Моделът "ДПС" у нас – модел за Украйна

Лютви Местан за баланса на различията в едно общество
8 мар 2014 15:00,
131
Моделът "ДПС" у нас – модел за Украйна
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Кризата в Украйна подчертава много силно значимостта на "ДПС модела" за баланса между етнорелигиозните различия в едно общество, коментира в Шумен лидерът на ДПС Лютви Местан.

"Съвременните държави по дефиниция не могат да бъдат нито моноетнически, нито монорелигиозни, нито монокултурни, и бъдещето им се свързва непременно с намирането на баланса между хората с етнорелигиозни различия, които населяват територията на една държава", обяви той.

"В началото на прехода "ние трансформирахме болката от Възродителния процес в обща държавност, казахме "не" на реваншизма и сепаратизма, казахме "да" на единна България, в която обаче всички граждани, независимо от етнорелигиозните си различия, ще живеят равноправно и точно тук трябва да има баланс между принципа на идентичността и принципа на интеграцията", каза Местан.

По думите му ситуацията в Украйна ще се успокои именно ако се намери баланс между етнорелигиозните различия в страната.

Лидерът на ДПС не коментира позицията на външния министър Кристиан Вигенин, според когото трябва да се окаже подкрепа на временното правителство на Украйна и да се положат усилия да бъдат защитени правата на българското малцинство там.

С Лютви Местан в Шумен днес е и цялото централно ръководство на партията. На среща с областната организация на ДПС и членове на политическата сила ще бъде обсъдено значението на евровота, подготовката на структурите за изборите, критериите и процедурите за номиниране на кандидатите за евродепутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан със сигурност не ми е любимец,обаче той говори за ЕТНОрелигиозни различия т.е. различия в религия и/или различия в етнос.Поне като го псувате,не излагайте себе си,с мохабети от сорта"значи в Украйна имало религиозни различия"или пък че в Украйна"и руснаци, и украйнци"били славяни.Първо в Украйна също има мюсюлмани и второ руснаците се кичат с това,че са славяни,но всеки запознат с историята знае,че са смеска между славяни и един друг народ.Така че има етнорелигиозни различия в Украйна...
21
1
 
2
 
! Отговори
moderatoritee преди 10 години
kolko puti shte mi iztrivate komentarite turski pumiqri dolni!
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека да има и ДПС,но да неса от ДС.А то всички с малко изключение са такива.А ДС в БГ са абсолютно продажници на Москва.Имали ДС няма дасе оправим никога.Поне трябва да има закон за които са в ДС да несе доближават до политиката.Да им се забрани.
19
7
 
6
 
! Отговори
Инициативен Комитет преди 10 години
Инициативен Комитет иска да чуе точна Дата , кога Тодор Живков ще бъде съден в Хага за Възродителен Процес , стига са занимавали хората с излишни глупости , манипулират бедния Българин както си пожелаят
18
0
 
12
 
! Отговори
тт преди 10 години
Местане,не се бъзикаи с Русия,че кгб ще ти отреже глават.Това е ти е България с която да правиш каквото си искаш ,заради продажните политици.
17
0
 
9
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Ага! Че си умен не отричам.Но.Айде в Украйна да не взимат от нашия опит и модел.А именно: Обрачите от фирми.Комисиона от Цанков камък.и много други.Нека Украйна сама намери модела, и дано той е по добър от нашия.Ако ти и другите като теб " политици" , които въобще несте глупави работите за народа тогава нашия модел щеше да е много по добър от сегашния.Сегашния просто не е за пример.
16
0
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Нямам нищо против българските турци ,против и накриво ми е като гледам ,Местан,сараите на Доган и близогъзеца Данчо ментата,жал ми е за отрудените и мизерстващи хорица в държавата ни които избират тези гадове.Ако НАРОДЪТ се вдигне ще ви помете като върхушка тръне ,и няма да пробира по етнос ,българи ,турци продажни македоно -украинци и всякаква друга смрад.
15
13
 
2
 
! Отговори
Мустафа от Хасково преди 10 години
Господин Местан позицията която сте изразили е несериозна и недопустима, трябва да сте твърдо зад Русия и в най скоро време да вземете пример от тях и да ги последвате като се заемете с лобиране межди САЩ - ЕС - Турция за взмане на родопите под турско ръководство, всичко турци живеещи в България очакваме това от вас и сме готови да си дадем гласа само при едно условие - Родпоите към Турция !
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МЕСТАН СЕ ОПИТВА ПО ЗАОБИКОЛЕН НАЧИН ДА НИ СКАРА С БРАТСКА УКРАЙНА - НЕ СЕ УЧУДВАМ. ЗА НЕГО ВСИЧКО АНТИ-БЪЛГАРСКО Е В ИЗГОДА.
13
0
 
5
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 10 години
Я мира, я секира !
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местане никой в Украйна няма да ти върже на приказките. Това да не ти е Делиормана, Долината на широките *** или Рибново. Ходи си пей песента пред необразованите и живеещите в 19 век.
11
0
 
18
 
! Отговори
Бесен преди 10 години
Като помните Буново и като не ви харесва какво само смърдите пред компа бре?Като има протест - що не сте на него, а само опявате бре ***!? Що всички не се съберем пред президентство, народно събрание и КС и не им заявим, не не искаме да има ДПС??? Щото сме *** плачеща пред клавиатурите, а не НАРОД - затова не можем!
10
16
 
4
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Аз съм за модела Украйна. Идва Турция окопира Кърджалии, ЕС прави изявление с неодобрение, прави се референдум в Кърджалии с автоматите и се отделя и всичко си тръгва по реда.
9
4
 
8
 
! Отговори
десен преди 10 години
Моделът за Украйна трябва да е Естония,те погледнаха на запар,изгониха Русофилите и ченгетата и сега им дишаме прахта и ние,а бяха по бедни от нас
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За каква болка от възродителния процес блее този пръч ,нали съсела му се извини и нацелува пред цяла България?
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местане, що им желаеш злото на украинците бре ?Местане и да ти кажа по тайната ти мисъл, кримските татари нямат нищо общо с турците (освен малко история)... на тех и затва им викат Кримски татари, а не кримски турци.
6
1
 
17
 
! Отговори
Lq преди 10 години
Местан, направо Ви предлагам вкупом да сбирате терористичната си организация, с доказани юленове убийци и масови терористи, и да полагате основите на вашето движение в Украйна, тук наложихте достатъчно ниво на 'права и свободи'.. още помним Буново.
5
8
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ за винаги преди 10 години
в Украйна тяхното КГБ ще вземе власта,ще погледнат на изток към Европа и те като нас ще си останат бедни,после същите тия ченгета ще кажат че зад тая мизерия и беднотия стои ЕС,САЩ и Еврейте.....познат филм в източния блик,вече сме го гледали....
4
1
 
16
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Това,което проповядваш Местане е "Анти баланс" .И да не сме те чули Подмятания от типа"Украински модел",че ще хванеш самолета за Мошекистан !
3
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Местанчо, ако от туркофилската ти гледна точка гледаш на България и Българите като на страна, която може произволно да бъде сравнявана с друга страна - няма да се разберем. за много от нас, националистите, тази страна, с която ти се отнасяш сякаш е само територия - все още за нас това е РОДИНА. И така като предявяваш претенции за нещо в моята родина, бих те питал КОЯ Е ТВОЯТА ???? и на чии интереси служиш ?