Какъв е проблемът с майчиния език, чуди се Цонев

"Това е нещото, за което ДПС ще продължи да се бори"
Обновена: 17 фев 2014 11:43 | 17 фев 2014 10:23,
363
Какъв е проблемът с майчиния език, чуди се Цонев
Йордан Цонев. Снимка: архив, Булфото

Йордан Цонев от ДПС настоя че партията му ще продължи да се бори предизборната кампания да може да се води и на майчин език. Пред Нова тв той коментира, че не вижда какъв е проблемът да можеш да кажеш няколко думи на възрастните хора, които не по своя вина не разбират добре български.

"Всеки активист на ДПС - от лидера до местния активист, произнася цялото си слово на български език и след това не всички, но някои от тях казват: "За по-възрастните ни родители, позволете ми да кажа няколко думи в резюме на това, което съм казал на български. Правото да ползваш майчиния език съответства с българската Конституция и това е нещото, за което ДПС ще продължи да се бори", категоричен бе той.

Още по темата
По думите му това, което ни разделя сега, е омразата и злобата.

"Ние няма да станем по-силни, ако всички сме от една религия и един етнос, ще станем по-силни, ако това разнообразие се обедини, заедно в обща цел. Ние познаваме нашия електорат, даже поименно, лично", похвали се Цонев.

"ДПС няма нужда от стягане на редиците по този начин, отвърна той на въпрос дали петъчните окървавени протести в Пловдив не помагат на ДПС да втвърди електората си.

Депутатът каза още, че срещите на Делян Пеевски с Цветан Цветанов са му "много интересни".

"На мен ми стана интересно, защото започна да ми се вдига завесата за това кой се страхуваше Пеевски да стане шеф на ДАНС. Завесата вече ми се вдигна – Цветанов и бившето управление на ГЕРБ се страхувахат", отговори си той.

Цонев настоя, че не вижда в срещите им търговия с влияние, "виждам свидетелство за технологията на управление на ГЕРБ", каза депутатът.

В коментар на твърденията на бившия шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов, че разполага с разговори, уличаващи Йордан Цонев в притежаване на фирми, които управлявал чрез подставени лица, на които са възстановявани огромни суми ДДС в периода 2005-2006 година, депутатът каза: "Нямам фирми, не знам да има такава разработка, опазил ме Бог да имам фирми с подставени лица".

Народният представител обясни, че много отдавна живее с депутатската си заплата, а от двайсет и няколко години откакто е политиката, се е изписало много за него, но нито веднъж не е бил обект на разследване.

"Имам чувството, че съм се родил в гейт и ще умра в гейт", коментира той медийните скандали и настоя да говори за това, за което е поканен, а именно промените в Закона за потребителския кредит.

Според Йордан Цонев, който е председател на бюджетната комисия, а и един от вносителите на законопроекта, когато лихвите се определят на пазарен принцип, търсенето и предлагането на кредити от банките ще определя стойността на лихвите.

"Ако действат пазарните принципи, какво пречи на банките да намалят фиксирания компонент?", попита той.

Депутатът обясни, че новите промени няма как да действат с обратна сила и всички теглени досега кредити ще се изплащат и управляват спрямо досегашните условия.

Цонев обаче се похвали, че законопроектът изчиства няколко проблемни зони при комуникацията между банките и потребителите. Предложени са решения не само по отношение на лихвите, но и се премахват част от таксите, които вече ще бъдат налагани при доказани разходи на банките. Направени са и промени и се премахва част от наказателната лихва при предсрочното погасяване на кредитите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
0
 
0
 
! Отговори
до 330 преди 10 години
В САЩ няма официален език.Кампанията се води на какъвто език му отърва на кандидата и на какъвто го разбират избирателите. Всички се избиват да говорят на испански пред испаноговорящите, независимо от произхода си и въпреки калпавия си акцент.Отделно в някои щати (например Калифорния) е задължително да се публикуват официални документи и на испански.
301
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цонев----новия поп Кръстю.Предател за пари.
300
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питат възрастната Фехрие да има ли агитация на майчин език и тя отговаря бързо на български "да, трябва да има, защото аз не разбирам, учила съм български 8 години, но не разбирам някои думи", "В нашето село, вика, всичките сме турци, българи няма" а по лична карта сигурно е българка. Да гледат в ЕС (Германия) и да си правят сметка каква бомба със закъснител си имат.
299
0
 
4
 
! Отговори
h преди 10 години
На какъв ли език ще агитира богослова Данчо Ментата турците от Бургаско?
298
0
 
6
 
! Отговори
дякончето преди 10 години
Намаляне на броя на депутатите на 100, премахване на партиини субсидии, поименно задължително гласуване , никакви автобуси от турция и *** да имат право на глас само ,ако докажат ,че плащат данъци и здравни...Дуписе да се забрани като противокоституционна, за бисипе и туморите и лустрация.Пеевски на шунка, олигарсите в Белене..за чиста и свята република !
297
0
 
