"Не" за "Атака": Кандидатите за НС няма да си казват сексориентацията

Няма да има специален изборен район за българите в чужбина, в страната остават 31
Обновена: 20 фев 2014 14:39 | 20 фев 2014 14:07, Камелия Цветанова
66
"Не" за "Атака": Кандидатите за НС няма да си казват сексориентацията
Снимка: архив, БТА

Броят на избирателните райони скара управляващи и опозиция по време на дебатите за окончателното приемане на текстове от Изборния кодекс.

ГЕРБ настояваше да има специален район за българите, които гласуват в чужбина, който да обединява техния вот. Според Данаил Кирилов от опозицията българите зад граница отдавна са ощетени, а съпартийката му Десислава Атанасова призова да има отделен район за тях, защото в противен случай гласовете им се разпиляват.

Предложението на ГЕРБ в крайна сметка беше отхвърлено от мнозинството и народните представители записаха в кодекса, че избирателните райони ще са 31.

Изненадващо обаче беше одобрено друго искане на ГЕРБ – във Варна да има само един избирателен район, а не както се предлагаше в приетия на първо четене кодекс - да са два.

Още по темата
Според Красимир Ципов деленето на Варна е напълно изкуствено и целта е да се манипулират резултатите там. Лиляна Павлова също настоя, че няма обосновка за разделянето на Варна на два региона и с това ще се създадат предпоставки за неравнопоставеност, контролиране и манипулиране на вота.

В Изборния кодекс накрая депутатите записаха, че от 31 многомандатни изборни района, три ще са в София, два в Пловдив, а останалите изборни райони съвпадат с границите на областите.

Парламентът не прие предложението на „Атака” кандидат-депутатите да подават декларация, в която заявяват своята сексуална ориентация, както и декларират дали принадлежат към тайни общности или организации.

Националистът Павел Шопов се опита да убеди депутатите в правотата на искането, но без резултат.

„Трябва да говорим открито и прозрачно, гласно започнахме да говорим преди 30 години, цяла революция направихме в тази насока, но пак не се знае кой кой е, защото има хора с мрачни и черни зависимости, така че важно избирателите да знаят кой кой е в това Народно събрание”, настоя той.

Според него няма нищо лошо в една такава декларация, след като хората с различна ориентация не се срамуват от това.

„Вие казвате хомосексуалност, аз ако кажа истинските думи тук, които използва българският народ, сигурно ще се възмутите... Въпросът е и за членовете на т. нар. тайни общества, които дават тук клетва, но те полагат клетва и на друго място”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е известна с 2 световни музикални рекорда в книгата на Гинес: 200 каба - гайди и.... 240 кавала в Парламента.
38
2
 
7
 
! Отговори
Марин Раев преди 10 години
Така депутатите си признават, че една голяма част от тях са гейове и с нетрадиционна сексуална ориентация освен това почти всички са в тайни общества за това са отхвърлили предложението на Атака!
37
2
 
6
 
! Отговори
Ниа преди 10 години
Истината е,че хората приемат с насмешка това,но не осъзнават колко опасно може да е. Не е редно в парламента да вилнеят хора,които защитават идеята българските деца да се осиновяват от еднополови двойки,хора,които са против патриархалната рамка на семейството в България. Те нямат морал,а ще градят закони.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честито брат,Да са ни живи и здрави Сергей Местан.Доган Бисеров,Пеевски.Сега наистина се живее по добре.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До arharми нищо не се промени, защото номенклатурата от разните це-ка, парт комитети, комс комитети и всякакви дс-та се обедини в номенклатура, наричаща се политици или "елит" р'ийш ли. Какво да и се промени на номенклатурата?
34
8
 
4
 
! Отговори
varg преди 10 години
Честит празник.1 година без герб на власт.
33
0
 
7
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Всички се питаме защо в държавата нищо не се променя вече 25 г. Не е ли очевидно ? - Заради зависимостите .
32
1
 
