или си играете на платено мероприятие по 10ст. на пост.Какво да направи ЦЦ повече от това което направи, за да заслужи масово неуважение?
58
1
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Много от числените "корекции" бяха възпроизведени от ГДБОП по времето на Станимир Флоров.Даже и срещата м/у Борисов и Меир Даган(най-зловещия директор на Мосад) в София е показателна за *** от висок ранг ! И само ще спомена,че стрелбата с/у Баретата имаше само чисто психологигически момент.И "Сарафово" не стана случайно,нито "Мари"-Кипър.Просто ционистичните *** действат по религиозно усмотрение(България) и за "копчето Иран" и "двустранно в Кипър(и по енергийни антипроекти") Но сега и Белия дом осъзнава какво всъщност са отрепките.
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Hа Патрашкова са ѝ платили, за да отклони поне временно вниманието от Волен Сидеров?!Много възможно и даже реално.Така ще си говорим за несъстояли се разговори и ще забравим какви простотии върши Сидеров.
56
3
 
10
 
! Отговори
Бонд Дидо преди 10 години
Искам си мутрата и физкултурника да си правя далаверики с цигарите сега ме отрязаха
55
1
 
5
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
От трибуната на Народното събрание и, според мнението на експерти - в нарушение на Закона за СРС - прочита записани разговори между лекари и обявява, че четирима доктори - акушер-гинеколози - са виновни за "умишленото умъртвяване на едно живо родено бебе в Горнооряховската болница" [26]. По-късно лекарите са оправдани [27], но животът им е съсипан.[28]
54
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Това момче само ме разсмива !!! Цуцко !Но ми идва да плача от чужденците във форума ! Ние Българите сме такива ! А вие чужденците какви сте ? Мухльовци !Кой е този Българин скрил се в трето лице ? Лицемерщината е по-страшна и от политиката ! И сега кажи , че съм комунист , комплексирани ми приятелю и си легни с гордост в мишата дупка !
53
1
 
5
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
През 2010 г. обявява, че на публичен търг в гранд-хотел "София" е имало крадена картина[23] и затова полицията е нахлула и арестувала организаторите и картините. Независимо от обявеното публично от Цветанов, обвинения за крадена картина няма повдигнати [24]. Съдът оправда окончателно обявените от Цветанов за виновни Марковски и Фицов през 2013 г. (когато изтече срокът за обжалване на присъдата на първа инстанция и тя не бе протестирана)[25]От трибуната на Народното събрание и, според мнението на експерти - в нарушение на Закона за СРС - прочита записани разговори между лекари и обявява, че ч
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До evgeni1234: БРАВО ЕВГЕНИ,НЕ ВИЖДАМ НИЩО ЛОШО В ТОВА ЧОВЕК ДА УЧИ И ДА СЕ РАЗВИВА. В СИСТЕМАТА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ-СЪЩО. НИМА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СА КАТО МИХОВ,ПЕТКОВ И ВСЯ ОСТАЛЬНАЯ ***,С КУПЕНИ И ДАДЕНИ ПРОФОРМА ДИПЛОМИ ОТ БИБЛИОТЕКАРСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ.ПИЯНИЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ,ДЕТО ИМ ПОМАГАТ ТАКИВА КАТО ПЕТНОТО И СИДЕРОВ.ЩОМ ДО ТЕХНИТЕ УСЛУГИ СА СТИГНАЛИ....ПАЗИ БОЖЕ
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Флоров е Бонд, Джеймс Бонд, а тебе спътниците те засякоха, Евгенииии!
50
2
 
3
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
А-лай си сега,ти и другия мутроиден елемент.А Флоров се шмугна м/у капките.Цвъки,когато на едно куче му се Яде бой,то се Чеше по тоягата.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искаме си Мутрата и Физкултурника и СИК 3!!!Долу висаджийте!Ура, другари!
48
3
 
6
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Скандални изказвания и обвинения срещу невинни граждани[редактиране | edit source]Като министър на вътрешните работи, и ресорен вицепремиер отговарящ за сигурността в и на страната, Цветан Цветанов редовно раздава обвинения по адрес на най-различни граждани.
47
2
 
5
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Противоречиви изказвания[редактиране | edit source]Малко след назначаването му за министър, той се обявява в защита на 5-та полицаи, които са осъдени за бруталното убийство на Ангел Димитров (Чората) през 2005 г., заявявайки, че полицаите не могат да бъдат убийци.[12]На посещение в Брюксел в края на септември 2010 г., Цветанов заявява, че "ромската общност е инкубатор за генериране на престъпност", което изказване имплицитно и индиректно е определено за неприемливо от Пиа Аренкилде, говорител на ЕК.[13] Впоследствие, Цветанов заявява и, че "България е приета незаслужено в ЕС", което е оп
46
1
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Цветан Цветанов завършва курс по мениджмънт в Международната правоохранителна академия в Розуел (2004), специализация в Сикрет сървис във Вашингтон (2004), курсове на ФБР (2004), Департамента за вътрешна сигурност на САЩ (2005).[7]През септември 2005 година Бойко Борисов напуска МВР, а през ноември е избран за кмет на София. Цветанов също напуска министерството и става заместник-кмет.[7] През 2006 г. Борисов основава партията ГЕРБ, но тъй като длъжността му на кмет не позволява да участва в ръководството на политически партии, председател на новата организация става Цветан Цветанов, като същ
45
1
 
3
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
През 1987 година Цветанов постъпва на работа като сержант в системата на МВР и е назначен за щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност.[5] Цветанов работи в изчислителния център на Централно информационно организационно управление на ДС, първоначално като шофьор.[6] През 1992 г. завършва задочно Националната спортна академия със специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика и получава офицерско звание. През 2000 г. получава следдипломна квалификация по право в Университета за национално и световно стопанство. От 1997 г. работи в администрацията на
44
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК НА КОЙТО НАПРАВИХА ПЪЛНА ПРОВЕРКА ДОКАТО БЕШЕ УПРАВЛЯВАЩ. КОЙ ДРУГ ИМАШЕ ТАКАВА-НИКОЙ. А ПЪК ТЕЗИ СЕГА ДЕТО УПРАВЛЯВАТ ПОНЕ ОТ КУМОВА СРАМА ДА СИ БЯХА ПУСНАЛИ ЕДНО СРС ТА ДА ГОВОРЯТ ЧЕ ЦВЕТАНОВ ГИ СЛУШАЛ.ТО Е ЯСНО И ТЕ КАКВИ ИМОТИ ИМАТ И КАКВИ БАТАЦИ СА ЗАВЪРТЕЛИ,ЩОМ САМИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СКРИЯТ ТА СИ ПОДАВАТ ОСТАВКИТЕ В ПОЧИВНИТЕ ДНИ СЛЕД 8 ВЕЧЕРТА. СРАМНО Е ДА ГОВОРЯТ ЗА ЦВЕТАНОВ,ТА ТОЙ ПРЕД ДРУГИТЕ КОМУНИСТИ Е КАТО БЕБЕ.