19,2 % гласуват за БСП, 17% - за ГЕРБ

"Сова харис" отчита 6,2% подкрепа за ДПС
296
19,2 % гласуват за БСП, 17% - за ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

"Преднината на БСП нараства", показва проучване на агенция "Сова Харис", поръчано от "Преса".

На изборите за Европарламент за БСП са заявили, че ще гласуват 19,2% от интервюираните.

За ГЕРБ - 17,0%, за ДПС - 6,2%, за "България без цензура" - 5,5%, за Реформаторския блок - 4,1 на сто.

Ако приемем, че активността на 25 май ще бъде около декларираната - малко под 60%, БСП и ГЕРБ може да разчитат на по 6 депутатски места, ДПС и коалицията ББЦ-ВМРО-БНД-ЗНС - на по 2, и Реформаторския блок - на 1 място.

Вторият вариант, ако гласуват 42%: 7 места за БСП, 5 за ГЕРБ, 4 за ДПС и 1 за ББЦ.

При трети вариант, ако гласуват около 50%, БСП ще запази позицията си от 7 места, ГЕРБ ще има сигурни петима евродепутати, ДПС - трима, коалицията ББЦ-ВМРО-ЗНС и др. - един,и едно място ще се разпределя вероятно между ГЕРБ и коалицията, ръководена от Николай Бареков, лидер на ББЦ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
5
 
! Отговори
Бибо преди 10 години
И не на последно място никога не трябва да забравяме, че ние сме българи! Трябва да се гордеем с историята си, с културните си достижения! България над всичко!
148
10
 
6
 
! Отговори
Зара преди 10 години
Само Станишев има необходимите качества и умения, за да се справи с герберастията и тяхното наследство.
147
9
 
5
 
! Отговори
Соци преди 10 години
Станишев броди из страната, за да види лично какви проблеми има от първа ръка. А Борисов се изживява като премиер и лети по света, за да договарял изгодни за нас условия на неща, които ще станат благодарение на работата на други. Грозен човек е Бойко, защото много грозно си приписва дивиденти.
146
5
 
3
 
! Отговори
Миро преди 10 години
Истинският патриот не напуска родината си, за да си осигури по-лесен и охолен начин на живот, той остава тук, за да се бори за по-доброто бъдеще на всички!
145
8
 
5
 
! Отговори
Цеца преди 10 години
Допада ми върху какво се е фокусирал Станишев - спортни площадки, подобряване живота на хората, осигуряване работа на младите, повишаване жизнения стандарт и разбира се - отново да имаме производство.
144
5
 
8
 
! Отговори
UFSY преди 10 години
До САМО ГЕРБ!A как тогава гласуваш за ББ, който дори напуска МВР за да остане с партиен билет? за ЦЦ, ЦЦ и други знайни и незнайни, "бивши" комсомолски секретари, рабфакофци портиери и шофьори на номенклатурата?Питам се само дали знаеш приказката за крушата и опашката? А, отговор дори и не чакам...
143
3
 
7
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
За 25 години западноевропейските социалдемократи и явни фашисти успяха да овладеят всички политически партии у нас и техните ръководства,затова нещата вървят срещу народа. Единствена партия,която съхрани социалистическите лозунти,е АТАКА и никоя друга.И,ако ни е мил социализма и народовластието,всички комунисти, социалисти и трудовите хора,на тези избори трябва да подкрепим АТАКА и да се оттървем от буржоазните евро- изедници.
142
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не, за БСП ще гласуват поне 99`9%. Сова бърка.
141
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези резултати са получени по системата на японския професор Нагодиго...
140
9
 
13
 
! Отговори
САМО ГЕРБ! преди 10 години
НИКОГА НА ДАВАМ ГЛАСА СИ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ***!!!НИКОГА ЗА РУСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ И ИБРИКЧИЙ!
139
1
 
9
 
! Отговори
UFSY преди 10 години
Аз ще гласувам за спокойствието, за постепеноното излизане от изкуствената криза, в която ни набутаха корифеите с дългата скамейка... за съжаление алтернативите на са много добри, но докато има толкоз гъбари, така ще е.
138
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи, наистина ли сте толкова заблудени, че искате отново да ви управляват ББ и ЦЦ и най-важната тема в държвата да бъде колко гола е вкарал селския бек на игрището в Бистрица и колко е вдигнал кръвното.За това време, някой да е чул къде ходи Орешарски през почивките си или колко му е кръвното.
137
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов и Цветан Цветанов са единствените, които могат да ме убедят да гласувам за БСП, само и само за да не се върнат отново на власт.
136
6
 
6
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Много е висока още престъпността, щом дават 2% преднина на Герб.
135
10
 
19
 
! Отговори
Явор преди 10 години
Ще гласувам за КБ само, за да му е гадно на Бойко. Както той ми съсипа бизнеса, така и аз ще му съсипя политиканстването.
134
6
 
4
 
! Отговори
Петко преди 10 години
Няма безгрешни хора, важното е тези да не се опияняват от властта и да служат на хората, миналото не ме интересува толкова, стига да подсигуряват добро бъдеще.
133
8
 
3
 
! Отговори
Коки преди 10 години
Има един вариант и той е под номер 15!
132
10
 
9
 
! Отговори
Мими преди 10 години
БСП този път ще вземат победа, все пак това са европейски избори и е редно да имаме образовани и квалифицирани представители в ЕП. И с тази победа ще се постави началото на поредица победи за по-добрите.
131
12
 
7
 
! Отговори
Дивна преди 10 години
Партията с визия, която ми вдъхва доверие е БСП. Другите определено не.
130
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МУТРАТА пращаше SMS до медиите и звънеше в ефир, когато се сети,ОРЕШАРСКИ организира открит диалог с медиите.МУТРАТА риташе мачлета и си правеше ПР с лентички,ОРЕШАРСКИ работи тихо без да вдига много шум, но резултатно.МУТРАТА увеличи за 3 години 4 пъти тока (общо с 58%),ОРЕШАРСКИ го намали макар и само с 5%.МУТРАТА беше слуга на Олигархията,ОРЕШАРСКИ служи на народаМУТРАТА ли си искаш, материале или ОРЕШАРСКИ ?