ГЕРБ иска оставки и отговори от БСП за гафа "Сирия"

Димитър Главчeв видя цепене в парламентарните леви редици
Обновена: 20 яну 2014 18:09 | 20 яну 2014 17:53,
169
ГЕРБ иска оставки и отговори от БСП за гафа "Сирия"
Страхил Ангелов на срещата в Сирия. Кадър: YouTube

ГЕРБ настояват, че най-доброто последствие, което може да се случи от скандала с визитата на Страхил Ангелов в Сирия, е правителството да си подаде оставката и да се отиде към предсрочни избори.

Според Димитър Главчев е трудно един народен представител да направи каквото и да е в личен план, когато е политическа фигура.

"Народен представител в лично качество може да бъде на много ограничен брой места", каза той и настоя, че дипломатическият скандал за Сирия тепърва ще набира скорост.

Още по темата
"Опитват се да представят посещението на техен депутат като някаква самоинициатива едва ли не. До този момент няма реакция от ръководството на партията, от ръководството на парламента. Има декларация, в която казват, че ще изслушат техния депутат", продължи Главчев.

Според него въпросът е дали вече не се цепи парламентарната група на Коалиция за България.

"Тъй като, ако се дистанцират така от поведението на народен представител, който е член на тяхната група, би трябвало да се изяснят и взаимоотношенията вътре, дали вече няма той да иска да стане независим, тъй като поводът му да стане независим народен представител е доста по-основателен, отколкото при нашите два случая (Светлин Танчев и Георги Марков - бел.ред.)", допълни той.

По думите на депутата от ГЕРБ последствията от скандала "Сирия" биха били сходни, с последствията от неотстраняването от председателски пост на Волен Сидеров от комисията "Антикоруция".

"И той имаше международни изяви, които придобиха известност. Ние, като опозиция, няма да допуснем турболенциите в БСП да се пренесат в управлението на държавата, още повече в международен етап. Не можем да участваме във вътрешнопартийни битки в БСП. Не трябва да се пренасят проблемите вътре от партията, в държавата, още повече когато става дума за външна политика", посочи Димитър Главчев.

Колежката му Джема Грозданова пък призова лидерът на БСП Сергей Станишев, външният министър Кристиан Вигенин и председателят на парламентарната Комисия по външна политика Янаки Стоилов да дадат обяснение и да поемат отговорност за недопустимото поведение на Страхил Ангелов.

"Отказът от такава позиция ще тълкуваме не само като липса на ясни външнополитически приоритети, но и като опит да се промени геополитическата ориентация на страната ни", заяви тя.

По думите й България е поставена в странна позиция да обяснява на своите стратегически евроатлантически партньори защо допуска действия в противоречие с поетите от нас ангажименти.

"След визитата на Страхил Ангелов истинската позиция на БСП излезе на светло – тя е непоследователна, непрецизирана, несъобразена с основните ангажименти на страната ни", заключи Грозданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
11
 
14
 
! Отговори
серьожкин ??? преди 10 години
поредния гаф и така гаф след гаф, а съсела ще изрови земята за да спечли евроизборите. Да, ама не ..... Но трябва да рови за да довърши гроба на БСП. Така разбраха демокрацията в БСП, че и те като Атака където се появят се наси... и вони, вони , вони
103
7
 
8
 
! Отговори
нее важно преди 10 години
*** продажна евреископоклонническа ***,всичките сте за затвор един човек да каже истината и всичките му се нахвърляте като бесни кучета,човек трябва да е сляп за да не види на кой слугувате,и подкрепяте най голямата диктатура в света и защо?
102
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да пратят Волен Сидеров за да накара Асад и бунтовниците да се извинят едни на други.
101
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dano zaradi glupostta na komunistite ne budem mishena na terorizma
100
3
 
10
 
! Отговори
Асад преди 10 години
До Един Българин личните стопанства ги създадоха в 1987 като частна собственост и хората работеха земя а продукцията я продаваха. Акорда създаден юли 1988г реши въпроса и с държавните земи хората взимаха земя под наем и се издържаха и отделно Апк се преустрои да прави бизнес. Ти си *** бате не аз
99
5
 
