Братска Русия продава на братска България най-скъпия газ!

Борисов: Кризата в Украйна ще свърши, докато НС излезе с позиция по нея
Обновена: 8 май 2014 17:01 | 8 май 2014 11:50, Камелия Цветанова
600
Братска Русия продава на братска България най-скъпия газ!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Този парламент загуби всякаква обществена подкрепа и смисъл да съществува, за пореден път констатира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като Народното събрание реши, че временна комисия ще проучва срещата на президента Росен Плевнелиев с шефа на австрийската електроразпределителна компания EVN Щефан Шишковиц в Австрия в края на март.
 
„Какво по-естествено от това Плевнелиев да се срещне с ръководител на голяма компания, нали всеки инвеститор, като дойде, иска да се види с първите мъже и жени на държавата особено ако има такава тежка политическа конфронтация и нестабилност, така че и Орешарски да може да се види, и аз, и който има по някакъв начин отношение към привличане на инвеститор”, коментира той.

Още по темата
Според него това е евтин предизборен пиар в предизборната кампания на БСП.

„Тази пародия, в която превърнаха БСП нейните управници в момента, снощи гледах клиповете, но то голям срам и смях, някакви боксьорчета там си бият крошета, Станишев не знам вече дали се изявява и като боксьор, или като фехтовач, ще се боцкаме със саби, просто такъв срам, това е такова падение на БСП, аз не съм си и представял, че може един ден да дойде”, каза Бойко Борисов.

Той добави, че е безспорно, че има тройна коалиция между БСП, ДПС и „Атака” и това е видно за всички.
„Не знам как в кампанията си БСП и ДПС обясняват на симпатизантите си, че са заедно с „Атака”, пък и не знам и „Атака” какво обяснява, че са заедно с ДПС и БСП”, заяви лидерът на опозицията.
 
Цената на тока ще се повиши, коментира още той и разказа и виц: „Попита ли радио Ереван – „Ще има ли режим на тока?”, то отговорило: „Режим ще има, то има, но ток няма”. 
 
Според Борисов обаче големият проблем е, че управляващите умишлено се готвят да загубят делото в арбитражния съд в Париж, което заведе „Атомстройекспорт” заради спирането на проекта АЕЦ „Белене”.

„Това са 3,6 милиарда лева, умишлено водят това дело към загуба, в същото време една година вече Станишев и компания не подписват за АЕЦ „Белене”, ако го подпишат, пада арбитражът, умишлено водят делото към загуба и ще го плати НЕК”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.
 
Той обяви, че ГЕРБ подкрепя идеята за създаването на Европейски енергиен съюз, защото „братска Русия продава на братска България най-скъпия газ”.
 
„Имаме и огромни находища на газ, освен това ние сме за „Южен поток”, но по европейското законодателство и по него да тече и български газ”, обобщи Борисов.

Относно липсата на единна декларация на НС за случващото се в Украйна, той настоя, че „кризата в Украйна ще свърши, докато парламентът излезе с позиция”.

В същото време Борисов призна, че няма как да имат обща позиция заедно с „Атака”, защото „ние сме сериозна партия, европейска, а те искат да ни извадят от ЕС и НАТО”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За количества има отстъпки, това и начинаещ търговец го знае! Каква икономика имаме ние и какво количество газ потребяваме в сравнение с Германия например, та и лаем на всичкото отгоре за по-ниски цени?! Борисов, Борисов... няма толкова *** човек, да се лъжат там на карти с добрия му приятел Вальо Златев и да си трае по-добре... Лаладжия!!!!!!
36
4
 
13
 
! Отговори
viva преди 10 години
Боци, мчи нали бранския катарски народ /където ти си държиш откраднатите от нас мириарди/ щеше ни доставя еФтин газ, кво стана? нали и Прецедента ходи там, по твоя заръка, да ти нагледа инвестициите? Ааа, чакаме Прокопиев данаправи поточна линия за пластмасови бутилки, за да го доставяме в тях, нали?
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами нали ползваме дружества-посредници, които надуват цената бе Тиквич, нали сам стигна до това заключение преди време. Да не мислиш, че работят за слава.
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защото някои все още се увъртат с това братско, а при реалният бизнес няма такива отношения! Мутрата може само да плямпа популистки глупости и това което му каже чуждото лоби, друго не може! Дипломатически преговори се водят не със заплахи и закани, нито със увъртания тип"абе тука пуснете ни нещо евтино щото сме братя", а с разширяване на сътрудничеството и в други сфери с взаимна изгода, само тогава могат да се постигнат ценови компромиси!
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цената е висока защото там са и комисионните на комунистите.Не че Бойко не е комунист ,но сигурно няма за него.
32
4
 
