Орешарски вярва в повечето от министрите си

Гаф със сирените го посрещна в Калофер
Обновена: 2 юни 2014 15:26 | 2 юни 2014 14:36,
113
Орешарски вярва в повечето от министрите си
Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Промените в кабинета ще зависят от целите, които предстои да се постигнат и дали отделните министри могат да ги осъществят. Така премиерът Пламен Орешарски обясни основния критерий за рокадите в правителството пред журналисти в Калофер.

„Аз вярвам в повечето от тях”, лаконичен бе премиерът.

Още по темата
Той уточни, че в момента двете партии, които подкрепят кабинета – БСП и ДПС, правят собствените си анализи.

За оставки в правителството се заговори след слабия резултат на БСП на евровота и исканията за предсрочни избори, за които упорито настояват от ГЕРБ и формации извън НС.

В петък премиерът потвърди в парламента, че такива ще има, но не са обсъждани. Той заяви, че за това предстоят консултации с двете парламентарни групи, подкрепящи правителството – БСП и ДПС, но рокадите ще бъдат "по-малко от 5-6".

Орешарски обаче не посочи конкретни сектори. Днес премиерът също не направи това.

„Не си спомням да съм казал проблеми в икономиката, а в последните няколко дни чета чудновати интерпретации на всичко, което кажа. Сигурно е нормално в по-напрегнатата обстановка, но не сме дискутирали окончателно”, заяви министър-председателят.

По повод исканата оставка на здравния министър Таня Андреева заради проблемите в спешната помощ, Орешарски отговори, че "доста голяма част от системата се обявява в нейна подкрепа.

По думите му критерий за смяна на министър няма да бъде мнението на малка група хора.

Пламен Орешарски участва във възпоменателното честване по повод 138 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев в родния му град.

По време на словото на премиера малка група хора се опитаха да го освиркат.

Поради технически проблем сирената, която трябваше да звучи точно в 12 часа в Калофер, не проработи. Звук се чу 5 минути по-късно, но беше далеч по-тих от обичайния за този ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
33
 
! Отговори
Много грозен преди 10 години
А бе, само на мен ли тоя ми е адски грозен и противен? Няма такъв противен тип като тоя, честно. Чак нямаме измислена достатъчно силна дума в бългаския език да опиша колко ми е отвратителен.
81
1
 
32
 
! Отговори
Българче преди 10 години
А в по-малкото?...***.ОСТАВКА!!!
80
0
 
31
 
! Отговори
бобо преди 10 години
ДО ПОМИЯРА ОРЕШАРСКИ - ОСТАВКА !!!
79
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ВИДИН Е НАЗНАЧЕН ШЕФ НА БЕЗМИТНА ЗОНА - ЧОВЕК НА М.МИКОВ С СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ + 2 СЕКРЕТАРКИ ...КОИТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ , ПОНЕЖЕ НЯМА КАКВО ДА ПРАВЯТ , НО С ЗАПЛАТА ОТ 1200 ЛВ. ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ ...
78
0
 
33
 
! Отговори
ТРЕНЬОР преди 10 години
ОСОБЕНО НА ...СИНТАКСИСА ...
77
0
 
33
 
! Отговори
Кръстан преди 10 години
Ти убаво верваш на министрето си,ама ние не ти верваме! А това значи,че и на тех не верваме -е,не е ли дошло НАЙ-СЕТНЕ времето да си одите?! Така,де - со кротце,со благо!
76
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ ПЪК КАКВО НИ РАЗМОТАВА ВЕЧЕ ЦЯЛА СЕДМИЦА .ЦЯЛ ДА СМЕНЯ МИНИСТРИ ПЪК НИЩО НЕ ПРАВИ .
75
0
 
32
 
! Отговори
plamen70 преди 10 години
EI GLYPAKA IVAN:) TOI IM VIARVAL SAMO DETO CIALA BALGARIA BEZ KOMYNETATA NE IM VIARVAME SABYDI SE ALOOOOOOOOOOOOOOO
74
0
 