9
 
! Отговори
Асад преди 10 години
До Одисей 1 Палестина се бори за свобода от израелска окупиция а аз питам защо Израел не дава свободна държава на Палестинския народ . Защо Баас е неудобна на америка. И справедливо ли е Кипър да има турска окупация и там турската армия изби хиляди . Президента Архиепископ Макариос не искаше английския колониализъм. А и другите Президенти бяха с СССР и Русия. Българи които работеха в Сирия имаха долари що Тодор Живков да е виновен
98
5
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
До Асад / 130Имаше развито земеделие, но добре че бяха личните градинки на хората по селата, от които се захранваха и техните домочадия в градовете ! И добре, че имаше летни трудови бригади, ленински и димитровски съботници, стотици хиляди армейци, използвани за всякакъв обществено полезен труд, и т.н., и тн....! И въпреки всичко това, промишлеността (била тя аграрна или друга) беше доведена до крах - самите комунистически лидери тогава си го признаха ! Или си лицемер, или *** !
97
4
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Самоинициатива ?!? Ай стига бе ...... то да не е като да отидеш на гости на приятел в съседния град... !
96
8
 
5
 
! Отговори
аз преди 10 години
Оф бе, тия като развалена плоча - краставицата та краставицата, оставката та оставката, по всяка тема и удобен случай. Скоро хората ще спрат да ги слушат. Някой требе да каже на Боцето
95
2
 
4
 
! Отговори
кукумицин3 преди 10 години
Кво са прайте на ЕКСПЕРТИ по източните въпроси беКолкот са "ЕКСПЕРТИ" ония от правителството
94
1
 
3
 
! Отговори
Асад преди 10 години
До Одисей 1 имаше развито земеделие и в последните години имаше и частна собственост. А ливанските христяни бяха *** на Израел и те направиха конфликта в Ливан и евреите окупираха Ливан. А колко българи работеха в Сирия за долари и защо да не е добре при Тодор Живков. Така хората бяха добре
93
2
 
7
 
! Отговори
Joncho преди 10 години
Боко да изпратиЦветанов пре терористите да му поизрежат големите уши
92
4
 
5
 
! Отговори
Joncho преди 10 години
Boko da se varne na vlast i s isliamistite ortak 6te stane
91
0
 
7
 
! Отговори
Асад преди 10 години
До Одисей 1 ходил съм в Сирия там са свободни хората. Христяните имат свобода и са сред привилигированите класи в Сирия. Повечето са Якобити което означава Православни. Антиохийския Патриарх е със седалище Дамаск като преди 1958г беше в Антакия бивша Антиохия в Турция заграбила територията от Сирия след като Антиохийския патриарх бе тероризиран от турците. И защо да бъде забранена БКП тя даде на всеки работа. А Сирия именно комунистите я облагородиха
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някой е искал да фалшифицира бюлетини ,те нямаше да са пакетирани в палети 1 ден преди изборите , а надлежно попълнени и скатани много преди това.БСП е най-гадната политическа партия,защото в нея останаха най-големите некадърници,НО останалите политици и бизнесмени са нейни рожби и нито един от тях не си призна за разграбването на държавата.Тези,които "лаеме" по форумите не,че не бихме се облажили,просто не са ни стигнали силиците.Така,че по дяволите държавата, не си губете времето.
89
0
 
2
 
! Отговори
Асад преди 10 години
До Одисей 1 А защо да няма дружба между народите на Сирия и България. Защо тази неприязън към Баас тя е светска партия а и Асад е съгласен с Женева. А ислямистите са против Баас. Тях не трябва никой да ги държи. А защо да няма икономически отношения със Сирия. България имаше отношения със Сирия при Тодор Живков
88
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
ГЕРБ първо да отговорят за Фидосова, както и за костинбродските бюлетини, тогава да питат каквото и да е. А тоя Страхил Ангелов от БСП да напуска парламента, очевидно няма място там. Всъщност всичките 240 настоящи *** нямат място там.
87
0
 
2
 
! Отговори
Асад преди 10 години
До Одисей 1 защо да не посети БСП депутат Асад. БСП има официални връзки с Баас. Всеки избира къде да посети . Братската дружба между соц България и Сирия и другарите Тодор Живков и Хафес Асад основаха тази дружба . Тя трябва да се полива от БСП. А не като предателя на народа Иван Костов
86
1
 
9
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Слънцеликият банкянски толуп вчера орева небесата, че днес щял да излезе Записът!Така пишело във фейсбук.Сега проверих, във фейса пише, че Боко е ***....
85
0
 
1
 
! Отговори
Ай де преди 10 години
Анонимен ли си безличен ли си омръзнаха ми твоите *** коментарии!На всяка манджа мерудия!Мнооого си компетентен.Айде циба!