БСП се кани да иска оставки заради Лясковец

Станишев напълно подкрепя Стойнев за ЕРП-тата
Обновена: 18 мар 2014 18:28 | 18 мар 2014 15:04, Камелия Цветанова
44
БСП се кани да иска оставки заради Лясковец
Снимка: БТА

БСП се готви да иска оставки заради петъчния инцидент в Лясковец, при който един полицай беше убит, а трима бяха ранени по време на спецакция за отнемане на оръжията на психично болния 53-годишен Петко Савов Петков.
 
„Ще настояваме за пълно разплитане на случая до най-малката подробност на тази трагична развръзка, защото обществото беше спасено, но загина полицай. Ще настояваме за най-строги наказания включително и за оставки на виновните длъжности лица”, заяви Атанас Мерджанов, председател на парламентарната комисия по вътрешни работи и обществен ред. 
 
Той добави, че след като бъдат направени проверките, ще стане ясно колко души и кои ще бъдат наказани.

„Нивото за оставките ще бъде определено при доказани нарушения и грешки, които са допуснати по отношение на замисъла, организацията и извършването на операцията”, добави социалистът.

Относно различните версии, които бяха лансирани през последните дни за операцията, Мерджанов отсече, че „тези спекулации трябва да бъдат опровергани, разсеяни или потвърдени, и вътрешната комисия е мястото, където това трябва да стане”.

Още по темата
По думите му левицата в парламента е склонна да подкрепи инициативата на ГЕРБ за създаването на временна анкетна комисия, която да разгледа детайлно случая. Той обаче призова това да стане, след като бъдат направени проверки.

Според него не прави добро впечатление, че бивши професионалисти, които са работили в службите, критикуват толкова категорично случилото се, след като и те са били част от системата.
 
Мерджанов съобщи, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и заместник-вътрешният министър Васил Маринов ще бъдат изслушани на заседанието на вътрешната комисия утре.

Прави се и пълен преглед на закона за оръжията, добави той. 

На пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП лидерът на партията Сергей Станишев обяви, че напълно подкрепя министъра на енергетиката Драгомир Стойнев, който поиска ЕРП-тата да си платят дълговете към НЕК до края на деня.

„Ситуацията в НЕК е трудна. Това, което прави министерството и ръководството на НЕК, е да възстанови балансите в областта на сектора и наред с това да защити интересите на държавата и на потребителите”,  настоя той.
Според него заради това бяха направени законови промени, за да се даде възможност ДКЕВР да взима решения, които са в полза на гражданите.
 
„За 6 месеца бяха разрешени 1000 мегавата зелена енергия, които изключително натовариха домакинствата и бизнеса. Аз подкрепям исканията на министъра към ЕРП-тата, над 300 милиона, които се дължат на НЕК, трябва да бъдат изплатени. Сигурен съм, че има достатъчно информация в министерството и в ДКЕВР,  за да намерят правилно решение”, коментира соцлидерът.

Той съобщи, че БСП ще предложи утре в парламента да бъде приета декларация за кризата в Украйна.

„Надявам се политическите сили да проявят мъдрост и да постигнем максимално широко съгласие, защитавайки националния интерес на първо място, а той е в това да сме в рамките на европейката позиция със защита на националните интереси, защото ние имаме няколко особености, които няма как да бъдат игнорирани”, добави Станишев.

Той беше категоричен, че трябва да се помисли за 250 хиляди българи, които живеят в Украйна, за обвързаността ни с Русия за газовите доставки, както и за туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
32
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
bsp- razdeliai i vladei / barekov e novia kiorfi6ek na bsp- kato volen siderov- kogato im potribva toalletna xartia izbrasvat si gaza i gi hvarliat
39
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кой ще потърси отговорност на Пеевски, че финансира Бареков?
38
8
 
43
 
! Отговори
Andi преди 10 години
Причините са ясни, но *** се правят на *** и прехвърлят топката на други. Най-голямата отговорност е на РПУ и на областната дирекция, която не е осъществила никакъв контрол. Пълна анархия е имало още преди да се случи този трагичен инцидент.
37
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредните комунистически и милиционерски идиотизми. Ще правели преглед на закона за оръжията и проверка на разрешителните. Абе урковци, много добре знаете, че откакто комунистите сте на власт, отново започна бандитизма, рекета, убийствата на полицаи. Търсете причините сред некадърните си ръководители, които на места са по на 50-60 години бевши омунисти и милиционери, които по цял ден търкат бюрата си и си смятат пенсийката и 20-те заплати при пенсиониране. Некадърници.
36
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има грешка в заглавието, правилното е: "БСП се кани да си ПОДАДЕ оставките заради Лясковец".
35
8
 