1
 
! Отговори
saseliani ot karapet преди 10 години
danco-malkoto djudje s golemite merazi,mnogo kradliv i laziv efendi
296
1
 
10
 
! Отговори
ЛК преди 10 години
Г-н Цонев не знам в какво време Ви мислите, че живеете, но ако живеехте във времето на Ботев, Левски, к-н Петко войвода - сега нямаше да говорите, щяха да Ви оплакват обезглавения Ви труп. Присъдата Ви щеше да е родоотстъпник - смърт.По Тодор Живков присъда щеше да е народен предател - смъртВ сегашна " Турска България" - дайте Му малко повече мляко с ориз.
295
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бре приятел видяхме те в какъв джип за 150 000 лв се возиш е така купен с депутатската ти заплата , та и на шфьор плащаш абре вобще чист като сълза.Ако днес отстъпим за езика сме туто финито!
294
0
 
8
 
! Отговори
мен преди 10 години
Абреее, аламколоу. Айде малко да се поспрат българските турци. Ако правилно си спомням, по времето на бай Тошо всички до един говориха БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Аз не мисля, че вече Техните майки и Бащи не го разбират българския. Да не се правят на ощипани ханъми, че почна да ми писва. Любчо от Пи Ара им да се сети за това.
293
0
 
6
 
! Отговори
Мила преди 10 години
Майчиния език е важен, но в САЩ, Франция, Германия, Турция всички пишат и говорят официалния език на държавата. Така, че ще бъде богатство за тези хора да говорят 2 езика. Но не би трябвало освен на официалния език на друг да има агитация. защото след турски ще дойде английски и т.н. Къде са или биха го допуснали?
292
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KRAINO VREME E DA SE ZABRANI GLASUVANETO V TURCIQ ZA BYLGARSKI PARLAMENT.TOVA NQMA ANALOG V SVETA.PREKALI SE.NE MOJE XORA KOITO 30 G VE4E JIVEQT TAM NQMAT NIKAKVO BYLGARSKO SAMOSYZNANIE I NE PLA6TAT NI6TO TUK DA GLASUVAT STIGA VE4E MANIPULACII
291
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех,България!!!!Винаги е имало кой да те продаде и предаде.
290
0
 
4
 
! Отговори
полиглот преди 10 години
друго си е човек да ви псува на майчин език,господа депутати
289
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За вас г-.н Цонев няма нищо. Вие отдавна сте ни изментили. Не случайно ви наричат много отдавна Данчо Ментата. Отдавна никой не ви вярва, но сега като управляващ още повече не ви пука. Не че някога ви е пукало, но...Страх ви гони и ще ви стигне това, от което се страхувате. Бисеров няма да е сам. Много ще се наредите до него.
288
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DPS SA ROJBA NA KOMUNISTITE I DS.V TURCIQ NIKOI NE ISKA DA GI 4UE ITOVA E VERNO KOI ISKA DA PUSNE AGENTI KOMUNAZI V TURCIQ VTOROTO TE MNOGO DOBRE ZNAQT 4E NE SA ISTINSKI TURCI I NE GI PRIEMAT KATO RAVNI ITINSKITE TURCI SA OTDAVNA V TURCIQ.DRUGOTO E POLITIKA DORY SAMITE TYR4EE6TI SE BYLGARI ILI *** NE SMEQT DA OTIDAT DA JIVEQT V TURCIQ ZA6TOTO 6TE GI OBIDQT ZDRAVO I TQX I JENITE IM KATO PREZ VYZRODITELNIQ PROCES XAXAXA
287
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
CONEV GOLQM ENI4ER SI TI.EZIKA TE SI GO GOVORQT I NIKOI NE GI ZABRANQVA NO VPISVANE V ZAKONOV AKT NE NIKOGA TOVA VODI ZNAE6 DO KAKVO GADINO
286
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Посланника на Великобритания у нас учи български.В интервю той казва,че независимо от това ,че много хора знаят английски той е длъжен да знае местният език за да може по добре да контактува с хората.Тия джагали как за толкоз години не научиха български бе?
285
0
 
7
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
ДПС претендират, че НЕ са "етническа партия". Е, след като е така, ЗАЩО искат да утвърдят "Право" на даден малцинствен език в РБ, след като в РБ има както Турско, така и Еврейско, Арменско, Гръцко, Румънско, а вече и Сирийско и други малцинства.Тъпо, като теза, нали?м?;-)
284
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя не се ли усеща колко е гнусен? Не усеща ли собствената си воня? Как се поглежда всеки ден в огледалото? Ако има жена, деца, родители, как те могат да живеят с такова нещо?
283
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А аз се чудя как този национален предател не го е срам да си показва измекярския сурат пред обществото?