Орешарски иска регистър на хората с психически заболявания

Може и да се подновят психотестовете на всички с оръжие
Обновена: 16 мар 2014 18:02 | 16 мар 2014 17:55, Камелия Цветанова
136
Орешарски иска регистър на хората с психически заболявания
Снимка: Булфото, архив

Ще създам работна група между МВР, здравеопазването и социалното министерство, за да направят системен поглед върху проблема.

Още по темата
Има нужда и от създаването на централен регистър на хората с психически заболявания.

Това каза премиерът Пламен Орешарски в Боровец след петъчния инцидент в Лясковец, при който един полицай беше убит, а трима ранени по време на спецакция за отнемане на оръжията на 53-годишния Петко Савов Петков, който е психично болен.

Той добави, че във връзка с този случай вече е изискал мнение на представители на МВР, на здравните и социалните власти.

„Може би има нужда и от затягане на режима за притежаване на оръжия. Надявам се, че като направят 1-2 сбирки, след седмица-две ще могат да направят общ доклад с препоръчителни мерки, които ще обсъдим на оперативно заседание и ще се ориентираме към някакви мерки”, заяви премиерът.

Според него е възможно да се стигне и подновяване на психотестове на всички притежатели на оръжие, но с уговорката, че това трябва да решат специалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
15
 
! Отговори
Нещо ми... преди 10 години
.. прави впечатление.Винаги се действа на парче, никога няма ЦЯЛОСТНА ВИЗИЯ за нищо. Стане нещо и някой се сети - искам това, искам онова. Ама дали е най-доброто, до какво ще доведе, никой не може да каже. Див популизъм и хаос. Но това поне не е само у нас, и по света е така.И друго - освен превантивните мерки, трябва да се пробваме да създадем по начало здраво общество, а не само да лекуваме последствията.
38
2
 
15
 
! Отговори
Фройд преди 10 години
Регистър: 1. Олигошарски, 2. Сатанишев, 3. Бюреков. 4. Сайдеров, 5. Агент Павел, 6. Меди Доганов, 7. Мая Общата, 8. Дебелян, 9. Цветко, 10. Будов, 11. Реформов, 12. Овчев, 13. ВМРОв, 14. Мииков, 15. Ментов, и т. н. - няма място за всички, но вие си ги знаете
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надявам се , че ще видим имената и на много политици в този списък. Народът съвсем изперка вече, така че този списък ще е дълъг и това е такак благодарение на всички политици на прехода в това число Орешарски и компания
36
2
 
15
 
! Отговори
А за магистрати????? преди 10 години
За всички ли ще важат повторните и периодични психотестове? За различните видове магистрати,полицаи,военни и други подобни държавни хора как ще бъде?Това ме интересува,а не за обикновените хора.То е ясно че за обикновените хора ще има много ограничаващи условия.И основното,в момента няма психотестове за действащи съдии и прокурори.Не говорим за техните оръжия а за психическата им пригодност да упражняват тези професии.Защото те пишат законите ,и с така написани закони лудите вземат оръжие....
35
2
 
15
 
! Отговори
Евалата Орешарски преди 10 години
"Според него е възможно да се стигне и подновяване на психотестове на всички притежатели на оръжие, но с уговорката, че това трябва да решат специалистите"Значи ако се водиш "психично болен" си за регистрите, а ако искаш разрешително за оръжие - е те това вече трябва да го решат "специалистите". Струва ми се малко накриво позицията на Орешарски.
34
3
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Прав е човека,но първо да започне по ред от тези които му дърпат конците.
33
3
 
2
 
! Отговори
Контрабас преди 10 години
Много са ,защото така са ги отгледали, има им нещо в мозъка и аз го забелязах, ето че вече си сътрудничим с най-академичното правителство 42 Кажете на М ,че го обичам, дайте му знак, чакам го
32
1
 
16
 
! Отговори
архипелаг Гулаг преди 10 години
Защо не се опитате да направите една нормална за живеене държава, а не тоя зверилник без закони и тотално корумпиран???? За да не полудяват хората от мизерия и безизходица!
31
1
 
15
 
! Отговори
манго преди 10 години
що на лудите ве,направи списък на умните по ефтино ще ви излезе,хорото ги подлодихте веееее еееей вашта м....а да.........
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Психотект е нужен всеки месец на тъпите милиционери, а не на гражданите.Чудят се *** как да съдерат и последната ни риза. Това комуниста не е човек, а изчадие адово.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредните идиотизми на комунистите и милиционерите. Щели да създават списъци, допълнителни психотестове и какви ли не *** закони заради това, че полицаите не са си свършили работата. Защо не попита кой му е дал оръжието и не е осъществен никакъв контрол от полицията 2 години, какъв контрол е осъществил началникът на районното управление и областната дирекция. Така ли се организира и провежда полицейска акция срещу въоръжен психопат. Некадърници.
28
2
 
15
 
! Отговори
varg преди 10 години
То регистър и сега има бе.
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първият регистриран, ще бъде Болен Сидеров :)
26
0
 
19
 
! Отговори
времето ви изтича... преди 10 години
Достоен за съжаление,направо не знам защо се напъват още да вкарват закони и закончета,след като това е най-нежеланото човече:)
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тест ли? Май само мислиш как да изтупаш още някой милион от народа. Първо въдворете ред в службите на МВР,че полицая си замина от простотия. Властта гледа как да отклони общественото мнение от проблемите в службите.
24
9
 
9
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 10 години
Лудите в парламента водени от Тиквата и Цвъко - КОГА ???
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е важно какво иска Орешарски, важно е какво му казват да иска.Орешарски не е взел едно самостоятелно решение , а и няма да вземе, в полза на народа, защото може и да е бил експерт някога, но в момента е продажник и с това ще бъде запомнен
22
2
 
11
 
! Отговори
Само казвам за сега преди 10 години
Орех да ти *** майката долна ти май забрави защо падна Цецко Цветанов когато на поразия имаше откази за продължение на оръжието от хора които спазваме закона мерките за съхранение и неговата употреба.Май отиваш по пътя на Цецко и да сдаваш власта.Ако свириш на тази струна(относно рестрикции спрямо законното ни оръжие)такова цунами ще те отнесе че няма да усетиш каква ГЛУПОСТ СИ СЪТВОРИЛ С ТАКОВА ИЗКАЗВАНЕ!Ако посегнеш на Макаровия ми без който не ме искат на работа Орех дупе да ти е яко.
21
1
 
20
 
! Отговори
успех преди 10 години
нека тоя кисел *** ореха да е първия в новия си регистърпродажник! Оставка!
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да има тест за водачите на МПС,че на пътя е пълно с луди.