270 000 бедни българи с еднократна помощ – 30 лв.

Преводът на парите се очаква да бъде през април
21 фев 2014 22:08,
95
270 000 бедни българи с еднократна помощ – 30 лв.
Снимка: МВР

Готови са критериите за 30-те лв. еднократна помощ за бедните българи.

Експертна комисия към Съвета за тристранно сътрудничество обсъди кой ще получи обещаните пари през април.

Според прогнозите, над 270 000 българи ще получат по 30 лв. еднократна финансова помощ, за което ще се необходими малко над 8,3 млн. лв. - пари, които са заделени от бюджета на МТСП.

В предложението на министерството са посочени четири групи от нуждаещи се, които могат да кандидатстват - най-общо казано, това са хората, получили енергийни помощи тази зима, както и тези, които не са получили, тъй като са надвишили с няколко лева доходния праг.

Преводът на парите ще бъде през април, което предизвика масови обвинения в популизъм и опит за спечелване на симпатии преди изборите за Европейски парламент през май.

"Самият факт, че се отпускат толкова близо до изборите и липсата на обективни причини, ни навежда на тази мисъл - дори и да не е това целта, просто всичко сочи на там", коментира пред bTV Калоян Стайков от Института за пазарна икономика.

От социалното ведомство отказаха коментар с аргумента, че предложението все още се обсъжда.

В доклада си до Съвета за тристранно сътрудничество, министър Хасан Адемов е записал, че подкрепата е за най-бедните, 80% от които са пенсионери, със здравословни проблеми, чиито доходи отиват основно за лечение. Мотивира предложението си и с факта, че от 2009 г. насам размерът на гарантираният минимален доход не е променян.

Предложението за 30-те лева се очаква да бъде обсъдено на Тристранния съвет в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли комунисти има и бедни и гладни българи !!!
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подигравате ли се бе наглетци? ОСТАВКА!!!!!! ВЕДНАГА!!!!
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** пак ще получат помощи от антибългарската партя бсп , само и само да са на власт ще продадат и майка си , за това дават пари на твърдия си електорат *** , още преди няколко месеца *** Кирил Рашков от село Катуница , каза че *** ще подкрпят БСП , защото те мислели за тях , дано българите не подкрепят БСП , защото тя не мисли за тях . Къде са микробусите с двойните дънна от Костинброд , на ли ги имало , ама никой не ги видял , там освен Бареков и Цацаров е получил добри пари.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A DA SE OBEDINIM DE AMA KAK .BOGATII S PARITE BEDNII S RABOTATA I T.N. OK NO BOGATII NE NI ISKA DORI S CENATA NA BYLGARIQ AKO STANE NE6TO S BYLGARIQ KOI 6TE MRE PAK V OKOPITE BOGATIQ LI MNOGO SE LYJE6 EDINSTVENO NA ONQ SVQT NE BI MOGYL DA SE OTKUPI BOGATIQT
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Почина големият актьор Джоко Росичпочивай в мир!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
15
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
Българите трябва да се убеденим , независимо кой е социалист, капиталист или какъвто ще е да е. Ако ние не се разберем да изведем българия страната няма да съществува след -50- 60 години.Тъй като сега няма деца след време няма да има и млади хора които да създават и да творят в родината ни.Трябва просто да се обеденим за поне 2 неща.1. Оправяне на демографската криза2. РеиндустриализацияНе ми пука дали едно предприятие ще е частно или държавно но трябва да има производство и работа.
25
0
 
26
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
Най - добрата социална помощ е РАБОТАТА.Трябва да съживим индустрията си, производството и науката , а не даваме подаяния.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mi te zatova si spretnaha dvorcoviq prevrat ot 1989g za da ograbqt dyrjavata i da stanat ot komunisti kapitalisti cherveni milioneri!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NAVREMETO PREZ SOCIALIZMA AKO NQKOI OTKRADNE6E 20 000 LV OT DYRJAVATA SY6TITE TIQ KOMUNISTI GO OSYJDAXA NA SMYRT A SEGA SLED KATO TE OTKRADNAXA MILQRDI SMQTAITE ZA PO KOLKO SMYRTNI PRISYDI SA ZADA4A S POVI6ENA TRUDNOST ZA PENSIONERI
22
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какво ще стигнат 30лв Не искаме жалки подаяния искаме работни места и прилични заплати. Къде са ви обещаните 250 000 нови работни места ? От кражби съсипахте държавата нарязахте заводите на скрап!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GOLQM TARIKAT TOQ SERGEI MONIKOV GOLQM SYSEL STRAXOTEN PRESTYPNIK E TOQ PODYL MRYSEN OTVRAT
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха за олигарията от Бесепари Депесари и Гербери - пачки c милиони яхти самолети офшорки сметки в швейцарски банки мацки - силиконки а за вас трохите! Е за тва сме най-бедните в Европа! Вземете им мизерните пари откраднати от вас и гласувайте против тях!
19
0
 
32
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Супер по 30 кинта народе ! Избирайте пак бсп или герб .......догодина пак ще има по 20-30 лв ....ако не то след 2 год най - късно със сигурност по 20-30 лв чиста пара народеее ! ........срам ме е от народа който гласува за едни и същи ....не разбирам защо по дяволите !?!?!?!?!?!?!?
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NA FONA NA OTKRADNATITE STOTICI MILQRDI ZA 25 GODINI TOVA E UJASEN CINIZYM DOLU BSP MAFIQTA
17
0
 
15
 
! Отговори
Ешексикито преди 10 години
Моля да си оправите статията незабавно!Не сме бедни българите СКЪСАНИ сме,още по зле.
16
2
 
31
 
! Отговори
Пъзел преди 10 години
Комунистите започват да си купуват гласове законно !
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И КОИ ЩЕ ГИ ВЗЕМАТ ТЕЗИ 30 ЛВ. *** ЛИ? МИСЛИТЕ СИ ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАС ЛИ? ВЕЧЕ НЕ СЕ Е.АТ И ТЕ ПО ТОЯ ПАРАГРАФ. ВЗИМАТ ПАРИТЕ И ПОСЛЕ ПУСКАТ ПРАЗНА БЮЛЕТИНА ЗАЩОТО НЕЗНАЯТ ДА ПИШАТ. ОПИТАХА СЕ ЕДНИ МУТРИ ДА ИМ ДАДЪТ ПОДПЪЛНЕНИ БЮЛЕТИНИ АМА НЕ СТАНА НОМЕРА. ИЗЛОВИХА ГИ. САМО СКЛЕРОЗИРАЛИТЕ ПЕНСИИ МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТ И КАТО УМРЪТ И ВИЕ УМИРАТЕ. ШИ.АНИ ***.АСИ СКАПАНИ МУТРО-КОМУНИСТИ. ШЕ ДУАТЕ ТАРАТОРА.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това си е много яко - 300 долара, за един транш!!!
13
1
 
24
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Започна купуването на гласове. Да ви е честито!
12
0
 
24
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Ама е много смешно наистина. На всички е ясно защо се дават и обясненията трябва да ме разсмеят, но не би - защото е супер гадно как те третират като ***. А парите ще отидат нахалост, понеже тези, които ще ги получат, така или иначе си гласуват за *** - ако са живи или ако могат да отидат до урната.