Президентът съзря популизъм в действията на ДКЕВР

Трябва ни силен надпартиен регулатор, убеден е Плевнелиев
Обновена: 19 мар 2014 17:03 | 19 мар 2014 17:03,
110
Президентът съзря популизъм в действията на ДКЕВР
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев коментира от Великобритания, че е безкрайно притеснен от "поредните популистки действия" в сектор "Енергетика".

Още по темата
Държавният глава, който е на тридневна визита в Обединеното Кралство, каза това в отговор на въпрос за евентуално отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества от страна на енергийния регулатор.

По-рано днес от комисията предупредиха за пореден път трите ЕРП-та, че имат седемдневен срок, в който да изчистят задълженията си към държавата. В същото време от ДКЕВР обявиха, че са открили процедури за отнемане на лицензиите на ЧЕЗ, EVN и Енерго про.

Плевнелиев припомни позицията си, че единствено правилният подход в българската енергетика е да се работи "не на парче" и "не под масата", както и призивите си за изработване на национална стратегия в сектора.

"Много пъти призовавах да се изработи национална стратегия в сектор "Енергетика", да се обърнем към постигнатия консенсус от 2013 г. за това ДКЕВР да бъде независим, надпартиен регулатор, а не шест пъти да сменяме шефовете на ДКЕВР и той да си остане също толкова зависим, непрозрачен и неефективен", посочи Плевнелиев, цитиран от БТА.

По думите му "удобното" прехвърляне на отговорността към българската прокуратура не е решение.

"Имаме нужда от силен регулатор, от национална стратегия, която да обхване всички аспекти в сектора, каза президентът. Крайно време е да постъпим отговорно към българската икономика и енергетика", посочи президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
8
 
! Отговори
$ преди 10 години
Четри години само калинки навсякъде и сега се сетихте да искате надпартиини органи ДКЕВР, ЦИК , ала-бала :)
25
0
 
7
 
! Отговори
BG ATAKA преди 10 години
ZASEGNAHA VEI NA4ALNICITE NA PLEVNIO
24
0
 
18
 
! Отговори
България преди 10 години
Официална обръщение към кралицата на Великобритания:Не вярвайте на лицето, Росен Плевнелиев, представящо се за президент! Много хора е успял да излъже по тази схема! Това е много опасен рецидивист с психични отклонения и умел актьор, препоръчваме да не вземате думите му под внимание и да го задържите в психиатрично лечебно заведение или затвор до второ нареждане! Благодарим за съдействието!
23
0
 
14
 
! Отговори
nina преди 10 години
Стига си вря гагата във всяко решение на правителството-не разбра ли,че си едно голямо НИЩО като президент! Не си позволявам да пиша или говоря на "ти" с представител на институция,но само, ако го уважавам.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обещавам на всички които изберат ГЕРБ и Боко- вожда, че ще им се стъжни от повишаване на цени за енергия, административни тежести и че цялата бокова дружина във сектора ВЕИ ще я хранят докато са живи .
21
0
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 10 години
Много си се объркал! Като инженер-икономист в енергетиката ще ти кажа откровено - все ми е тая по каква технология ще произвеждам електроенергия. Това което ме интересува е сигурността на технологията, нейното интегриране в системата и цената!
20
0
 
14
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Моля ви господа журналисти не го интервюирайте този *** първо той няма речник и второ е простоват не си ли спомняте как обърка Полша с Чехия той и сега бърка по важни понятия
19
1
 
17
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
НЯМА ЛИ НЯКОИ СЪВЕТНИК НА ТОВА ЧОВЕЧЕ ДА МУ КАЖЕ ДА НЕ СИ ОТВАРЯ УСТАТА ЗАЩОТО ГОВОРИ САМО ГЛУПОСТИ И НИ ИЗЛАГА ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ. ХОРАТА КАТО ГО СЛУШАТ СИ МИСЛЯТ КОЛКО ЛИ ОЩЕ ПО ПРОСТИ СА БЪЛГАРИТЕ КАТО ПРЕЗИДЕНТА ИМ Е ТАКЪВ.........ТОЯ Е МНОГО ЗАГРИЖАН ЗА Е.Р.П. ЧЕ АКО ГИ ИЗГОНИМ ОТ БЪЛГАРИЯ СПИРАТ И ПАРИЧКИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ДОКАРАЛИ ТЕЗИ КРАДЛИВИ Е.Р.П.
18
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички политици които плюят срещу ВЕИ работят срещу бъдещето на България.
17
1
 
12
 
! Отговори
Топалов преди 10 години
Последна възможност за Президента да защити усилията герберски за фалиране на НЕК, осъществявани чрез връзката Трайчо Трайков - ЕВН.Много му се иска на егоцентрика Боко да си върне на народа, задето го свалиха от власт през февруари м.г. заради високите сметки за ток. Сега със зъби и нокти ще драпа да докаже , че направилно е бил изгонен от властта -защото цените на тока трябва само да се повишават. И за да докаже тая теза прати Трайчо да насъсква ЕРП-тата срещу правителството.
16
2
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Президентчето ни ще се връща ли,или от там отива некъде другаде на майната си?
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може и да е притеснен, че ще отнемат лицензите на ЕРП-та.
14
2
 
19
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Ако успеем да се отървем от теб и шефа ти едновременно ще е доста голямо постижение..
13
12
 
2
 
! Отговори
? преди 10 години
Цели осем БСП гнома са написали вече коментар - много са ви "опорните точки" явно.Голяма активност се въди. Явно Ви е хубаво докато се опирате на бастуна на Бай Ви Станишко.
12
2
 
15
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Скоро Бойко няма да го има и няма да има нужда да"му топлиш стола"..
11
2
 
18
 
! Отговори
дфр преди 10 години
Тоя *** защо не го махнете,само ни излага и слугува на крадците. Онзи ден като беше при кралицата и се кланя като роб,щеше да си счупи врата. Сега ми защитава ЕРЕПЕТАТА,***,ТОЙ Е ПРЕЗИДЕНТ ПЪК ЗАЩИТАВА КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ.Писна ми тая помия всеки ден да ме залива,да ме управляват крадци и некадърници. Някои да вземе да вкара един кораб с водни автомати и да ги раздава на хората и да ги удавим от стрелба с водни струйки.
10
1
 
20
 
! Отговори
Кико преди 10 години
Само ни излагаш с глупостите си Росене, спри се...
9
1
 
23
 
! Отговори
Тито преди 10 години
Защо изобщо някой го нарича този президент, никога не е бил и никога няма да бъде..
8
1
 
25
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Роско Меката Китка е срам за България!
7
1
 
20
 
! Отговори
Филип преди 10 години
Ох Росене, моля те скрий се, не си за тази работа...