6
 
! Отговори
червеното галошче преди 10 години
До dГермания приютява много повече натовски бази ,а получава по-евтин газ. Значи малко бази приютяваме.
31
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименА АМЕРИКАНЦИТЕ КАКВО НИ ПРОДАВАТ НА ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ, ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ?-------поне ти продават на цената на която продават и надругите, сега сети ли се ?
30
9
 
17
 
! Отговори
o преди 10 години
Абе тиквоний, нали ти и назначения от теб за президент целувате *** на Меркел . Е как ''братска'' Русия да ти продава евтин газ??? В момента де юре сме враг на Русия.Хем пръста в оная работа и душата в рая не става. Такива като нас никой не ги обича.А твоята ***, смешния президент се уби да прави неадекватни изказвания по Украйнската криза докато останалите от ЕС или мълчат, или внимават какво говорят
29
5
 
8
 
! Отговори
haha преди 10 години
Тикво фани ме за...
28
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами нали сте против Русия а искате евтин газ?Плюете Русия влезнахте в НАТО разположихте Американски бази а искате евтин газ?това не е ли меко казано нагло?Аз ако съм на мястото на Путин,ще прекратя доставките за България или най-малко ще вдигна 2но цените.....Та нека Сащ Европа да ни снабдяват с евтин газ....нали сме на тяхна страна и против Русия?какво получаваме от Европа и Сащ...мизерия и глад? това е безплатно
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sramno e che bylgarina ne si poznava istoriata... Rusia ne ni osvobodi ot chista bratska obich, a za malko da stanem neina teritoria.... dva pyti ... za kakvi bratia mi govorite???
26
1
 
7
 
! Отговори
* преди 10 години
"Той вече е разпоредил на шефа на Булгаргаз Димитър Гогов до сряда да му докладва как и при кого отива разликата от сделката. Не мога да си обясня къде по посредниците се начисляват цените, които отиват до крайните потребители, заяви българският министър-председател. Правителството понася негативи от това, че някой по веригата става богат, не е честно, изтъкна Борисов и добави, че е разпоредил проверка и е готов и ДАНС да се включи в нея."ББ - 2010 година.
25
5
 
1
 
! Отговори
d преди 10 години
vie tikwinici go prawite nai skapiq
24
5
 
15
 
! Отговори
Боко преди 10 години
БОЙКО---- та нали НЯКОЙ искаше да НАПЛЯСКА руснаците???? Или с две думи---каквото повикало-това се обадило. И всичко това е ---- заради вашите иЗСцпки--ти ,президента и т.н. А народът Български страда--щото политиците са пу...и
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баце на трибуната са ти запазили масто да гледаш 9май и да цъкаш кого си щял да пляскаш (твой министър го каза).
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има една поговорка Борисов, Българска: НЕ е ЛУД този който яде баницата..."А вие сте тези(политиците) който позволихте световни корпорации да се облажат от нашите ресурси.Ама нали трябва далаверка. Келепир.Ех Алеко... Виж ги, същите, 100 години са си същите...
21
4
 
11
 
! Отговори
* преди 10 години
Тиквата почна да чете собствените си опорни точки, с които преди това беше захранил троловете по форумите. Що се рпави на ударен, я да видим какво каза Тиквата по случай учудването на Зубков от цената на газта у нас:"Определянето на цената на суровината за крайните потребители Борисов определи на схемата с ЕРП-тата. От Газпром излиза евтин газ за България, категоричен е премиерът. Той вече е разпоредил на шефа на Булгаргаз Димитър Гогов до сряда да му докладва как и при кого отива разликата от
20
8
 
16
 
! Отговори
дядо преди 10 години
А ти бе Кратун,като беше биг Бос 3,5 г що не преговаря за по евтина бе,мутро банкянска!?!?!?
19
4
 
14
 
! Отговори
жеко преди 10 години
боко си помисли че с 1 подарено куче трябва руснаците да ни позлатят, руснаците няма да ни дадът нищо докато сме колония на сащ и докато политиците не спрат да ходят до вашингтон за да получават редовни заповеди
18
19
 
6
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Много скоро всичките родоотстъпници Станишев, Местан, Доган , Сидеров , Пеевски и Бареков ще се гърчат когато ГЕРБ се върне на власт. Това ще стане независимо, че политинженеринга готви Бареков за патерица на БСП-ДС и за заместник на Волен. На всички умни Българи вече се изясни, че само ГЕРБ ще изведе Държавата от блатото на БСП-ДПС-Атака-ДС.