Партия давала 1 млн. за отряд, който да щурмува НС

Съратник на Петното не съобщи откъде идва предложението
Обновена: 8 апр 2014 14:30 | 8 апр 2014 14:11, Камелия Цветанова
165
Партия давала 1 млн. за отряд, който да щурмува НС
Бисер Миланов - Петното и Йордан Бонев. Снимка: архив, БулФото

Политическа сила има оферта в момента от 1 милион лева за сформиране на отряд, който да нахлуе в парламента, когато отново има протести.

Това твърди председателят на национално движение „Свобода” Йордан Бонев, който пък разкри, че в края на миналата година се е срещнал заедно с Бисер Миланов-Петното с бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, от когато получили обещание за 500 000 лева и капаро от 12 хиляди лева, за да участват в протестите и да атакуват председателя на „България без цензура” Николай Бареков.

Още по темата
Бонев обаче отказа да уточни пред журналисти от коя партия идва предложението за сформирането на отряда. Депутатите от временната комисия, станала известна като „Бисеров”, която проучва случая със срещата, го изслушаха днес, но не го попитаха, като мотивът за това по думите на председателя й Сияна Фудулова е, че те не са разследващ орган.

Бонев обясни, че две седмици преди разговора с Борисов, Миланов се е срещнал с депутата от ГЕРБ Пламен Нунев в Русе, за да уточнят кога ще е срещата, но в крайна сметка с лидера на опозицията са се уговорили чрез социалната мрежа Facebook.
 
„На 27 декември вечерта получавам обаждане от Борисов, който каза: „Позна ли ме? Елате да пием кафе в Банкя”. На другия ден аз, Бисер Миланов, Деян Стефанов и Марио Генчев отидохме в Банкя, в къщата влязохме аз и Миланов. На нас ни бе казано, че трябва повод да излезем срещу Бареков и да кажем, че сме работили за него и той ни плаща. Второто, което Борисов ни казва, е да организираме протестите.

Предстоеше вот на недоверие и на вота трябваше да пуснем уведомление, че ще правим протест и той трябваше да се запълни с членове на ГЕРБ. Целта беше да се формират групи, които да предизвикат сблъсъци с полицията и да се стигне до хаос, който да предизвика сваляне на кабинета. Ако го бяхме направили, ни беше обещана сумата от 500 000 лева и да заместим партия „Атака” в парламента”, обясни Бонев.
 
По думите му те са получили и капаро от 12 хиляди лева, за да си обиколят структурите, и парите са предадени на Бисер Миланов от Върбан Маринов, който пък е подчинен на Пламен Нунев. Сценарият е включвал и превземането на парламента.
 
„Когато сме в пика на протестите, се създава група от криминални елементи, на които не им пука, дърпат се решетки и като се стигне до сблъсък с полицията, тръгва другата група, която нахлува в парламента”, разясни той. 
 
Според него задачата е трябвало да бъде изпълнена най-късно до февруари, за да има време президентът Росен Плевнелиев да насрочи избори заедно с вота за евродепутати. В замяна на това движение „Свобода” е щяло да влезе в парламента като нова националистическа партия, вместо „Атака”. 
 
„От друга партия не сме получавали пари, само от ГЕРБ”, заяви Бонев. Той добави, че след като е разкрил за срещата в Банкя, е получавал анонимни заплахи във Facebook като „Внимавай какво правиш, няма безсмъртни”.
 
Според Бонев дори и на протестиращите през февруари, близки до ГЕРБ, са предлагали пари, за да не участват в проявите на недоволство.

Той твърди, че е плащано на протестиращите и в нощта на 24 юли миналата година. Тогава се стигна до сблъсъци с полицията заради решението на МВР депутати, които заседаваха до късно в парламента, да бъдат изведени с автобус от сградата.

„Едно от момчетата ми каза, че два дни предварително се е знаело, че са били инструктирани как да лягат, как да събират павета, дали са им по 100 лева на човек, 100 души са били”, посочи Бонев. 
 
Въпреки разкритията той призна, че досега никой от съдебните органи не го е потърсил.
 
За срещата в Банкя потвърдиха още Деян Стефанов, който е бил в колата, но не е влязъл в къщата, както и Цветан Бонев, който пък е чакал Миланов да си вземе капарото от Върбанов. Въпреки че пред комисията заявиха, че са сигурни, че са дадени 12 хиляди лева за протестите и двамата не са били преки свидетели нито на срещата, нито на получаването на парите.
 
