Прогноза: Предсрочни избори са неизбежни

Димитър Ганев смята, че ще има и ремонт на кабинета
26 май 2014 10:44,
100
Прогноза: Предсрочни избори са неизбежни
Снимка: БТА

Предсрочни парламентарни избори са неизбежни. Това прогнозира пред БНР социологът от "Галъп Интернешънъл“ Димитър Ганев. Той изрази и увереност, че в следващите няколко седмици "ремонт" на кабинета ще има.

Според Ганев незаинтересоваността на симпатизантите на БСП от тези избори е едно от обясненията за това, че една трета от твърдия електорат на БСП не е гласувал на вота за Европейски парламент.

Повлияло е и разцеплението на левицата, допълни социологът.

„Разцеплението в последните месеци на АБВ и БСП не толкова повлия, че част от електората на социалистите отиде при формацията на Георги Първанов, а просто когато семейството се кара, децата остават вкъщи. Това е демотивирало хората да отидат да дадат своя глас, защото не могат да изберат от двете“, посочва той.

„Друго обяснение е вероятно и позицията, която взе БСП спрямо конфликта в Украйна, рязко контрастираше на вижданията на електората на БСП за това каква позиция трябва да вземе управлението в тази криза, а именно – проруска“, казва още Димитър Ганев.

По думите му БСП се намира в колапс, а ДПС разполага със сериозен вътрешен ресурс, който може да мобилизира. Според социолога именно ДПС са и политическата сила с „най-добра организационна инфраструктура и най-добри инструменти за мобилизация на своя електорат. ДПС показва изключителни стабилни нива през последните години и това не се влияе от вота в Турция, не се влияе от това дали са на власт, или не са на власт“.

„ДПС се намира в отлична форма“, заключи експертът.

Още новини от България вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Обезсърчен преди 9 години
Даааа,дшло е време да слагаме фесовете , а жените шалварите...... Жалък народ! Нееее ,и народ не сме вече!
79
1
 
3
 
! Отговори
Нели преди 9 години
Бедни ми българино как можеш да допуснеш да те управляват мутри милиционери разбойници и олигарси натрупали милиарди на твой гръб! ДИИ ВОЛЕЕ ДИИИ !!!!
78
1
 
9
 
! Отговори
ЧЕИМВ преди 9 години
Според социолога Юри Асланов, изненадата за БСП идва от факта, че близо 40% от твърдия електорат на партията вчера не излязъл да гласува. НЕ, БЕ ЮРИ , ТВЪРДИЯТ ЕЛЕКТОРАТ Е ГУШНАЛ КИТКИТЕ ...ВЕЧЕ ГО НЯМА ...ПАНИМАЕШ ???
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие не усещате ли напъните на ДПС да се легитимира в ЕС и да лобира за всички мюсюлмани в Европа? Спомнете си какви ги говореше Доган на оная канференция, когато Енимехмедов го заплаши с пистолет. Научете се да не ръкопляскате на мутрите, а да вниквате и анализирате нещата в перспектива.Електоратът на ДПС е ляв.А ГЕРБ е десен, колкото е десен бащата на цв., шофьор на бивш функционер на БКП.Врели-некипели.Няма идеология - крадливите хора са крадливи навсякъде!Ня варвям на простаци.
76
0
 
1
 
! Отговори
кольо преди 9 години
До Анонимен 88и аз като ти чета коментара... и аз се плаша.
75
1
 
4
 
! Отговори
гецата преди 9 години
До Анонименами Станишката, а турците, те каква я свършиха бе? Преди да говориш за борисов, ти платен *** такъв ми кажи, какво хубаво чу от станишев например - снощи на пресконференцията? отговори ли точно на един конкретен въпрос. Само локуми, безсмислени неща, бедните, слабите, еди кой си какво му бил казал, никога нямало да забрави тези думи... идваше ми да се застрелям!
74
2
 
3
 
! Отговори
Габи преди 9 години
Предсрочни избори непременно, но нека бъдат мажоритарни
73
1
 
9
 
! Отговори
Инженер преди 9 години
БСП направи страхотен подарък на ДПС, като и подари властта, без да са спечелили изборите. Логично, на следващите избори, ДПС е с още по-силни позиции, а БСП обира негативите от глупостта си. След тоталната загуба през 2009 г. трябваше Станишев и компания да проявят доблест и да си подадат оставките. Интересно е, дали ще изчакат да съсипе напълно партията си или все пак ще се сетят да го махнат преди това.
72
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слушам го Борисов по големина телевизията и се плаша направо...
71
11
 
