Партия давала 1 млн. за отряд, който да щурмува НС

Съратник на Петното не съобщи откъде идва предложението
Обновена: 8 апр 2014 14:30 | 8 апр 2014 14:11, Камелия Цветанова
165
Партия давала 1 млн. за отряд, който да щурмува НС
Бисер Миланов - Петното и Йордан Бонев. Снимка: архив, БулФото

Политическа сила има оферта в момента от 1 милион лева за сформиране на отряд, който да нахлуе в парламента, когато отново има протести.

Това твърди председателят на национално движение „Свобода” Йордан Бонев, който пък разкри, че в края на миналата година се е срещнал заедно с Бисер Миланов-Петното с бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, от когато получили обещание за 500 000 лева и капаро от 12 хиляди лева, за да участват в протестите и да атакуват председателя на „България без цензура” Николай Бареков.

Още по темата
Бонев обаче отказа да уточни пред журналисти от коя партия идва предложението за сформирането на отряда. Депутатите от временната комисия, станала известна като „Бисеров”, която проучва случая със срещата, го изслушаха днес, но не го попитаха, като мотивът за това по думите на председателя й Сияна Фудулова е, че те не са разследващ орган.

Бонев обясни, че две седмици преди разговора с Борисов, Миланов се е срещнал с депутата от ГЕРБ Пламен Нунев в Русе, за да уточнят кога ще е срещата, но в крайна сметка с лидера на опозицията са се уговорили чрез социалната мрежа Facebook.
 
„На 27 декември вечерта получавам обаждане от Борисов, който каза: „Позна ли ме? Елате да пием кафе в Банкя”. На другия ден аз, Бисер Миланов, Деян Стефанов и Марио Генчев отидохме в Банкя, в къщата влязохме аз и Миланов. На нас ни бе казано, че трябва повод да излезем срещу Бареков и да кажем, че сме работили за него и той ни плаща. Второто, което Борисов ни казва, е да организираме протестите.

Предстоеше вот на недоверие и на вота трябваше да пуснем уведомление, че ще правим протест и той трябваше да се запълни с членове на ГЕРБ. Целта беше да се формират групи, които да предизвикат сблъсъци с полицията и да се стигне до хаос, който да предизвика сваляне на кабинета. Ако го бяхме направили, ни беше обещана сумата от 500 000 лева и да заместим партия „Атака” в парламента”, обясни Бонев.
 
По думите му те са получили и капаро от 12 хиляди лева, за да си обиколят структурите, и парите са предадени на Бисер Миланов от Върбан Маринов, който пък е подчинен на Пламен Нунев. Сценарият е включвал и превземането на парламента.
 
„Когато сме в пика на протестите, се създава група от криминални елементи, на които не им пука, дърпат се решетки и като се стигне до сблъсък с полицията, тръгва другата група, която нахлува в парламента”, разясни той. 
 
Според него задачата е трябвало да бъде изпълнена най-късно до февруари, за да има време президентът Росен Плевнелиев да насрочи избори заедно с вота за евродепутати. В замяна на това движение „Свобода” е щяло да влезе в парламента като нова националистическа партия, вместо „Атака”. 
 
„От друга партия не сме получавали пари, само от ГЕРБ”, заяви Бонев. Той добави, че след като е разкрил за срещата в Банкя, е получавал анонимни заплахи във Facebook като „Внимавай какво правиш, няма безсмъртни”.
 
Според Бонев дори и на протестиращите през февруари, близки до ГЕРБ, са предлагали пари, за да не участват в проявите на недоволство.

Той твърди, че е плащано на протестиращите и в нощта на 24 юли миналата година. Тогава се стигна до сблъсъци с полицията заради решението на МВР депутати, които заседаваха до късно в парламента, да бъдат изведени с автобус от сградата.

„Едно от момчетата ми каза, че два дни предварително се е знаело, че са били инструктирани как да лягат, как да събират павета, дали са им по 100 лева на човек, 100 души са били”, посочи Бонев. 
 
Въпреки разкритията той призна, че досега никой от съдебните органи не го е потърсил.
 
За срещата в Банкя потвърдиха още Деян Стефанов, който е бил в колата, но не е влязъл в къщата, както и Цветан Бонев, който пък е чакал Миланов да си вземе капарото от Върбанов. Въпреки че пред комисията заявиха, че са сигурни, че са дадени 12 хиляди лева за протестите и двамата не са били преки свидетели нито на срещата, нито на получаването на парите.
 
