Напоследък не съм се виждал с Бисеров, призна Цонев

"Тази седмица комисията за Мишо Бирата приключва доклада"
Обновена: 7 апр 2014 21:37 | 7 апр 2014 21:37, Анисия Иванова
30
Напоследък не съм се виждал с Бисеров, призна Цонев
Йордан Цонев. Снимка, архив: Булфото

Напоследък не съм се виждал с Христо Бисеров, каза пред БНТ депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той заяви още, че би подкрепил Делян Пеевски за евродепутат. "Друг е въпросът дали той ще се съгласи”, заяви депутатът.

На въпрос за работата на комисията за Мишо Бирата в НС, той обясни, че тази седмица комисията приключва доклада. "От проверката е видно, че е имало пропуски в работата на проверяващите пивоварната. Имало е разминавания на действията, предприемани относно случая. Нямам никакви съмнения, че е имало намеса в работата на митниците от страна на премиера, че агенция "Митници" не е обжалвала връщането на лиценза. Правилно е проверявана пивоварната, има пропуски в документацията, незаконно е изваряван спирт", заяви Йордан Цонев.

 Няма да се прегласува текстът за таван на лихвите по кредитите, защото е гласуван два пъти в парламента, заяви  председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента. Този текст се появи, защото много голяма част от колегите, откликвайки на желанията на българите по отношение на бързите кредити да има някаква регулация, решиха, че тя трябва да бъде в парламента, че този таван ще работи за потребителите, поясни Цонев, като подчерта, че той е бил против да бъде в Закона за потребителския кредит, защото този закон регулира преди всичко дейността на банковите кредити, а т.н. бързи кредити не са банкови, а на небанкови финансови институции.

Комисията за финансов надзор и БНБ подготвят законопроект, с който да регулират тази материя, тези фирми да станат лицензирани, върху тях да се осъществява много строг контрол по произход на средства, точно какви видове кредити дават, с каква лихва, като там се е предвиждало да няма никаква наказателна лихва, да няма лихва за просрочие, да няма такси, за да може ако лихвата по кредита е по-висока, тъй като се сключва много бързо, да си прецени този, който подписва, доколко може да му се оскъпи кредитът, ако се забави, каза Цонев. Има случаи при кредит от 300 лв. да върнат 3000 лв., съобщи Йордан Цонев. Има случаи хора да си губят жилищата, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Журналистиката в България е на отчайващо ниско ниво.В този смисъл, ДНЕС.БГ, спазвайте малко медийна хигиена, моля ви. Няма нужда да пишете новини за всяка глупост на всеки ***. И то ***, издигнати изкуствено на пиедестала на известността пак от вас.
19
0
 
5
 
! Отговори
ebb преди 10 години
а с мишо бирата дали се е виждал?? ?? напоследък
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Данчо, мента, ти си по голям престъпник и от бисеров.
17
0
 
7
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Естествено че сега не се виждате.Я кажи преди Бисеров да се издъни колко се виждахте и какви далаверки правехте.
16
0
 
11
 
! Отговори
Айде бе!? преди 10 години
Пожелавам ти да се видите скоро с Бисеров в раирани дрешки в една килия!ПРЕСТЪПНИЦИ!
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЛЕД ДЪЛГО ЛУТАНЕ В ДЯСНОТО ПРОСТРАНСТВО, БИСЕРОВ И ДАНЧО МЕНТАТА АКОСТИРАХА УСПЕШНО В НАЙ- КОРУМПИРАЩАТА ПАРТИЯ ДПС И СИ НАМЕРИХА ДРУГАРЧЕТА. ПРИЯТЕЛ В НУЖДА СЕ ПОЗНАВА !
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пивоварната си е проверявана и записите са манипулация и затова са анононими. Сиреч прости хора говорят против ГЕРБ.
13
0
 
4
 
! Отговори
DPS преди 10 години
Pokray budalite ot DPS tiya napraviha mnogo pachki.
12
0
 
18
 
! Отговори
странично преди 10 години
Тоя данчо ментата е като близнак на бисеров, само малка разлика в цвета на фризурата...
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С другаря си Христо Бисеров не се бил виждал, дето всеки ден бяха заедно един до друг в "работата" по кражбите, лъжите и облагите. С Делян Пеевски, дето обществото категорично го отхвърли, работи заедно по проекти и закони, че и ги приемат с коалицията - рекетьори в парламента. Ама той "не знае", че България не приема Пеевски. Откъде да знае, загражденията пречат да се чуват виковете отвън. За Мишо Бирата обаче всичко знае. Да се чуди човек как, откъде и защо. Друго си е да си Мента в парламента
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е що така бе Данчо, амчи върви си виж другарчето какво прави дее... !
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
brata balgari idva 25 mai sabydete se dokoga tia mirizlivi tzigani she ni komandvat toja hodil do 3 klas i she mi dava akal nama nikoi da ni opravi ako ne se vzemem v ratze sled izborite nie da im vzemem palatite kolite jahtite te ne im se varva cne tova moje da stane no varvaite mi brata she im dide kato gram ot jsno nebe i te nama da povarvat cne na 25 nama da imat i edin depytat brata molete se sasho gospd da gi pribira do 9 kolano takiva *** ne trabva da jivejat i cnas moletese sytrin i v
8
1
 
21
 
! Отговори
четете преди 10 години
Четете , хора и другия път се замисляйте повече , когато гласувате. Ето и един факт - зам. Председател на парламента на една държава е уличен в корупция и преводи на огромни суми и за това никой не говори. За сметка на това е по-важно да се нарочи виновен за незатварянето на фабрика за бира. Жалко е , че всички ние сме в кюпа, жалко.
7
1
 
19
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Ех, този Мишо Бирата. Изгниха му кокалите в гробищата вече. На жена му също. Но не го оставят на мира, ей! Мишо Бирата, та Мишо Бирата. Защо не направят комисия за Цанков камък? Или за договорите с ЕРП-тата и Белене? Защо не се разследва колко милиона потънаха в онзи гьол, наречен Белене, и защо?Каквото и да е станало с Мишо Бирата, неговата фабрика, така или иначе, беше претършувана. Тази стратегия опозицията да се изкарва най-големият грешник вече 25 години не спира.Оставете го Бирата на мира.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А дано да се видите в затвора като съкилийници а Станишев да е вече стара капа там.
5
0
 
19
 
! Отговори
boc преди 10 години
А защо нищо не казвате, че в същото предаване онова политическо недоразумение, наречено Бареков, се изкара най-великия политик на нашето време и едва ли не моето и Вашето съществуване зависи от него и от мръсните пари на Пеевски????!!!!
4
1
 
35
 
! Отговори
Прост преди 10 години
Че съм *** и *** - знам. Но защо ми се чини, че Данчо ще се види скоро с Бисеров. В затвора.
3
1
 
29
 
! Отговори
er преди 10 години
Мента следващата комисия ще е Ахмет Емин вервай ми
2
1
 
27
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Сигурно не го и познаваш вече!
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо не им върви в краденето тоя мандат, на куманизките муцуни.