33
 
! Отговори
123 преди 10 години
да се предвиди изменение в АПК и в ЗОБВВПИ - при съмнения за психични отклонения оръжието да се вземе веднага, след което административният орган да назначи психиатрична експертиза и да внесе в Районен съд искане за принудително изследване на лицето, след което според заключението на експерта, да се отнеме и правото, т.е. разрешението за дейности с ООБ.
34
8
 
46
 
! Отговори
55 преди 10 години
Значи няма да искат оставки,казват го да тушират напрежението...
33
8
 
48
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Като разберат кой е ос*ал положението да искат оставката и тези, дето са ги назначили некомпетентни на съответните постове!ОСТАВКА ДОЛНА НЕКАДЪРНА, КРАДЛИВА ***!
32
8
 
45
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Оставка не само на некадърните полицаи,а и на тия които са ги назначили-разбирай БСП.Не разбрахте ли,че парашутистите забиват държата и народа надолу.Да се въведе японската система-от портиер.......... до началник.Станишев не се изкачи по стълбичката ,не с асансьор,а направо го спуснаха с хикоптер.Е това са резултатите като няма конкурсно начало ,а мафио-партийно....
31
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА- НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНИ- С ТЕЗИ ПАРТИЙНИ И СЕКС НАЗНАЧЕНИЯ СТЕ ЗА ПОСМЕШИЩЕ !
30
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП ДА СИ ПИБИРА КАЛИНКИТЕ И ДА ПОДАВА ОСТАВКА !
29
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКВО ИМА ДА СЕ КОМЕНТИРА- В 6 СУТРИНТА НЯКОЙ *** НА ВРАТАТА С КАЧУЛКА И ВИКА- ОТВОРИ, ПОЛИЦИЯ ! ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК, ЖИВЯЛ 25 ГОДИНИ В БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ЗНАЕ КОЛКО ФАЛШИВИ ПОЛИЦАИ- ОБИРДЖИИ ИМА. НАЙ- НОРМАЛНАТА РЕАКЦИЯ Е ДА СЕ ОТБРАНЯВАШ КОЛКОТО МОЖЕШ.
28
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За спешни акции вместо барети да пратят местната ловна дружинка. Ще има по-добри резултати.Там са професионалистите. На времето сами се изтрепаха професоналистите в "Белите брези".
27
8
 
44
 
! Отговори
Знаещ и Можещ преди 10 години
Ако вместо т.н. Барети, отидат на акция министъра и главния секретар на МВР, то тогава какъв е случая и за какво са т.н. барети. На тях им се плаща и то не малко и се обучават не да следът движението на пътните превозни средстваь а да обезвреждат дори да убиват престъпници. За какъв висок професионализъм говорим при факти- изстреляни над 600 патрона и попадение само на 6 в целта при незасегната ед на цел от две цели/бабата и сина и/. За какъв професионализъм говориме.
26
9
 
47
 
! Отговори
qaz преди 10 години
Тези, които се *** ще искат оставки. И на кого ще искате оставките?
25
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишко, не ти ли е ясно ,че обеща преди 6 месеца "в най-скоро време да излезете с енергийна стратегия" ? Къде е, за да видим какво смятате да правите дългосрочно , а не на парче ? БСП е точно толкова чикиджийска партия ,колкото и ГЕРБ- липса на кадрови потенциял- всички назначения са сексуална или еврейска линия- калинка до калинка. В моя град една девойка на 25 години с нито един ден стаж от БСП замени друга такава , само че на ГЕРБ като шеф на ВиК, друга-продавчка- шеф на Бюрото по труда
24
8
 
40
 
! Отговори
........ преди 10 години
До Анонимен ВСИЧКИ КОЙТО БЯХА КАДЪРНИ ПОЛИЦАИ БЯХА ИЗГОНЕНИ ПО ВРЕМЕ НА *** ДВАДЕСЕТ ГОДИШЕН ПРЕХОД. НЯМА ВЕЧЕ ГРАМОТНИ НАЧАЛНИЦИ И НЯМА КОЙ ДА ОБУЧИ ТИЯ МОМЧЕНЦА НАРЕЧЕНИ ПОЛИЦАИЧЕТА .
23
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви бяха тези които искат оставка - платени ***, наркомани сега и от БСП.
22
8
 
39
 
! Отговори
Монополи преди 10 години
А пък за ЕРП-тата какво да говорим... ИВН като че ли най-много злоупотреби, ЧЕЗ също немалко... Трябва да бъде намерено решение!
21
11
 
40
 
! Отговори
Украйна преди 10 години
Имаме правилна позиция и по въпроса за Украйна! Там има 300 000 българи, коит трябва да защитим. Ние сме държава - член на ЕС!