Натиск, покупка или чест – съдбата на независимите

Георги Марков и Светлин Танчев: БСП не може да разчита на нас!
Обновена: 18 фев 2014 09:09 | 18 фев 2014 09:09,
74
Натиск, покупка или чест – съдбата на независимите
Светлин Танчев. Снимка: София прес

Независимият вече депутат Светлин Танчев обяви, че може да се закълне, че никоя друга политическа партия не го е притискала, за да напусне ГЕРБ.

"Абсолютно категорично го заявявам, че решението си е мое", каза той пред Нова тв.

Още по темата
"В момента съм абсолютно независим", отсече той и коментира, че политическият живот в България позволява в общественото пространство да се пускат клевети, като тази за делото срещу майка му за афера с ДДС.

"Нито аз, нито тя сме имали допир с правосъдието. Това са инсинуации", допълни той.

Танчев коментира, че най-лесното, което може да направи, е да напусне парламента.

"Но смятам, че в България трябва да се стремим, когото не сме съгласни с дадено нещо, да отстояваме своята позиция. Ако всеки нормален и кадърен човек замине от България, кой ще остане в страната?", попита той.

Светлин Танчев припомни, че 14 години е живял и учил зад Океана и би му било прекалено лесно да си събере багажа и да отиде да живее отново в Америка, но той избрал да остане тук.

"БСП знаят, че не могат да разчитат на нас", каза от своя страна Георги Марков, който също напусна ГЕРБ и сега е независим депутат.

По думите му "Атака" е заложник на управляващите и напуснат ли парламента, никога повече няма да се върнат в него.

Той добави, че в момента на страната ни не й трябва парламентарни кризи.

"Трябва да се опитаме по някакъв начин да заработим, ако искаме да помогнем на хората", коментира той.

И Танчев, и Марков обявиха, че са изненадани от напускането на Красимир Стефанов, който вчера напусна ПГ на ГЕРБ.

Попитани ще има ли нова парламентарна група и ще напуснат ли още хора, те отговориха, че нямат информация дали още хора ще напускат, но предполагат, че ще има такива.

"Ще има и други хора като нас и тази група ще си дойде от само себе си", заключи Георги Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата и Цоко ги събираха тези по светофари и кръчми а сега се чудят що бягат.
46
1
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
В някои среди изобщо не се разчита на такива като вас.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ДСБ е плащало по 10 000 месечно за положителни коментари в интернет"Мама миа!А ако изкарат по колко се плаща на герберските *** ще ви увисне ченето.Помните ли коментарите " абе все Костов ви е виновен" или пък " Костов е единственият политик"??Ха-ха-ха!Отврат!
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Натиск и покупка има,но чест - никаква. Честта предполага да напуснеш парламента,а не да заблуждаваш хората.
43
1
 
8
 
! Отговори
Безпартиен до 39 преди 10 години
To ако пукне тиквата БСП ще се разпадне! Така че той сплотява електората нали го ползват за плашило както навремето Костов бе плашило така че трябва да го пазите Борисов защото без него мутроолигархичната система се ....Е да сега се подготвят резервни варианти като Бареков който да поведе стадото по верния път т. е. към пропастта
42
0
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 10 години
дано няма много такива като теб в България ,който да мислят по толкова елементарен начин
41
2
 
16
 
! Отговори
просто и почтено преди 10 години
Когато си избран по пропорционална система от партия, а имаш лично т.е.мажоритарно несъгласие не можеш да напуснеш групата и да останеш в парламента. Напускаш групата ЗАЕДНО с мястото в парламента ,което си постигнел чрез принадлежността към групата.
40
2
 
19
 
! Отговори
Надя преди 10 години
Кой щеше да знае за тези хора , ако не беше ГЕРБ. Използваха влиянито на авторитета на Бойко за да се докопат до парламента, а сега независими ДРЪН ДРЪН !!! ПРЕДАТЕЛЯТ И ПРОДАЖНИКЪТ ВИНАГИ ЩЕ НАМЕРЯТ ОПРАВДАНИЕ И ОБЯСНЕНИЕ ЗА ПОДЛОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ !
39
5
 
