Докладът на ЕК е катастрофален, оцени Паси

Трябва да има персонална отговорност, смята ексвъншният министър
Обновена: 22 яну 2014 15:08 | 22 яну 2014 12:35, Екип на Bulgaria On Air
40
Докладът на ЕК е катастрофален, оцени Паси
Снимка: Bulgaria On Air

Поредният мониторингов доклад на Европейската комисия за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка с ЕС е „катастрофален“, заяви в ефира на Bulgaria On Air председателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси. По думите му документът по-скоро показва, че България катастрофира.

 „Казвам това с голяма тъга,  защото когато договаряхме целия мониторингов механизъм през 2005-2007 година, имаше идея той да остане за около две-три години. България беше на две-три години от отпадането на това наблюдение. Сега сме на 5-6 години от премахването му и на 5-10 години от членството в Шенген.  Тези неща са много свързани,“ заяви бившият външен министър.

Той подчерта, че това не е доклад за напредъка в провеждането на съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност, а за изоставането в тази посока.

Соломон Паси е категоричен, че вината трябва да бъде поета персонално, а не абстрактно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
2
 
! Отговори
Одисей1 преди 10 години
8 Във всеки случай е по-голям българин от теб ив момента е абсолютно прав , България днес е много по далеч в евроинтеграцията си отколкото преди 10 години.
8
8
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
7 Защо какво лошо ти е направил , точно напротив дал е много повече от жалката ти личност за България . Той заговори пръв за членство в НАТО още в даечната 1990 , тогава яха да го линчуват червените разбойници от БСП ,а днес НАТО е гарант за националната ни сигурност и не малук стимул за развитието на икономиката ни.
7
4
 
8
 
! Отговори
кога ? преди 10 години
Ако някой го гръмне този юдеит, България ще вика БРАВО !!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че той кога е бил по-добър доклада ?
5
0
 
11
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Абе разтурвайте го тоя съюз.
4
7
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
1 Така де за това трябва нови предсрчни избори за да променим конфигурацията в Парламента която е в момента .Виж как и ти тва твърдиш
3
4
 
6
 
! Отговори
22 преди 10 години
Що не се скриеш?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
я,извънземен?
1
3
 
9
 
! Отговори
Петров преди 10 години
От 18 месеца, 12 са на кабинета Борисов, Цветановото МВР и Томислав Дончев, който се издъни с подготовката на споразумението за партньорство, както и с усвояването на парите. За 6 месеца са платени толкова, колкото при ГЕРБ за 3 години. За първи път ДФЗ не губи и една стотинка!