35
 
! Отговори
БГ преди 10 години
*** КОМУНИСТЧЕСКА !!! НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И ПУТЛЕРСКИ *** !!!! МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ ПРИ *** ЗАЕДНО С ВСИЧКИТЕ СИ "ЕКСПЕРТИ"-НЕКАДЪРНИЦИ. СЛАМЕНО КОМУНИСТИЧЕСКО-ПОТУРНАШКО НИЩОЖЕСТВО !!! МАРШ !!! И ОЩЕ МАРШ !!!СКОРО ЩЕ СИ ПРЕД ТЕМИДА ЗА ЗОЛУМИТЕ СТОРЕНИ ОТ ТЕБЕ И " ЕКСПЕРТИТЕ ". ТИ ЗНАЕШ , ЗАЩОТО МНОГО МИСЛЕЩИ ХОРА ТЕ ПРЕДУПРЕДИХА -ПЪРВИТЕ 20 ГОДИНИ ПРИ СТРОГ РЕЖИМ И МНОГО ТРУД. ПО ЗАКОНА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ "НАРОДЕН СЪД ".
73
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз най-много вярвам в министърката на спорта.Вярвам,че все пак има някакъв смисъл в приказките и.
72
3
 
35
 
! Отговори
Докато се карате преди 10 години
ХОРА, докато се карате кой крив и кой прав по КАНАЛ 1 в предаването за история, ОПЛЮХА БОТЕВ, защото бил социалист. Имаха наглостта да се смеят на проф. Пантев, който им заяви че на тоя ден трябва да се преклоним пред паметта му. Даже се каза, че Ботев не бил като Г. Марков, той бил някакъв дето умрял за идеал, а не за нещо конкретно. Това ли е синята идея - ДА ОПЛЮЕТЕ БОТЕВ! ***. Всичките ни възрожденци са вярвали в ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА, в равенството на хората, обучени са в РУСИЯ.
71
0
 
34
 
! Отговори
ОРГИЯ преди 10 години
Че то тази чайка как няма да им вярва та той имената им не знаеше до преди да му се наложи да ги прочете в парламента .Вярва им разбира се и аз на негово място бих им вярвал то всички знаем че са некадърни ама това не означава че е повод за съмнение в това че са експерти в областта за която говорим .Забравих да спомена че в България 90%от хората работят нещо различно от това което са учили и би следвало в това да са силни .Лекари наливат питиета ,учители метат а който не става за нищо е политик
70
8
 
31
 
! Отговори
Киро преди 10 години
Аз пък вярвам на Орешарски. Некадърни бяха калинките от ГЕРБ.
69
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като дете което вярва в дядо коледа!Ама ние знаем че лъже!И той знае!
68
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Товa прaвителство е точно толковa безлично и бездaрно, колкото и беровото. Въпросa е кaкво ще дойде след него. Бг избирaтеля многокрaтно е докaзвaл неaдекеaтносттa си. Кой ще е новия месия. Пaзи боже от глупaци кaто бюреков или сидеров, зaщото глупaкa е по опaсен от aтомнa бомбa.
67
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен91, Drugaru, tozi MALCHIK ot Ukraina za nevinen i avtoriteten li go namirate?
66
0
 
32
 
! Отговори
trici преди 10 години
:)bg /tr narkopartiata na dps agentite si pravi kakvoto si pojelae s tosi bg kabinet i marionetnite bg ministri i bg zamestnik ministri v nego :)))))vkarva ministri, izkarva ministri....razigrava bg deputati, razigrava bg evrodeputati, razigrava bg narod - s lesnite parichki ot tutuna na bg robite strakat s prasti agentite :))))
65
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И с коя част точно горната или долната подкрепя гинеколожката си Моника Станишева?Орешарски зависи от СтанишевСамо ако Моника получи трудно лечимо бяло течение и го предаде на Сергея,може да се отървем от тая Андреева
64
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А на тебе кой вярва? Една марионетка освен за забавление за друго не става. Нали сте независимо правителство. Защо чакате Доганчо и Местанчо да ви кажат какво да правите? Хамелионщината винаги е била позор за една нация.
63
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога не трябва да се допуска до властта партия,която не е спечелила изборитеТакава партия не се бори за запазване на доверието на народаПравителството й е съставено от безкрупулни клиентелисти,които нямат избиратели,в чието мнение да се вслушватДемокрация е власт ,дадена от норода, а тия са узурпатори