15
 
! Отговори
Иван преди 10 години
до 39 - вече ще стане 1 година откакто тиквата не е на власт.Той управлява по време на световна криза когато в развитите страни се намаляха пенсии и заплати - хората бяха по площадите заради увеличение на данъци,заради огромните съкращения.Днес безработицата надхвърля 13 %.Това правителство нямаше да може една стотинка увеличение да направи ако не беше финансовата дисциплина на Дянков.Ако я караха както вие искате - при свито производство при свита икономика да правят увеличения Виденова зима
38
0
 
18
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Поредните евтини политически ***!
37
1
 
17
 
! Отговори
Иво преди 10 години
ПОдкрепям 36. Морално и почтенно е когато си влязъл в парламента на гърба на една партия да се съобразяваш с това и да подкрепяш решенията така както цялата група реши. Като си толкова кадърен индивидуалист ми яви се на избори като независим, влез и тогава променяй колкото си искаш. Ще имаш моралното право. Някои и след 14 години в чужбина си оставят Ганъовци.
36
2
 
10
 
! Отговори
до 36 преди 10 години
Принципно съм съгласен с теб.Но, дълбоко ме учудва, защо всичките ГЕРБерасти започнаха да говорят за честта на отцепилите се депутати чак в този парламент, а в миналия си траеха, когато депутати напускаха парламентарните групи на РЗС и "Атака" за да подкрепят ГЕРБ?
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора разберете,където и да сте по света , колкото и добре да живеете България си e България -- може да е ***,разграбена,с ужасни и разбити улици и хиляди неуредици но тя е НАШАТА РОДИНА и нищо не може да я замени.
34
22
 
7
 
! Отговори
До Политолог преди 10 години
Е друго си е 4 години да не увеличаваш пенсии и заплати. Тиквата държа хората 4 години във фризера. Заплатите станаха африкански, а цените са ни като в Мюнхен. А и Тиквата има и други постижения, да оставиш без работа 400 000 Българи и да ги накараш да се палят по улиците, такова чудо в БГ историята нема. България ще се оправи когато Тиквата пукне и спре да сее омраза в хората и да ни кара да стягаме коланите докато той пуши пури за 400 евро.
33
0
 
8
 
! Отговори
акуд преди 10 години
демек ДПС ще разчитат на тях
32
0
 
19
 
! Отговори
Чест преди 10 години
Когато напускаш група от чиято партия си избран е честно да напуснеш и парламента. Така някой изменя на избирателите и сменя вота им. Този явно яко са го хванали с компромати или бутнали нещо, тъй като остава, а не си отива като един от предните.
31
2
 
19
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Пожелавам на всички умници пак да гласуват за ДПС-БСП-ДС / обединена партия /. Само по време тяхното управление има ежедневни убийства, кражби и грабежи. При пълното отсъствие на съдебна система т.е. няма никакво правосъдие, защото 90 % от т.н. съд.система са комунисти-социалисти. Иначе икономиката върви по план. Вече имаме заеми за над 4 милиарда лв. , а увеличението па пенсии и заплати ще бъде с 5-6 лв. но един друг път. Хвала на такЪва обединена пария.
30
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко което Тиквата правеше сега му се връща. Не толкова цинично и брутално, но му се връща. Та той купуваше цели парламентарни групи. Впрочем къде е Тиквата, от вчера пак се е покрил като мишок след избори и чака да види какво ще стане.
29
2
 
6
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
А ДПС може ли да разчита на вас?
28
2
 
13
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Натиск ДА, покупка ДА - чест само ако напуснат парламента.Да но и двамата а и Стефанов със оставането показват че са предмет на сделка.Горанов се оказа най голям мъжкар - напуска парламента,не е удовлетворен от работата му като цяло а може и от групата но показа достойнство.Тези мижитурки показват зависимост и стоят в парламента за да изпълнят мисията за която са ги купили.Нека да докажат обратното.