4
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
За изборитеКонституцияЧл. 3. и Чл. 36. Кампанията се провежда само на български Чл. 10. Гласуването е лично право, по една технология и без посредници хора, технически с-ва Чл. 11. В изборите участват само партииЧл. 12. Сдруженията на граждани не участват в избори Гл.- права и задълженияЧл. 58. В изборите не участват осъдени и изтърпяващи наказание Чл. 60 Участват плащащите в Б-я данъци - имуществени, от труд и собственост (Уседналост!) Казах!.
31
1
 
7
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Хората със скрита нестандартна сексуална ориентация са най - лесни за манипулиране и контролиране . Нека не се учудваме , че в публичното пространство се появяват разни странни снимки от 'анонимни фотографи' и нека не се учудваме, че искаха да забранят снимането на ' политици ' без тяхното съгласие !Затова и ' политиците ' мълчат и не казват кой е ' кръстника ' на българската мафия, защото те са контролирани и шантажирани от него и респ. финансови обезпечени заради мълчанието им / мълчанието било злато - народна поговорка / .Всички се питаме защо в държавата нищо не се променя вече 25 г. Н
30
1
 
3
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Лицата със скрита нестандартна сексуална ориентация, алкохолни зависимости, наркотични зависимости, корупционни зависимости , неизвестни за обществото извършени криминални престъпления, членове на секти и др. скрити пороци са лесни за манипулиране и контролиране от страна на ' кръстника ' на мафията .Вече видяхме как един депутатин от партията на Сава и Павел от ДС е извършвал финансови престъпления в огромни размери като кмет и е станал депутатин впоследствие , като по този начин е бил държан в зависимост заради ' златния ' му пръст .Хората със скрита нестандартна сексуална ориентация са
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
em normalno ta nali iudeiskiq gospodar e edna hermafroditna jaba
28
0
 
5
 
! Отговори
12312 преди 10 години
ЦЕНЗУРАТА Е ПЪЛНА ОСВЕН БСП ТРОЛОВЕТЕ , И САЙТА ТРИЕ БЕЗ ПРИЧИНА КОМЕНТАРИТЕ МИ !!!
27
0
 
4
 
! Отговори
arhar преди 10 години
То пък и едни политици, някои от които са покровители на Трактора, Пешо сумиста, братя Галеви, Брендо, Златко баретата, Маргините , Хамстера ...Стана модерно вип - престъпниците у нас да се наричат 'политици' ...
26
5
 
7
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
В момента България трябва да се спаси от продажните партии в парламента.Бсп и Дпс предадоха всеки един идеал, за който хората гласуваха за тях, дори забиха нож в гърба на Атака... Вместо да се разграничавате от националистическите прояви от страна на ПП АТАКА, ги подкрепете!!!!!
25
1
 
4
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Мафията си има държава у нас и точно в разните им секти генерират власт, престъпност и пари . Е, как тогава да искат сектантските им тайни да излязат на бял свят ? Нали и цацата е сектант и е подчинен на червения свинар по сектантска линия ?Защо се страхуват от сексуалната си ориентация ? Какви мъже са те и какво достойнство имат, за да заявят сексуалните си предпочитания ? В държавите с развита демокрация хората знаят за какви лица гласуват, а у нас все си крият главите в пясъка и не могат да проумеят, че други, по - деликатни части от тялото им винаги остават видими ...То пък и едни п
24
12
 
16
 
! Отговори
Гакя преди 10 години
Само АТАКА, няма значение какви глупости ръсят спамерите и троловете в интернет. Важно е, че почти цяла България обича и вярва в АТАКА. Всички вярваме на Волен и го подкрепяме.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно е какви са тези, дето са гласували да не си казват сексуалната ориентация. Какво ще крият?
22
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Сидероглу колко деца има ? Това, че не си признава, че е комплексиран, импотентен, продажен, извратеняк прави ли го мъж ? Такива психопати са по-опасни и от явните хомосексуалисти!
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
21цъкнах ти минус по погрешка, сори....
20
6
 
4
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Хаххахаха пидалчитата яко се Оплашихте (нарочно е с "О"). Ми ко ша праим ся. Я отидете за по един д*д*к да си направите. А след нощната изцепка с паметника болен пидеров е пътник, тоя няма бъдеще вече.