Спецслужбите кадруват в парламента, убеден е Яне Янев

"Депутатите са тарифирани като добитък на борсата"
Обновена: 24 фев 2014 10:08 | 24 фев 2014 10:08, Камелия Цветанова
36
Спецслужбите кадруват в парламента, убеден е Яне Янев
Снимка: Булфото, архив

Службите за сигурност имат агенти сред депутатите в 42-то Народно събрание и стоят в основата на „брокерството на народни представители”, поне трима са били накарани да напуснат, твърди лидерът на РЗС, бивш депутат и председател на Комисията за борба с корупцията в предишния парламент по bTV.

Янев обаче отказа да посочи конкретни имена.

Според него от години спецслужбите кадруват в парламента и държат депутати в зависимост с тяхното минало, с роднините им. „Една част от напусналите години наред служат на спецслужбите, друга част са зависими от тях, на трета част им се предлагат директно пари, за да напуснат парламентарните групи и да станат дементни – да забравят откъде са тръгнали и с коя партия са влезли в НС”, коментира Яне Янев.

В същото време той предрече разразяването на грандиозен и безпрецедентен европейски скандал, „ако има депутати от спецслужбите”.

Той изрази възмущението си от заповед на министерството на финансите, подписана от ресорния министър Петър Чобанов, в която депутатите били „тарифирани като добитък на борсата”, защото в точка 7 е изчислена средната субсидия за един депутат за три месеца – 34 000 лв.

„Субсидията не е за народен представител, а за политическата партия, взела над 1%. Това е тежка порочна практика, която се прави незаконно от министъра на финансите”, смята Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
14
 
43
 
! Отговори
историк-анализатор преди 10 години
В момента БСП-ДПС-ДС са проклятието на България. Тези партии винаги ще бъдат такива, защото в генезиса им е престъпно минало и настояще. И двете партии са участвали в атентати и избиване на невинни хора. Не е нормално такива терористи да управляват. Погледнете какво става всеки ден-убийства, грабежи, кражби и пак повтарям ВСЕКИ ДЕН. И какво прави правителството -нищо но от сърце. Продължава битовата престъпност, по границата минават нелегални имигранти , а те пускат опорни точки и пазят властта
7
8
 
41
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименНЕ Е НЕОБХОДИМО ЯНЕ ДА ГО КАЗВАТОВА СИ ЕДНА ИСТИНАНИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО ..ДС НИКОГА НЕ СЕ Е ОТКАЗВАЛО ДА КАДРУВАТО СИ НАЗНАЧИ И МИЛИОНЕРИТЕ И ПРЕМИЕРИТЕ ...ТО СИ ОТГОВАРЯ ЗА НАРКОКАНАЛИТЕ..СИВАТА ИКОНОМИКА..БОРБАТА МЕЖДУ ПАРТИЙНАТА ПАРТОКРАЦИЯ И СЛУЖБИТЕ НЕ Е ОТ ВЧЕРА..БОРИЧКАТ СЕ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ КОНТРОЛ НАД МИТНИЦИ..ВСЕ СЕ НАЗНАЧАВА БИВШО ЧЕНГЕ.ТЕ СИ ПАРТНИРАТ И СЪС ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ..ЕТО ДЕЦАТА НА НАШИТЕ ДС ГЕНЕРАЛИ ПЪРВИ ЗАМИНАХА В САЩА САЩ НЕ ДАВАТ ВИЗИ НА ДЕЦАТА НА ***
6
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де п....о майна като знаете толкова много защо няма един осъден депутат или министър за последните 24г.електорат не се печели с общи приказки,действия са му майката
5
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по -добре Яне отколкото Бареков
4
9
 
39
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Добре, ама Янка си реве за субсидията, а Воленчо бе единствения, който предложи тя да отпадне. Същото предлага и Бареков, колкото и да е лош. И се получава така, че едни "лоши" хора предлагат добри неща, едни "добри" искат лоши...
3
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стотици пъти по-добре Янев, отколкото рекетьора Сидеров !
2
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха, че това го знаят вече и малките деца!!!! А най-ярките примери са Доган, Местан и бившия президент Първанов документирано от ДС!!! В тая държава нищо не е случайно и нищо не се случва без знанието и протекциите на ДС!!!! Затова и никога няма да доживеем лустрацията!!!!
1
13
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яне знае много неща и затова е зад борда