Над 25 хиляди българи са гласували в чужбина

Последни дадоха своя вот в Ню Йорк
26 май 2014 09:43, Александър Попов
13
Над 25 хиляди българи са гласували в чужбина
Снимка: Булфото

Общият брой на гласувалите в чужбина българи по данни на секционните комисии е 25 360, съобщиха от Министерството на външните работи.

Тази сутрин, в 02:00 часа българско време, приключи гласуването в Ню Йорк, САЩ, с което завърши и гласуването в чужбина на изборите за Европейски парламент, посочват от МВнР.

В избирателната секция в Ню Йорк правото си на глас са упражнили 52 български граждани.

Изборите за членове на Европейския парламент в чужбина са преминали в спокойна обстановка и съгласно изискванията на закона. Българите зад граница гласуваха в 167 избирателни секции в 35 държави, припомнят от МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
6
 
! Отговори
вот преди 10 години
Поздравления, гласуващите в чужбина колкото и да са малко винаги гласуват адекватно. Изключвам шалварите. Браво, българи, знам че и вас ви боли за това, което става у нас, макар и да сте на холяди километри!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 123много мразя някой да ми каже , че нямам право да гласувам след като живея в чужбина. Слушай сега да те образовам малко комунистически червей !! Моя бзнес е в България, моята компания е със седалище в България, данаците си плащам в България - повярвай ми моите данаци са най - малко 100 пъти колкото твоята годишна заплата! А сега пак ли ще ми кажеш , че нямам право да гласувам , ***??? *** като тебе не трябва да имат глас! Не ние !
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В избирателната секция в Ню Йорк правото си на глас са упражнили 52 български граждани.----------смях :)
8
5
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 10 години
25 хил. - при над 2 млн. емигранти - ха.... че и на какво основание гласуват - след като са се спасили от това блато - за какъв дявол да гласуват....
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До цирк, MNOGO OT NAS NE SA GLASUVALI ZASHTOTO NIAMAHME NABLIZO MIASTO ZA GLASUVANE, NE VSICHKI OT NAS IMAT SREDSTVA DA OTIDAT DO STOLITZITE. LICHNO AZ OTIDOH DA GLASUVAM V CHERKVA I GOSPOD OTVARNA NA MOLITVATA. GERB, GERB I SAMO GERB.
6
10
 
7
 
! Отговори
123 преди 10 години
те нямат право да гласуват
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щото и те са български граждани...
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ярость,турците към коя група са, че ми се изгубиха в картинката ти.
3
29
 
5
 
! Отговори
Ярость Маркса преди 10 години
Бобчо, българските граждани зад граница се делят грубо на три групи:1. неграмотни - чалгализирани, това са типичните гербаджии.2. политически неграмотни късогледи - гласуват за герб или кунка локумка.3. обрзовани, но заблудени и псевдо интелектуалци - гласуват за деформаторския блок.Ти си прецени в коя групичка псадаш.
2
8
 
10
 
! Отговори
цирк преди 10 години
интересна новина -от 2милиона зад граница -само 28хиляди гласували-шамар за всички мутрократи решили че са умни и важни
1
4
 
31
 
! Отговори
bobo преди 10 години
Я,тъпанара Станишев да ми анализира резултатите от гласуващите в чужбина,които 35 % от тях са гласували за ГЕРБ срещу само от 4,5 % за БСП !!! Хем ГЕРБ са ги изгонили от България,хем за тях гласуват!!! *** !!! Горе долу Мая Манолова - парцала ще излезе права,че само в Кюстендил са победили !!! *** си е тъпо,а пък и когато е русо много му приляга!!! Честито на ГЕРБ !!! Гаврете се сега с червените парцали !! Горките ***,с тая мома шев,станаха за смях!!!