Следващата седмица комисията ще излезе с доклад и ако прецени, ще го прати на прокуратурата, обобщи Сияна Фудулова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZARSTVO BALGARIA i TARNOVSKATA KONSTITUZZIA...
138
0
 
2
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
При измислените бунтове срещу нарочно завишените сметки за ток бяха такива криминални типове като тоя със зловещи, професионално изработени маски. Когато същите тези маски се намърдаха в правителство и парламент, народът въстана, без дегизировка. Кой да му повярва на това петно ли е, *** ли е!?
137
0
 
1
 
! Отговори
позната технология преди 10 години
На ПиАрстващите *** не може да се вярва. Цялата дандания навява на стари отработени комуно-ченгесарски практики за "раждане" на "дисиденти" отнова генерация, справка агент "Сава", Кошлуков и мн други по-слабо нашумяли, но активни на "тихия фронт".
136
0
 
1
 
! Отговори
жоро преди 10 години
човека е взел 12000 и май не е взел други пари и за това пее по пьтя на логиката има преебан
135
5
 
2
 
! Отговори
минувач преди 10 години
чакаме обяснение от Б.Б.;Цв.ЦВ.; И и.ф.....????
134
5
 
3
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Бойко си плати като поп, ама нещо не му се получи. Нямат ли свършване парите, че ГЕРБ да залязат най-накрая!
133
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очаквайте още измислици преди изборите за Борисов !!!
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Филма при тези е пълен :-D :-D :-D
131
0
 
5
 
! Отговори
Питагор преди 10 години
1 000 000лв. са 1000 човека по 1000 лв. на човек.... При тази безработица въобще няма да е чудно ако това се случи.
130
8
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Едва ли някой се е съмнявал, че е имало сценарий зад протестите. Бойко и Цецо понатрупаха пари от рекет и контрабанда по време на управлението на ГЕРБ и инвестираха част от тях за да се върнат по-скоро пак във властта. Засега обаче не им излизат сметките и си останаха само с харчовете.
129
3
 
16
 
! Отговори
перун преди 10 години
Човек да не може да иде да протестира на спокойствие значи. И на това посегнаха...
128
11
 
7
 
! Отговори
Емил преди 10 години
И без да ни казва, ние се сещаме, че става въпрос за Боко и ГЕРБ. Никой друг няма причина да плаща, за да щурмува парламента.
127
3
 
14
 
! Отговори
художника преди 10 години
А бе петно ли си, *** ли си, като си взел 12 000лв. що не си платиш наема поне?Това петно виждал ли е некога 12 000 на куп ? Гладна кокошка просо сънува, а гладна ку`ва, крака дига. Това е истината!!!
126
11
 
5
 
! Отговори
Илиян преди 10 години
Петното си мени думите постоянно, но едно е ясно - Бойко му е платил, ама нещо криви са му излезли сметките!
125
4
 
19
 
! Отговори
АНАЛНОТО преди 10 години
КЛЕВЕТНИК.. БОРИСОВ ТОЧНО С НЕГО ЩЕ СЕДНЕ ДА ПРЕГОВАРЯ , АУТСАЙДЕР ПРОСТСПОРЕД МЕН НАРКОМАНЧЕТО БАРЕКОВ ИМ Е ПЛАТИЛ НА ТИЯ ДА ГОВОРЯТ ЗА ДА СЕ ИЗКАРА ОТНОВО ЖЕРТВА. САМО ТОЙ СИ СЛУЖИ С ТАКИВА ПОХВАТИ И ПРИЙОМИ.
124
2
 
3
 
! Отговори
hagen преди 10 години
На въпроса дали са обсъждани пари, Миланов отговори категорично: Въобще не е ставало въпрос. Бях на среща с Борисов, Борисов никога не ми е предлагал пари, за да радикализирам протеста. Мен никой не може да ме купи, обобщи той по ТВ7Питайте Йордан Бонев кой му е казал, че ще ме освободят, ако кажа, че Бойко Борисов ми е дал половин милион, призова той. Аз не знам защо Бойко Борисов се гордее, че съм отишъл на тази среща. Той трябва да се гордее, защото аз съм преценил, че трябва да отида
123
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как не ви е срам бе хора!!!Да ми давате думата на някакъв престъпник!Да ми си изживява като не знам какъв си.Този петното трябва да е затвора.Нали гледахте репортажа с завзетата къща на някаква си госпожа и как се държеше с репортерката и оператора.Такива *** в панделата!А за останалото си е чиста проба менте.Пак постановка на тъпите ***.
122
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хах аз си спомням видео Петното с Бареков и Орешарски !
121
3
 
30
 
! Отговори
GRN преди 10 години
Петното - дето го СНИМАХА с Бюрека - щял да действа срещу него. Първо им вижте лалугерските физиономии на тия, и после им вярвайте на глупостите. Шерше ла Бюрек!!
120
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съратника на Петното ще каже партията на 23.05..Сценария Костин брод-2.