Станишев оцени: Кабинетът "Орешарски" - правилният избор!

Има дефицит на справедливост и на нормалност, смята соцлидерът
Обновена: 10 мар 2014 15:34 | 10 мар 2014 11:51, Веселина Йорданова
177
Станишев оцени: Кабинетът "Орешарски" - правилният избор!
Сергей Станишев. Снимка: архив, БТА

БСП очаква от правителството от спасителни и стабилизационни мерки да премине към по-системно и цялостно изпълнение на програмата на кабинета, утвърдена от парламента. Лидерът на левицата Сергей Станишев подчерта, че докато правителството изпълнява програмата си, може да разчита на подкрепата на партията.

Станишев акцентира на икономиката и на генерирането на икономически растеж.

Има дефицит на справедливост и на нормалност, смята Станишев. На среща с мeдиите лидерът на социалистите заяви, че политиката се е превърнала в територия на омразата, на махленското говорене, на разправията и монопол върху истината са придобили онези, които говорят най-шумно.

Още по темата
Съдържателният разговор беше подменен с крясъци и беше сведен до лични отношения, което не помага на гражданите в страната да вземат осъзнати решения при тяхното участие в политическия живот, посочи той.

По думите му все повече политически сили яхват вълната на разделението и омразата.

Тези, които се стремят да превърнат евроизборите в своеобразен референдум за или против правителството, нямат да засегнат европейската тема, коментира той. Според Станишев резултатът може да бъде отблъскване на повече хора от политиката като цяло. Искаме да върнем политическия дебат там, където му е мястото. Политиката е разговор за бъдещето, подчерта той.

Съзнавахме, че това е голям риск и отговорност – да стартираме правителство с крехка парламентарна подкрепа и с опозиция, която е реваншистки настроена, заяви Станишев за формирането на кабинета.

Той посочи, че днес е по-убеден, че това е правилният избор и човек – наблюдавайки работата на премиера Пламен Орешарски.

По думите му е справедливо институциите не да рекетират фирмите, а държавата да плаща за работата, която е поръчала.

„Нормално е протестите да се разглеждат не като вражески действия, а като нормална част от демократичния процес, ако спазват закона. Справедливо е да се помага на бедните, да се води системен разговор, а правителството показа това“, изтъкна лидерът на социалистите.

БСП очаква политиката на социално размразяване за най-уязвимите групи да продължи още по-ясно и категорично.

Както настоявахме да има коледни добавки за българските пенсионери, така настояваме да има великденски бонуси за пенсионерите, най-малкото за тези, които получават пенсии под прага на бедността, посочи Станишев, който настоя това да бъде системна политика на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NE6E DELO PRAVOE.TAK SKAZAL SOVETSKII GRAJDANIN TOVARI6 STANI6EF.KTO NE SYGLASEN NADA RAZSTRELQT
138
1
 
2
 
! Отговори
ser GEI преди 10 години
DRUGARI NA6E DELO EDINSTVENO PRAVO E.DA JIVEE KOMUNIZMA.VE4NA DRUJBA SYS SEVERNA KOREQ.AZ I MONIKA DA SME DOBRE PYK VIE QJTE KU4ETA ZDRAVOSLOVNO E.TYI KAZA DRUGARQ KIM 4EN UN.
137
1
 
6
 
! Отговори
55 преди 10 години
Червената ми връзка,г"за ми се пръска....
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 137 - А с какво БСП са по-различни от всички останали крадливи, лижливи и безочливи българоубийци?!! Явно вие сте не по-малко заблуден от гласуващите за БСП! Или сте чат от обкръжението?! Няма нормален, средно интелигентен човек, който да вярва на родната политическа неолиберална грабителска пасмина!!!
135
1
 
4
 
! Отговори
червен трол преди 10 години
Наистина има дефицит на нормалност, особено в този с червената вратовръзка на снимката!
134
8
 
1
 
! Отговори
Dragomir преди 10 години
Къде е сега Бойко?! Хората, ако не друго, поне се опитват да водят открит диалог с медиите и да дават отговори на важни въпроси! Друго обаче се крият в Банкя и всяват смут в държавата!
133
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 10 години
До Анонимен 125Да! Само те могат да ни предадат, и да си мислят, че са извършили най-великото дело на света...
132
3
 
21
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Мазни, нагли, крадливи, антибългарски ***!
131
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДЕМАГОЗИ С ЧЕРВЕНИ ДУПЕТА.
130
2
 
10
 
! Отговори
men преди 10 години
бесилка за всички ви ***. заради такива като вас скоро няма да има българия. това по малкия проблем. по големия са милионите честни млади и стари хора които обричате на глад, самота, мизерия и произвола на ***, ченгелите, чиновниците, бежанците и самите себе си политиците. потенциал много в българия, а една шепа продажни женски полови органи ни затриха за една шепа шекели. прокълнати да сте всичките и децата ви до 999то коляно. ПУ
129
2
 
17
 
! Отговори
необлъчен преди 10 години
Днес бе ден на голямото облъчване.Първо ни облъчи Орешарски с анализи-лъжи.После бе ред на Станишев-Местан с неизпълнени обещания-лъжи.След това опонента на Касчиев с ядрени мъгли.И накрая Блъсков-Цонев с медийни благини.
128
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм си представял пак комунисти на власт. все си мислех, че на народа му дойде акъла след Виденовата зима и излагацията с коалицията с царя, но уви. Гледам по улиците мрачни и отчаяни хора, отписали се от живота, чакащи края и проклинащи всички властимащи
127
2
 
11
 
! Отговори
55 преди 10 години
А защо премълчаваш дефицита на доверие , бе....
126
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народът каза - ОТИВАЙТЕ ПРИ ДИМЧО!
125
2
 
11
 
! Отговори
гатанка преди 10 години
Задача с понижена трудност за българския електорат-пардон,избирател.Възможно ли е тракторист от раз да стане авиатор на пътнически самолет,който безаварийно да се преземи?А възможно ли е оратор,без един ден трудов стаж да стане премиер,и да не катастрофира държавата?Отговора е ясен.Ще поверим ли на тракториста втори самолет след като е разбил първият самолет с много жертви?
124
3
 
14
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Тоя пак не си е пил хапчетата
123
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев нее виновен че простия народец си избра за 7 път БСП,да ви се чуди човек какво мрънкате че сте най бедни в Европа....така ви се пада
122
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА Е ТВОЯТ ИЗБОР ЧЕРВЕН КРАДЕЦ ,НО НЕ И НА НАРОДА! ТАКА СИ ПАСВАТЕ В КРАДЕНЕТО И ТРИМКАТА ТИ, ОРЕШАРСКИ И МЕСТАН ! КАТО ТРИ КАПКИ *** ВОДА !
121
3
 
13
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Бих се учудил,ако каже, че се е осрал!
120
2
 
5
 
! Отговори
smart za vas izmenic преди 10 години
vsicki vie shte izmrete kycheta .