7
 
! Отговори
И да не забравите преди 9 години
да върнете Дянков! Сълзи се леят, сърца се късат откак замина корифея, любимец на любимеца на тълпата. Ах, може да е осигурил безплатно гориво на новите редици пламтящи факли, които очакваме след година.
70
0
 
14
 
! Отговори
boc преди 9 години
Много искам, но не вярвам скоро да има предсрочни избори, защото Атака вече са аут и сега ще подържат със зъби и нокти това ялово Народно събрание. БАрека е втората партия на Доган и ще са против избори до момента в който ще са сигурни, те и ДПС ще могат да управляват(КРАДАТ) заедно!А относно добрата мобилизация на ДПС - те е всяване на страх в малките населени места, яко плащане на *** и контролиране на вота!Това е добрата организация на ДПС!Овцете отиват там където им каже овчаря Доган
69
1
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До ББЦ-ВМРО Е гърците гласуват задължително и кво,да не би да са много добре а? Наляха им милиарди и пак се оплакват. А ние няма да се оправим,дори и 100% от народа да гласува. Няма и значение кой ще ни управлява. Правете си избори и пред половин година,пак няма да промените факта,че България става Циганистан.
68
3
 
7
 
! Отговори
вечен шах преди 9 години
Нови избори ще доведат до същото само Сидера изпада и го замества Барека. БСП + ДПС > ГЕРБ.
67
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко глупави хора имало в тази страна?!?Кой ***, ако е в добро умствено здраве би харесаал Борисов и неговата партия?Каква карикатура беше Румяна, неговия избор за Евро Комисарка?Колко калинки набъка във властта на всякакви ключови позиции (самата Калина Илиева е нищо, вижте останалите - Добрев, Дончев и т.н. ...)Представям си какви карикатури ще бъдат избраните от глупавите българи евродепутати на Борисов - майка плаче!А ако успее да се докопа пак до властта, не знам как ще оцелеем 4 г.
66
0
 
18
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 9 години
Какъв галъп, какъв "интернешънъл", я се скриите някъде, лъгахте като купени про***тутки преди изборите, сега прогнози сте тръгнали да давате, че и сте присвоили името на световно известната агенция без да имате нищо общо с нея ! Кухи пръчки ! Айде у лево ... Ще стане каквото ще стане, не сте вие тези дето ще давате прогнози ...
65
1
 
14
 
! Отговори
Кремъл преди 9 години
Воленчо къде си бе симпатяга.Удари го на живот тия дни че ти са последни- в политиката де.Грабни някоя и друга рубла че в Куба е хубаво ама като не си във властта си е е...о мамата.Айде пробвай се на изборите за думата с единна русия може да направиш коалиция
64
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен .Бойко тиквуний снощи се мазнеше на барека като му изпрати поздрави.Явно при едно евентуално влизане на България без цензури в парламента при едни предсрочни избори тиквуний иска да направи коалиции със тях за да ги качи отново българоубийеците от герб на власт.
63
10
 
11
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Най-голямата партия е партията на негласувалите - 65%. Това са обикновените, честни българи, които нямат интерес от лапането в политиката. Гордея се че съм част от тях.
62
18
 
19
 
! Отговори
ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ преди 9 години
Сега ще има викове "Оставка" на жълтите павета, после ще се върнат Дянков и Фидосова, ще ви вдигнат тока с 50%, ще ви замразят заплатите и пенсиите, ще слушате Боко с тъпите му лафове за футбол по всички медии и ще се самозапалвате от отчаяние. Сами си го направихте, някой се продадоха за по 50 лв. еднократно, други не отидоха да гласуват.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ДПС разполага със сериозен вътрешен ресурс" - Пълна глупост! ДПС купува гласове и то здраво за да може да се задържи над водата.Погледнете само в кои райони от страната какви проценти имат и веднага ще ви се изясни картинката.Как е възможно в северозападна България където почти липсват мохамедани ДПС да печели такива проценти?Може би имат силна платформа и са спечелили с идеи и морал тези гласове там? Е не,нека да не се заблуждаваме пазаруват здраво гласове иначе ще са на ръба