Работещи и учещи гласували за ГЕРБ, безработните – за ДПС

БСП остава лидер сред пенсионерите, сочат данни на "Галъп"
27 май 2014 20:55, Красимир Ангелов
191
Работещи и учещи гласували за ГЕРБ, безработните – за ДПС
Снимка: БТА

Работещите и учещите българи са гласували за ГЕРБ, пенсионираните – за БСП, а безработните – за ДПС, сочат данни от демографските профили на гласувалите, които бяха представени от „Галъп интернешънъл”.

Според данни от изследването 36.1% от работещите на пълна заетост българи са гласували за ГЕРБ, а 14.1% - за "Коалиция за България". Трета политическа сила тук е България без цензура, която събира 10.9% от гласовете на работещите българи.

Работещите на частична заетост също са предпочели ГЕРБ, показват данните. 28.3% от тях са гласували за партията на Бойко Борисов, като втора политическа сила тук става ДПС, която събира подкрепа на 19.2% от работещите на частична заетост. За Коалиция за България са гласували 14% от тези хора, а за България без цензура – 13%.

Учащите са дали най-голяма част от своята подкрепа отново за ГЕРБ – 26.9%. Следват България без цензура – 15.4%, ДПС – 14.2%, Реформаторски блок – 8,2% и АБВ – 7.2%. За Коалиция за България са гласували едва 6.5% от учащите, отчитат от „Галъп“.

Безработните и домакините са дали най-голяма подкрепа за ДПС, сочи статистиката. Сред хората без работа движението събира 34.9% от гласовете, следвано от ГЕРБ – 19.9% и БСП – 14.3%. Определилите се като домакини също масово са гласували за ДПС – 41.6%. Други 22.2% от тях са предпочели ГЕРБ.

Очаквано Коалиция за България е абсолютен лидер сред хората от третата възраст. 32.8% от пенсионерите са подкрепили социалистите срещу 25.1% за ГЕРБ. ДПС събира 10.2 на сто от техния вот, а България без цензура – 7.8%.

Според данните по етническа принадлежност най-голямата част от българите са гласували за ГЕРБ – 34.4%, Коалиция за България – 21%, България без цензура – 11.7% и Реформаторският блок – 7.9%.  ДПС е безспорен лидер сред определилите се с турска етническа принадлежност – 82.2%. Следват ГЕРБ с 5.5% и България без цензура – 3.8%.

Сред ромите първа политическа сила е ДПС, която събира 38,3% от вота им. Следва БСП с 27,3%, ГЕРБ с 12.3% и България без цензура с 9.7%, сочи изследването на "Галъп".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
4
 
! Отговори
До ИЗБОРЕН КОДЕКС преди 9 години
Гласуването е тайно, няма спор. Тази статистика се прави на анкети, проучвания и т.н. :)
115
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Где находится комуниста-дурак-сидер? Ааааааа в сибире!
114
3
 
9
 
! Отговори
Лора преди 9 години
До Анонимен 125Правите голяма грешка, Анонимни Господине! Гордея се, че съм Българка и ще изразявам свободно мнението си. А що се отнася за Вас, струва ми се, че Ви липсват първите 7 години!
113
11
 
12
 
! Отговори
Мими преди 9 години
Аз съм млад инженер и действително колегите ми масово се кефят на тиквата ... Дали е от незаинтересованост, дали се радват народът масово да обеднява докато те си прибират заплатката и се чувстват силните на деня, причини много ... Плашещо е в какво общество живеем.
112
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм висшист и гласувах за ГЕРБ
111
7
 
20
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Видно е отвсякъде , че БСП-ДПС-Атака-ДС са вредни за България. Единственото , което направиха за една година е да изтеглят 7 милиарда лева заеми и да ги откраднат , без нищо съществено да се направи за обществото. Каквито и да са ГЕРБ и РБ те просто умеят и работят за България. Това в момента е реалното нещо в Държавата. Другите партии са *** ми дойди ми , и няма какво да ги коментираш.
110
2
 
