ГЕРБ питат: Само три барети ли са ранени в Лясковец?

Партията иска оставки в МВР и парламентарна комисия по случая
Обновена: 17 мар 2014 16:01 | 17 мар 2014 13:21,
150
ГЕРБ питат: Само три барети ли са ранени в Лясковец?
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ се съмнява, че ранените барети при петъчната акция в Лясковец са само трима. Това обяви в извънредно изявление за медиите бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, като уточни, че в общественото пространство са се появили твърдения за 5-7 ранени спецполицаи.

Подобни информации по думите му будели съмнение за нарочно затъмнение и прикриване на факти за кървавия инцидент, при който 53-годишен мъж застреля униформен и рани трима негови колеги.

Още по темата

"С тази операция, проведена по този начин, действително се застраши човешки живот, не само на тези, които участваха в нея, но и на всички тези, които живеят в близост до тази сграда", отчете Цветанов.

Затова и от партията настояват анкетна комисия да изслуша всички, които са имали отношение към планирането на тази операция и към всички експертизи в миналото по случая със стрелеца.

Ексвътрешният министър не отрече, че през 2012 г. е имало планирана акция срещу Петко Савов, защо обаче не е проведена също можело да бъде предмет на проучване на анкетната комисия.

По думите му оставката на главния секретар на вътрешното ведомство е наложителна, защото именно Светлозар Лазаров носи персоналната вина за този случай.

Според Цветанов цялостната организация на операцията в Лясковец е показала дефицита и дефектите на всички законодателни промени, които се правят в сектор "Сигурност" в последните девет месеца.

По отношение на начина, по който се правят кадровите назначения в МВР от страна на политическото ръководство, Цветан Цветанов каза: "Доминирането на представители от структурите на контраразузнавателната ГД "Национална сигурност" показва пороците и тези грешки, които се постигат в момента в МВР. Не е нормално главният секретар да дойде от ДАНС, директорът на финансовата служба да дойде от ДАНС, директорът, който беше назначен в СДОТО, да дойде от ДАНС. Има поредица служители, които нямат никаква професионална подготовка в полицейската дейност", категоричен бе той.

По думите му при ГЕРБ е имало приемственост и нещата са стояли другояче – през 2009 г., тогавашният главен секретар Павлин Димитров е станал заместник-министър, директорът на "Национална полиция" Калин Георгиев бил назначен за главен секретар на МВР, а тогавашният му заместник Ангел Антонов станал директор на  "Национална полиция".

"Беше резонно да запазим всички тези професионалисти", заключи Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
11
 
12
 
! Отговори
мими преди 10 години
Наглост е от страна на герберугите да искат нечия оставка като те са главните унищожители и причинители на кризата в България
45
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов защо не си подаде оставката след случая в Перник и мистериозното самоубийство пред полицаи ?Нали е принципен и сега иска оставки ?
44
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов защо не си подаде оставката след Сарафово ?Нали е принципен и сега иска оставки ?
43
6
 
5
 
! Отговори
а преди 10 години
Тоя що няма "ЦвЦВ" на ръкавите? Занемарил се е нещо. Или е обеднял. Или тъщата си е взела обратно апартаментите и нема наемчета.
42
9
 
10
 
! Отговори
АЗ ПИТАМ преди 10 години
ТОЯ *** ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА ?
41
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТНОВО ТИКВИ НА ХОРИЗОНТА - ТИКВИ ПЪЛНИ С БРЪМБАРИ
40
6
 
13
 
! Отговори
Геро преди 10 години
Това, че форумните платени *** лаят истерично срещу ГЕРБ, когато говорят 100% истини, е ясен знак, че съвсем скоро това долнопробно във всяко едно отношение правителство е към своя край!
39
7
 
10
 
! Отговори
Как не ги е срам ? преди 10 години
Цецко как се е зарадвал, че лудия Макс прострелял не 4, а 6 човека.. Нямам думи за тези *** политиците. А за тези от ГЕРБ имам само една - НАГЛОСТ !Нали точно Цецко Пеленгатора е виновен за това положение в МВР? Кой беше министър 4 години? Баба ми ли? *** са ***, но дори те не могат да осер.т толкова едно министерство за 1 година !
38
19
 
16
 
! Отговори
Алеко преди 10 години
ГЕРБ - отвратителни сте ! Цинични и арогантни ! Това , че нивото ви е такова го разбраха даже и вашите заблудени гласоподаватели. Това , че сте шайка интересчии и бивши *** - също. Но поне капка срам и достоинство не ви ли е останало ? Отврат !
37
16
 
14
 
! Отговори
сухов преди 10 години
Най-малко на Цв.Цв. приляга да иска оставки и прави чутовни анализи. Навирил копието из под патура, накривил калпака на кривата, яйцевидна, лъсната до блясък, полирано-изгладена без една гънка, пардон бръчка плешива глава и хоп- готов да громи липсата на професионализъм, защото ТОЙ е по-по-най-разбирач на ювелира в професионализма.Хайде по-сериозно Господа Офицери!
36
12
 
10
 
! Отговори
буяк преди 10 години
човечето цветанов се чувства все още част от системата, вънлува се, задава въпроси.. не се усеща, че е бита карта... цветанов, какво прави ти в щатите 40 дни през декември 2012?
35
13
 
24
 
! Отговори
varg преди 10 години
Четвъртата барета е мозъчно увреденият Цветанов.
34
11
 
10
 
! Отговори
чък преди 10 години
Друго си е да обстрелваш с гранатомети - хем лесно, хем бързо, хем дивашко. Ама в ЛЯсковец няма как - триетажна сграда. И вместо тиквите да се джафкат, да помислят как да се помогне на семейството на загиналия полицай.
33
1
 
10
 
! Отговори
swe преди 10 години
abe nenormalni hora za6to pra6tate bareti pri pshi4eski bolen 4ovek kato ima lekari za taya rabota xaxxa basi tipata dirjava
32
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо, а ти отговори защо пренебрегна информацията за готвен терористичен атентат в България.
31
11
 
11
 
! Отговори
преди 10 години
То пък подготвеният учител по физкултура (завършил първо помощно училище, а после задочно за даскал) какъв професионалист го вади?! Не че "чичовото" не трябва да си хвърли оставката, но точно Цецо Ушите е по-добре да не се изказва.
30
1
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Уточнявам само -не харесвам Р.Петков,но сутринта и той пита по БТВ -за стотиците изстреляни първоначално халосни патрона.Вярно ли е?За бързата реакция на една медия, озовала се на място веднага след началото на операцията?Този също спорен бивш вътрешен министър нарече операцията "шоу ".Години наред бездействие на общество и институции за съжаление взе жертва,има и ранени.Сега ще прехвърлят топката кой е виновен - майката,съседите,учениците,ловно дружество,МВР...Следва"следствена тайна"и забрава!
29
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е грозно този да използва смъртта на полицай ! Поне малко срам няма ли този ? По негово време да не изброяваме какво се случваше и как реагираше той после....
28
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опозицията има право да пита. Слуховете трябва да се опровергават. Цветанов е бил министър на вътрешните работи и като такъв още повече има право да задава въпроси. Съдът се произнася дали някой е виновен или не. В този смисъл ругатните, обидните квалификации с примитивно слово, изпъстрено с жаргони и откровени простотии, не правят чест на пишещите. Това не доказва нищо, само безсилие и злоба. От това обществото ни има само вреда. Когато липсват професионални умения и морал, нещата са трагични.
27
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В общественото пространство витае слуха, че Цв.Цв. е пасивният във връзката си с Веско !