Следващата седмица комисията ще излезе с доклад и ако прецени, ще го прати на прокуратурата, обобщи Сияна Фудулова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Петното от барека какво капаро е взел?
18
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов си призна за тази среща в Банкя. Петното със сигурност е ***, но Борисов е още по-голям такъв!!!
17
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Накъдето човек се обърне, все луди. БСП и коалиция наистина са вирусоносители. Толкова злоба и омраза изсипаха, а и не спират. Милите им очи, когато говорят за успехите си, веднага кървясват, стане ли въпрос за ГЕРБ. Много опасен този Борисов, бе. И за всичко виновен. Те милите расли в пансион за благородни девици и са така беззащитни от неговите атаки, че падат преди да са отстреляни. Сън не спят в постоянен стрес. Натрупаха милиони с корупция за 25г. и изборната загуба ги "страхува", а тя иде
16
8
 
24
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Г-н Цацаров,спите ли ?
15
10
 
34
 
! Отговори
Кой-Той преди 10 години
Лъжи,лъжи и пак лъжи,единия не видял другия само чул,поредните смехотворни глупости.БСП спазва стриктно да омаскарява и подвежда без да има грам истина.Петното и Бареков-*** са едно от едно виме цицат.
14
19
 
7
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
До ЧичоПриятелю - Простое...Ако петното лъже, то до сега Б.Б.(Баш "Буда"-лата)..., ДА ГО Е ОСЪДИЛ ЗА КЛЕВЕТА ПОНЕ 100 пъти...Е да..., ама не е....
13
12
 
9
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Писна ми да чета за Борисов във всяка статия! Борисов не е на власт от повече от година, оставете го човека да си гледа пенсията.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бравос
11
2
 
27
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
" Въпреки че пред комисията заявиха, че са сигурни, че са дадени 12 хиляди лева за протестите и двамата не са били преки свидетели нито на срещата, нито на получаването на парите."- имало ли е такава среща ,имало ли е дадени пари, имало ли е записи на срещи и разговори ?Пускайте да гледаме и слушаме, в противен случай всички тези,които започват да пълнят ефира и пресата с глупости и измишльотини да казват коя е другата партия която им е дала пари за предизборните кьорфишеци !
10
3
 
21
 
! Отговори
MiB преди 10 години
Пълни глупости... Ако исках да влезна в парламента щях да го направя и без да ми дават пари... Тия трябва да си отидат, но всеки път като се смени властта става все по-зле... И накрая взе да не ми пука... Те сами ще си отрежат клончето на което седят и тогава смеха ще е още повече.
9
5
 
39
 
! Отговори
akud преди 10 години
това петно , определено е червено а от зад кафяво:):):)
8
1
 
26
 
! Отговори
dodger преди 10 години
а бе тия двамата не се ли изложиха вече достатъчно при предишните партийни мероприятия. Хем издънки, хем нагли
7
3
 
42
 
! Отговори
Чичо преди 10 години
Поредният цирк, имащ за цел да отклони общественото внимание от важните въпроси. Какво ни занимавате с този *** Петното? Нищо което излиза от неговата уста не е правдоподобно, той е абсолютна карикатура. Няма да се учудя ако това е сценария на службите да петнят политическите си противници - чрез такива ***, които са лесни за манипулиране. Пускат им трохички и такива като Петното ходят по медиите и дават гръмки изявления които нямат допирна точка с истината.
6
15
 
14
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Вън русофилите от България!!! Да живее САЩ!!! Вечна дружба между България и САЩ!!!
5
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От комонистите по *** зган няма.Теса царете за измишльотини превратажииски симолирани и мръсни подвизи крадливи престъпници.Способни са да измислят че земята несе върти.Всеки ден се моля да измислят закон да бъдат забранени и изгонени от България.
4
8
 
29
 
! Отговори
допълнение преди 10 години
Не вярвам на петното за това няма да чета статията,която е дълга и мисля скалъпена
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе такива петна ги изтрийте от обществото.що го пуснахте тоя от затвора.колкото до НС,трябват му само два трактора и го гътват.
2
6
 
22
 
! Отговори
? преди 10 години
А КЪДЕ Е СТАТИЯТА СЪС СТАНИШЕВ ИЛИ НЕ ВИ ХАРЕСВАТ КОМЕНТАРИТЕ ПОД НЕЯ? ХОРАТА НЕ СА ГЛУПАВИ И НЕИНФОРМИРАНИ
1
1
 
29
 
! Отговори
Елемаг преди 10 години
Много малко бе?Сидеров му даде ДПС 9 милиона за да им скрепи правителството.Те искат власт само с 1 милион!!