Борисов привлича инвестиции от ОАЕ, ако се върне на власт

В следващите месеци в България ще има избори, уверен е той
23 апр 2014 16:00, Анисия Иванова
181
Борисов привлича инвестиции от ОАЕ, ако се върне на власт
Посещението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Абу Даби. Снимка ГЕРБ

При едно следващо управление на ГЕРБ трябва да привлечем максимален брой инвестиции от Обединените Арабски Емирства. Имаме малко да наваксаме в тази посока, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с министъра на международното сътрудничество и развитието на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) шейха Лубна Бинд Халид Ал Касими.

Българската делегация, водена от Бойко Борисов, е на посещение в столицата на ОАЕ Абу Даби месец след като отпадна изискването за визи за гражданите на Европейския съюз (ЕС), включително и България, за ОАЕ, съобщават от пресцентъра на партията.

„Убеден съм, че в следващите месеци в България ще има избори. За нас е много важно още отсега да подготвим съвместно сътрудничество между България и ОАЕ“, посочи още Борисов. Той подчерта, че за първи път в историята на България управляваща партия печели изборите за втори пореден път, но за малко ГЕРБ не успя да състави правителство.

При срещата с шейха Касими Борисов каза още, че пилотите в самолета, с който е пристигнал в Абу Даби, са го информирали, че откакто са отпаднали визите, полетите са препълнени.

"Храната ще бъде нещо, което най-много ще липсва в следващите години. В България е добре развито земеделието, най-вече зърнопроизводството и животновъдството“, обясни още председателят на ГЕРБ. Той припомни, че в резултат на посещенията му в Катар като министър-председател на България, изнасяме над 3 милиона пилета за Катар.

Председателят на ГЕРБ запозна Халид Ал Касими с политическата обстановка в България. „В момента инвестициите в България са намалели в пъти, в сравнение с мандата на правителството на ГЕРБ. Съществува опасност от спиране на еврофондовете, а правителството на БСП, ДПС и Атака е в тотална изолация“, подчерта още Бойко Борисов.

От своя страна Касими посочи, че българите трябва да знаят, че инвестирайки в ОАЕ, инвестициите им са защитени и няма двойно таксуване. "Трябва да окуражим българския бизнес да идва в ОАЕ“, посочи Касими.

Министърът на международното сътрудничество и развитието на ОАЕ прие отправената покана от Бойко Борисов да посети България. Борисов й предаде поздрави от българския еврокомисар Кристалина Георгиева. „Тя е много добър еврокомисар, излъчена е от ГЕРБ“, подчерта Борисов.

Най-влиятелната арабска жена благодари на евродепутата Мария Габриел, председателя на ЕНП Жозеф Дол, ГЕРБ и ЕНП за отпадането на визите между ОАЕ и ЕС, и поздрави Мария Габриел за положените усилия в преговорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
12
 
! Отговори
гост преди 10 години
Този *** нали се беше срещал с една уредничка на музеите в ОАЕ.Сигурно ще работи върху културните взаимоотношения между двата суверена.
20
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ореха във виетнам ресторант открива умрях от смях
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най лесно е да продадеш държавата първо я разграбиха сега ще я продават .Бойко в АДА ще гориш заедно с всички Българо убийци!
18
0
 
12
 
! Отговори
маалата сигантиа преди 10 години
Я БАРАТОКА ОТИШЕЛ ПРИ ЧАРШАВЕТЕ. АБЕ БАРАТО НА КАКАВ ЕЗИК СИ ДУМАТЕ САС ТЕА ЧАРШАВЕ БЕ? У КАКВО ШЕ ИНВЕСТИРВАТ ТЕА У КАМИЛЕ ЛИ? ТА ТЕА ОСВЕН ЧАРШАВЕ И ЧЕРНО ЗЛАТО ДРУГО ПРААТ ЛИ БЕ? ИЛИ ШЕ ТИ НАПРААТ ЗАВОД ЗА КАМИЛСКО МЛЕКО И ВАЛНА? Е ТАКА МОЕ. НАПРАО ШЕ ИСТРЕПЕТЕ РИБОКА. АМО ТО ОТ ТЕБЕ ДРУГО МОЕ ЛИ ДА СЕ ОЧЕКВА. ЕМ СИ УМЕН ЕМ СИ ГОЛЕМ АБЕ НАПРАО КЪРТИШ МИВКИ. АПА АКО ЗЕМЕШ И ОНИО САС ЖЕНСКИО ГЛАС И ПА ГО НАПРАИШ ПИЦАР НАПРАО ЦЕНА НЕМА ДА ИМАШ. НИЕ ОТ МААЛАТА НОГО ТИ СЕ РАДВАМЕ НА МАЙТАПЕТЕ.
17
1
 
2
 
! Отговори
До Илия преди 10 години
Пич, дано имаш кеш да си купиш поне джалабите като на тези дюнерджии.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вари, печи - тиква та тиква!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега на евроизборите няма да гласувам щото не ме вълнуват въобще.Но ако има предсрочни избори със най голямо удоволствие ще гласувам против българоубийеците от герб.Само и само да видяа насраните *** на педерасът *** бойко медотиев борисов гъзолизците му и техните герберски безмозъщни *** които също като своя вожд боко тиквата мислят със *** а не със кратуните си.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб на власт значи да я няма България нененене
13
1
 
14
 
! Отговори
свинар преди 10 години
Сигурно ще убеди чаршафосаните да похапват филии с мас като него. Я какъв угоен красавец ни е той! Де що има ***, в джоба си го пъха, мухахаха!
12
1
 
16
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
Много срамно присъствие в политиката, е този.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това като катарските инвестиции отпреди две години ли?
10
3
 
18
 
! Отговори
илия преди 10 години
Събрал дунерджии и се прави че е на някакви срещи ,Боко вече е никой.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви инвестиции ще привличаш от ОАЕ бре,калпак????Те инвестират вече 20 години НЕПРЕСТАННО в България-ДЖАМИИ,РЕЛИГИОЗНИ УЧИЛИЩА С ИЗУЧАВАНЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО НА КОРАН,за учениците-безплатна столова и храна,безплатни общежития,един път в годината безплатна екскурзия до Турция .......!!!!Това не го ли знаеш,*** банкянски???
8
0
 
16
 
! Отговори
Boroka преди 10 години
Гладна кокошка просо сънува.
7
1
 
18
 
! Отговори
ханъма преди 10 години
Как е, как е на Аквапарка? Тресеш ли дебелия ханш по пързалките, за сметка на птицепроизводителите?
6
3
 
24
 
! Отговори
стефан преди 10 години
Герб за 4 години един инвеститор не привлякоха та сега ще привлекат ,на тиквата поредните лъжи.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това с инвестициите сме го чували.Абе кухи ли сме толкова да храним с пари социалните ,а с наще пари да не си самоинвестираме?Нещо политиката ли не е пълна с празни приказки или..?
4
1
 
23
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
На тоя ако всяка дума му беше истина до сега средностатистическия българин да е станал по-богат и от средностатистическия швейцарец. Уви, българина си е все същия ***, а тоя само лъже, е така предизборно.
3
1
 
12
 
! Отговори
Boroka преди 10 години
Да ама Не.
2
3
 
26
 
! Отговори
ЛУДИЯТ преди 10 години
Герб никога няма да се върнат на власт ,за 4 години ни *** майката тези престъпници.