8
 
! Отговори
******************** преди 9 години
Галъп със сигурност са палучили пари да разпространят такава фалшива информация
109
4
 
10
 
! Отговори
пална лажа преди 9 години
Галъп трябва да бъдат съдени за Дезинформация
108
2
 
9
 
! Отговори
Лора преди 9 години
До mihail 102По темата:"Време е хората,и грамотните,и неграмотните,и пенсионираните,и безработните,и ромите,и учащите,и домакините,и българите, пръснати като пилци по четирите краища на света да се върнат и те, и всички дружно да ви захвърлят в миналото на историята!Време е за млади хора, с ново мислене и нови възгледи!!! Писна ми от продажни политици, писна ми от стари политически памперси!Обирайте си розите,и герберите,и фесовете,и лъвчетата,и палячовците...и дим да ви няма!Писна ни от вас!"
107
3
 
7
 
! Отговори
NSA преди 9 години
да не би да са правили Галъп криминално разследване че да знаят , пална лажа е това
106
3
 
7
 
! Отговори
ИЗБОРЕН КОДЕКС преди 9 години
ИЗБОРЕН КОДЕКС - Раздел II.Избирателно правоОсновни принципиЧл. 2. (1) Изборите се произвеждат въз основа на всеобщо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване.(2) Всеки избирател има право на един глас.Пише точно и ясно - с ТАЙНО ГЛАСУВАНЕ - стига долни социологически партенки. Никой не знае кой как е гласувал и не могат да хванат никого в лъжа. Аман от дрънканици. Престанете да настройвате хората един срещу други. Красимире, Галъп откъде имат тази информация???
105
2
 
8
 
! Отговори
Ххахаха преди 9 години
Пенсионери и безработни управляват България.От утре СС щял да дава ново/старо рамо на правителството.Това е МОРАЛ,ама комунистически.
104
6
 
8
 
! Отговори
МАНИПУЛАЦИЯ преди 9 години
невъзможно е да се знае , кой е работешт и кой е учашт , тва не го пише нито в бюлетината нито в личната карта
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака ако иска да влезе в следващия парламент, ще трябва да си отвори и *** крило, например "Ха, така".
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-интересен е състава на негласувалите, защото те са мнозинството. Там картинката никак не е розова.
101
1
 
7
 
! Отговори
detelina преди 9 години
ТИЯ ПЪК ОТ СОЦИОЛОЗИЛИТЕ КАТО НЯМА КАКВО ДА КАЖАТ САМО СИ ИЗМИСЛЯТ НЯКАКВИ ПРОСТОТИИ!МЕН ПЪК ЛИЧНО 25 ГОДИНИ НИКОЙ НЕ МЕ Е ПИТАЛ ЗА ДА ЗНАЯТ, САМО СИ ГИ НАГЛАСЯТ ЗА ДА СИ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИТЕ!НАПРАВО МЕ ДРАЗНЯТ!ПОРЕДНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ!
100
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само неграмотни *** и наркомани гласуваха на тия избори
99
2
 
5
 
! Отговори
Манрин преди 9 години
Е искат по-високи социални. Нормално е! И аз да бях *** и аз щях да гласувам за ***.
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лорче, какво бихме могли да сторим.може би знаеш ,че в Украйна има стотици хиляди оръжия който са откраднати от местни поделения оставени без контрол.Действително ужасно е да се стрелят някакви хора по улиците ,но пък замисли се реално това е тяхно желание.Аз съм щастлив,че Украйна предаде ядрените си арсенали в по-сигурни ръце преди 20-ина години.200 мъртви за 48 часа те ужасяват.Можеха да са 5 милиона за няколко минути.Гледай по-позитивно на нещата ;)
97
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През руската граница в Украйна влизат камиони с оръжие за терористите и аз трябва да ги съжалявам? Масово трепане на руснаци трябва, който е цивилен да се крие вкъщи, а не да ходи по барикадите.