Сеч на полицаи – пенсионират млади, стари стоят

Синдикат "Сигурност" в МВР изнесе смущаващи данни
Обновена: 21 яну 2014 15:54 | 21 яну 2014 15:45,
75
Сеч на полицаи – пенсионират млади, стари стоят
Месеци наред хиляди полицаи от вътрешността на страната са командировани, за да вардят протестите в София. Снимка: архив, Булфото

Синдикалният алианс "Сигурност" в МВР алармира за масови пенсионирания в полицията без ясни критерии.

По думите им има случаи, при които 58-59 годишни полицаи са оставени на работа за сметка на 47-годишен техен колега, но не пожелаха да конкретизират с имена и дирекции, където това се е случило.

Лукан Лазарски от синдиката само спомена, че първите пенсионирани са от Областната дирекция на МВР в Русе.

Той добави, че подобно масово и немотивирано освобождаване ще създаде редица проблеми в МВР, защото голяма част от полицаите от дълго време са ангажирани с охраната на протестите и на границата ни с Турция.

"В проблем ще се превърне и охраната на предстоящите избори", смята Лазарски.

Той посочи, че на този етап от синдиката се надяват въпросите да се решат с диалог, но заяви, че протестни действия на полицаи не са изключени.

От Синдикалният алианс "Сигурност" в МВР отдавна били изпратили писмо до ръководството на министерството, с което настояват за информация за освобождаването на полицаите. Отговор обаче не получили.

Служителите в дирекцията "Национална система 112" също настояват за спешни промени в закона, обяви още той.

"Все още са налице проблемите със злоупотребите с телефона за спешни повиквания. Над 50 процента от обажданията към 112 не представляват спешен случай", пресметна Лукан Лазарски.

Опасенията на синдиката в този случай са, че при евентуална съществена опасност от терористични заплахи не може да се ползват ресурсите на службите за спешно реагиране

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
20
 
! Отговори
.. преди 10 години
Наско полицията е функция на държавата и когато държавата не стои зад гърба ти да те защитава, какъв избор имаш. Ставали сме свидетели на реплики към полицаи- Ти знаеш ли кой съм аз? или Ей сега звъня и утре не си на работа? и т.н. Коментирай ползването на оръжието само при крайна необходимост- това озн. че трябва да стерлят по полицай, да не го улучат и тогава той да използва оръжието си. Ако нападнеш полицай с брадва и той те застреля,защото ти застрашаваш живота му, той ще бъде осъден.
36
10
 
35
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
Ако съкратят всичките полицаи едва ли нещо ще се промени в България по отношение на сигрността на гражданите, както са си били беззащитни така и ще си останат такива.Аз не виждам конкретно, като примерен данъкоплатец, каква ми е моята полза от факта, че държавата изхранва близа 70 000 полицаи. Нито моите родители са защитени, нито моята собственност.Да ги съкратят всичките, въобще не ми пука, да вървят на майната си, да копаят на село.
35
1
 
27
 
! Отговори
МухоЛовка преди 10 години
Трябват им комунисти само, затова е така. Дъртите са циментови комунистически глави. Младите *** ги накарай да вярват в комунизЪма. :)))
34
2
 
34
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Да никой не уважава нашата полиция и защо ли те сами са си виновни за това лошо отношение,всички сме виждали как всеки дневно извършват нарушения и не спазват законите,имат лош външен вид,не се справят с работата си,държат се надменно,с две думи каквото повикало такова се обадило...............
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормално - старите са верни на партията - все пак са възпитавани по време на режима и са тяхно дело.
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е ми проститутките какво ще правят сега.няма кой да ги закриля.
31
0
 
35
 
! Отговори
Пенсионер от МВРи МО преди 10 години
В тази държавица работят пенсионерите,младите ду*ат таратора.
30
6
 
39
 
! Отговори
.... преди 10 години
На много места по света съм бил, но никъде няма такова чудо както тука е отношението към полицаите.Само тука можеш да си ползволиш да обидиш,удариш,заплашиш,скъсаш пагона и т.н. на полицай и нищо да не ти направят. А за ползването на оръжието им няма да коментирам, по-добре по един воден пистолет да им дадът по-ще им е полезен.Отидете в САЩ и ударете полицай да видите какво ще се случи- ако не ви разстрелят на момента на улицата, във федералния затвор ще ви питат мъж или жена искате да бъдете.
29
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ги пенсионират, то без това само *** и ченгета в тая Държава, кой от кой по-мързелив и крадлив.
28
20
 
19
 
! Отговори
МухоБойко преди 10 години
МухоБойко и гереберската интелигенция ще оправят България. Щангист, милиционер и наркобос + физкултурник и рецидивист: това е бъдещето на България. А държавна глава: пуделчето Роска с дворец за 24 милиона евро.
27
15
 
24
 
! Отговори
Burgazliq преди 10 години
Добре господа граждани нека съкратят толкова много хора,тогава не трябва да се оплаквате че ви обрали,набили или каквото и да било и полицията не е дошла въобще си нямате ни най-малка представа какво е положението в тази дупка на речена МВР.Аз съм един от хората които имам малко над 5 години стаж и съм заявил че нямам нищо против да бъда съкратен защото не одобрявам нито работата на МВР,нито изкуствената омраза която се насажда на гражданите срещу МВР всичко е манипулации на управляващите!
26
9
 
15
 
! Отговори
az sam преди 10 години
Всички полицаи РЕВАТ, колко е тежко и как е невъзможно да се справят с професионалните си ангажименти, защото са професионалисти преди всичко.Сега когато искат да ги махат, пък не искат да бъдат махнати точно те.То на полицаите май никой не може да им угоди.Всички се натискат за топлите си местенца, а май искат само МНОГО ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТА, защото тези са им малки.Все пак е по добре да вземат заплати без да вършат нищо, отколкото да са без нищо само.
25
9
 
40
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Абе на никой не му се изллиза от системата.За 20% свършена работа 100% заплатка,че и дрешки всяка годинка,отделно другите превилегий като :да караш кола без винетка например.Абе мани...
24
11
 
38
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Не може България да продължава да поддържа най-многобройната армия от полицаи на глава от населението в целия ЕС !Съкращения трябва да има !По-малко полицаи с по-високи заплати и по-добра подготовка. Това е решението !Раздутият щат на МВР по време на Цв.Цв. е безумие, което няма как да бъде продължено.България трябва да възстанови своята икономика и своето производство.Не може охранител и полицай да са единствените професии за мъже в една държава.Няма кой да издържа такъв огромен апарат !
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На печелившите -ЧЕСТИТО!
22
6
 
20
 
! Отговори
акуд преди 10 години
всичко това е по заповед на ДПС която по всяка възможност спада гумите на България , хората и структорите които могат да озъптят и укаушат престъпните роми и миллети. ДО КОГА ЩЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ НЕ Българи да ни управлява????
21
6
 
15
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Червена метла, другари и другари. Червена, станишева. Съси, който каза "няма да има реваншизъм" сега не прощава на никой. Казал си виц - вън.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои европейски държави,например Гърция имат МВР което е само администрация,а полицията,жандармерията,паспортна служба и държавната сигурност са в отделно министерство на обществения ред.
19
7
 
22
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Сега е наш ред да ни дадът палките и ние да бием полициайте , които ще протестират.. Да видите , колко е "ПРИЯТНО" , когато се опиташ да си потърсиш правата и то по мирен път ,а да те бият....
18
2
 
20
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Анонимен 20 A новите милиционерчета какви са - роднини на стари милиционери, набутани с магарешки К в полицията щото не стават за друго...