Безплатни лекарства за трансплантираните ще има

МЗ: От 16 април медикаментите ще са без доплащане
4
Безплатни лекарства за трансплантираните ще има
Снимка: Булфото, архив

Пациенти с трансплантирани органи ще получават лекарствата си без доплащане от 16 април след актуализация на списъка на Националната здравноосигурителна каса, съобщиха от здравното министерство.

Още по темата


На 20 март т.г. Съветът по цени и реимурсиране е заличил от Позитивния лекарствен списък медикаментите Equoral caps soft 25mg, 50 mg, 100 mg x 50, Myfenax caps hard 250 mg x 100, Myfenax caps hard 500 mg x 50, Tacni caps hard 0,5 mg, 1 mg, 5 mg x 30, които в момента са референти в групата.

Това е станало по заявление на притежателя на разрешението за употреба.

От МЗ посочиха, че в групите на INN – Ciclosporin, INN – Tacrolimus и INN – Mycophenolic acid става оригиналният продукт, който е безплатен за пациентите. В последната група има и друг медикамент, за който НЗОК ще се ползва с 66.42% отстъпка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено че ще има безплатни лекарства за тези, които са могли да си позволят покупка на органи по за 80000 евро.
1
1
 
8
 
! Отговори
студент преди 10 години
Тези дни гледах филма " Хайка за вълци" по телевизията. Направо съм потресен как са взимали имотите и добитъка на бедните селяни. И това са го правили хора, които са прости, неграмотни и злобни мандраджии или каскетаджии както искате. Затова сега България е най-бедната страна в ЕС, защото децата и внуците на терористичната партия БКП-БСП-ДС още управляват.