ЕК ни спира парите по "Регионално развитие"

Имало разминаване в работата на контролните и управленските системи
Обновена: 3 юни 2014 20:03 | 3 юни 2014 19:20, Анисия Иванова
212
ЕК ни спира парите по "Регионално развитие"
Снимка: Reuters

Европейската комисия е спряла средствата за България по програмата "Регионално развитие". Това потвърди за БТА Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Тя поясни, че повече подробности ще бъдат съобщени в края на седмицата. По нейните думи след одит на ЕК са открити доказателства за значителни несъответствия в работата на контролните и управленските системи по програмата. В контакт сме с българските власти, които трябва да приложат необходимите подобрения по тази програма, добави Уилър.

Замразените средствата ще бъдат възобновени веднага щом ЕК установи по данни, предоставени от българските власти, че необходимите мерки са били предприети, заяви говорителят.

До края на месеца се очаква решението на ЕК за средствата по програма "Околна среда", замразени по-рано тази година.

Решението за финансирането на екологичната програма се бави заради предприета допълнителна проверка у нас на експерти на комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
13
 
! Отговори
дядо преди 9 години
За коя година е одит-а и за кое правителство става въпрос?!!!
15
7
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Брюкселските...лобисти ни търсят,под...вола теле.Сигурно в техните...бюргерски държавици всичко е по...конец и субсидиите текат...нон-стоп,Да им...завидиш на.А на нас се взират и в...запетайките,а *** запетайки не...признава.
14
4
 
1
 
! Отговори
Sonia преди 9 години
Po programa OS ni gi spryaha zaradi Gerberaskite izgyzici koito shefkata na RIOSV VARNA napravi predi 2 godini!
13
6
 
8
 
! Отговори
Somebody преди 9 години
А.. ами да спират! То май голяма файда няма от тия евросредства - безработица, ниски доходи... Ама като ни ги поспрат да вземем и ние да спрем да плащаме за членството май ще е най-добре, защото сумите по всички европрограми май са по-малко от сумите, които им внасяме за да се водим уж член на ЕС...
12
25
 
11
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
НИЕ В ТОЯ СЪЮЗ,ПРОСЯЦИ ЛИ СМЕ ИЛИ РАВНОПРАВНИ ЧЛЕНОВЕ ? КАК ТАКА СПИРАТ ПАРИ,МИ ДА НАПУСКАМЕ ТОГАВА ЕС,*** МАЙНАТА ИМ,ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ПОДОБНО УНИЖЕНИЕ
11
17
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Кмета-гордост на ГЕРП. :D
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЕСовете не престанаха с това "Тука има, тука няма" !...не разбаха, че в Европа им нямат доверие и ги гледат под лупа.
9
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия червени продажници и българоубийци правят нов и модерен геноцид върху народа си.Това е национално предателство!Няма да тънем пак в мизерия заради вас,скоро ще има възмездие за вас и скопените ви ***!
8
9
 
29
 
! Отговори
Фил преди 9 години
Да очакваме спирането на всички програми? Изгонване от Европа?,затваряне на границите?Влизане в Евразия? валутен борд с руската рубла?Забранен интернет?
7
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво е при Орешарски нали? 2008-*** се повтаря - масова корупция, кражби. Елементарен пример с програма европейски стипендии - в другите страни от ЕС, които участват в същата програма размера на стипендията е 182 евро месечно, а тук дават 61 евро. По европейски стандарт нашите студенти трябва да взимат 1700 на семестър, а те взимат 600. Въпросът е кой краде останалите пари? Очаквам спиране и на други програми и фалит на държавата. Казвам го със съжаление.
6
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На нас ги спират ,но в Гърция ще ги пратят .Що за наглост е този ЕС .Вместо да подпомагат България ,че от тук е дошла културата на Европа,а не от крадливите етиопски гърци.Няма справедливост на този свят ,свят пълен с лъжи и лицемерие.
5
13
 
6
 
! Отговори
От село преди 9 години
Ми ние да ви спрем ежегодишните вноски към ЕС(около 400 млн. евро) и да се рефинансираме - нещо като ЕРП-тата към НЕК !
4
19
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
А сега цялата новина:Европейската комисия (ЕК) временно прекъсва плащанията по ОП "Регионално развитие" в частта й свързана с градското развитие и развитието на туризма. До приключването на проверките временно се замразяват плащанията на 90 млн. евро. Прекъсването се дължи поради огромните нарушения предимно в община Бургас.Забравих от коя партия беше кмета на Бургас...
3
23
 
9
 
! Отговори
ЕК преди 9 години
ще ги пусне след като гъзолизеца Боко бъде върнат на власт, Барозу беше много доволен от него, леля Меркел също. СТанишев нещо не ще да се наведе и следва спирачка.
2
15
 
5
 
! Отговори
Мики маус преди 9 години
Какво губи България от членството в ЕС? Най-малката загуба е членският внос, който е 1 % от брутния вътрешен продукт или около 600 милиона лева годишно. За седем години това прави над 4 милиарда лева. По официалния обменен курс 4 милиарда лева са 2 милиарда евро, но по паритетна стойност, поради много по-ниското равнище на цените в България, те са равностойни на около 6 милиарда евро. За разлика от еврофондовете, членският внос се плаща веднага в началото на всяка година.
1
2
 
39
 
! Отговори
Склерозен Бе Се Пар преди 9 години
От статията става ясно, че програма "Околна среда" вече е без средства, сега спират и средствата за програма "Регионално развитие"... Абе, тва май съм го чел вече... ама кога ли бешееееее и кое правителство беше на власт миналия път, като се случи..... Не помня!!!