Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!

Преначертават се граници чрез оръжие и агресия, отбеляза президентът
Обновена: 3 май 2014 08:15 | 2 май 2014 18:54,
373
Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!
Росен Плевнелиев Снимка: Булфото

ЕС и демократичният свят трябва да дадат силен и решителен отговор на ставащото в Украйна, каза днес във Варна президентът Росен Плевнелиев. Той посочи, че за пръв път след Втората световна война в Европа се преначертават граници чрез оръжие, агресия и окупация. Това е сериозна промяна - както историческа, така и във всички други направления, включително в сектор "Сигурност", каза президентът.

Днес определени, външни за Украйна сили, имат интерес от непровеждане на избори в тази страна, посочи Плевнелиев. Според него трябва да се направи всичко възможно украинският народ сам да решава своето бъдеще и затова ЕС трябва да го подкрепи.

Още по темата
За случилото се в село Розово президентът посочи, че иска да припомни на хората там, че при приемането на Търновската конституция българските патриоти са записали, че всеки роб, откъдето и да идва, щом стъпи на българска територия, става равен и свободен. Плевнелиев изрази благодарност към жителите на Крън, които приеха сирийските бежанци. По думите му те са доказали с действията си, че помнят завета на предците си.

За предстоящите евроизбори Плевнелиев коментира, че би се радвал, ако българските политици се върнат към  задълженията си и започнат действително да дебатират по европейската тема. Той посочи, че българският народ не е разделен по отношение на своето европейско бъдеще.

Посоката е ясна, но още имаме какво да свършим, каза президентът. По думите му политиците трябва да спрат постоянно да се оплакват и обясняват, че нямаме план и сме разделени, а да кажат ясно как виждаме ЕС до 2020 година, кои инициативи на съюза са важни за България и как може да бъде изпълнен заветът на Апостола българите да са равни с другите народи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
21
 
! Отговори
varadin преди 10 години
po protiven gei ot razvan ne sam vijdal maina
10
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Az go kazvam bez zaobikolki: Rusia pravi vsi4ko vuzmojno , v Ukraina da ne se provedat izbori.
9
0
 
38
 
! Отговори
Ифтар преди 10 години
Росен Плевнелиев нещо е забравил за Косово, чието отделяне от Сърбия бе обезпечено от НАТО с оръжие, агресия и окупация. В това отношение, случаят "Косово" е първи в Европа след Втората световна война. При това отделянето беше финализирано през 2008 г., когато по всички стандарти, Сърбия се управляваше от демократично правителство, дошло на власт след избори, чиято легитимност никога не е била оспорвана.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EI POMA6KO MOM4ENCE PRESTANI DA IZKAZVA6 KAKVOTO I DA E MNENIE ZA6TOTO NE SYVPADA S MNENIETO NA BYLGARITE
7
1
 
36
 
! Отговори
nexussss преди 10 години
Роскоооооо....... мноо си ***!!!!!!!
6
0
 
10
 
! Отговори
boqn преди 10 години
ave lef migun
5
2
 
35
 
! Отговори
дядо преди 10 години
за пръв път ли? този *** лъже ,като ... бе какво да го коментирам това нищожество!
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевел ходи на ***.ка си У пу.ката бе, защо не ги вземеш У вас бежанците за да те е.ът теб и жена ти ***. А за външна политика недей да говориш придворно куче на западните монополисти.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вж. Съобщение в новините за Одеса!
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и трябвали коментар за *** прикамки на тоя ***
1
3
 
60
 
! Отговори
Честен преди 10 години
Бих се изразил много грозно,но съм възпитан добре от мама!НА този лакеи от снимката му се вижда всичко в розово защото америка така иска!