Найденов разпореди проверка за оградата по границата

Тя е във връзка с доклада за констатирани пропуски
9
Найденов разпореди проверка за оградата по границата
Ангел Найденов. Снимка: архив, БулФото

Министърът на отбраната Ангел Найденов разпореди проверка във връзка с окончателния доклад за изпълнението на „Инженерно съоръжение възпрепятстващ тип по българо-турската граница“.

Със своя заповед от днес министър Найденов разпореди Инспекторатът на Министерството на отбраната да извърши извънпланова проверка за установяване на дисциплинарни нарушения във връзка с констатирани пропуски, посочени в утвърдения от министър-председателя окончателен доклад.

Още по темата
Проверката трябва да се извърши в периода от 14 до 19 март от комисия с председател полк. Стефан Трашлиев – главен инспектор на Министерството на отбраната, съобщават от ведомството.

Обект на проверката ще бъдат длъжностните лица от Министерството на отбраната и Сухопътните войски, участвали в процеса на вземане на решения и тяхното изпълнение, включващо и упражняването на контрол, които със своите действия или бездействия са довели до настъпване на констатираните в доклада нарушения.

Във връзка с препоръките на Главния инспекторат на Министерския съвет в понеделник, 17 март, ще стартира процедура за предоговаряне с фирмите-доставчици, за да бъдат отстранени констатираните пропуски, слабости и нарушения.

За целта командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов е изпратил писма-покани до фирмите за разговори и по петте обявени в обществената поръчка позиции. Разговорите ще се проведат от 11.00 ч. в понеделник, като за участие в тях, с цел постигане на максимална степен на прозрачност, са поканени представители на Министерството на вътрешните работи и на дирекция „Главен инспекторат“ в Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
хидко преди 10 години
Тоя си *** върху лицето, ама "буквално". Три дена преди това, след ОБСТОЙНА и продължителна проверка, излезе с мнение, че всичко е в рамките на допустимото и напълно нормално, а сега - отново проверка. Ще го запомним май с проверките неводещи до никакви последствия.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълна излагация. Опит да се измие мръсотията. И сигурно ще успее тази маневра. Управляващите действат така през целия преход. Затова и сега, въпреки съзнанието за политическа и управленска нестабилност, инстинктът за облагодетелстване не секва. То трябва да бъде удовлетворено. Какво малоумие. Те наистина не разбират, че днес обстановката е много различна. Манипулациите минаха всички възможни границите. Никой не вярва на коалицията в парламента, а търгаша Бареков е нейната опора. Цирк.
7
0
 
6
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Да не забрави да възложи проверка на проверката и после да обвини ГЕРБ за всичко.
6
0
 
3
 
! Отговори
19204 преди 10 години
Абе тя тая ограда си беше само и само да се открадне някой лев то е ясно.
5
1
 
6
 
! Отговори
фен преди 10 години
Зaпочнa се кaто преди 2009. Aнекси към договори увеличaвaне в двойни и тройни рaзмери и.т. Все едно не сме го гледaли този филм. Имaше едно време един виц: някaкъв висш чиновник покaзвa нa свои приятели кaквa инфрaструктурa сa нaпрaвили през минaлите години. И покaзвa новa мaлкa уличкa, тротоaрче, лехa с цветя. Покaзвa и еднa рекa и кaзвa, a виждaте ли мостa нaд рекaтa. Всички кaзвaт не. Е нямa кaк дa го видите щощто по документи е построен сaмо нa полвинa. Aмa пaрите отидохa зa ей тaзи вилa .
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом Стефчо Трашлиев го добутаха до шеф на Инспектората, жална му майка на този инспекторат! Защото не се сещам, кога господин полковника е служил? Слугуването на този и онзи министър, ако някой го брои за служба, да е жив и здрав! Но все пак, за да инспектираш, трябва да си газил калта по полигоните и да си командвал поне един жив войник. Жалка история!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бяха няколко метра за пред камера,ама сега се строи здраво.
2
0
 
16
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Проверката колко милиона ще струва?
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ква ограда бе крадци? То има само няколко метра за пред камерите.