Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени

Корнелия Нинова и Георги Кадиев подадоха оставки
Обновена: 10 юни 2014 22:53 | 10 юни 2014 22:33, Александър Попов
214
Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени
Снимка: Булфото

След близо 8-часови дебати Националният съвет на БСП реши да даде мандат на Сергей Станишев да води преговорите за предсрочни избори на предстоящия Консултативен съвет при президента. Лидерът на БСП получи подкрепа и за промени в изпълнителното бюро на партията.

Още по темата

На "Позитано" 20 са факт и първите оставки.  

Корнелия Нинова вече няма да бъде заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но остава депутат.

"Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример. Аз казах – поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам. Не сме решили дали ще има конгрес преди срещата на Бузлуджа", заяви Нинова след заседанието, цитирана от БТА.

"Конгрес дали ще има – ще видим, ще стане ясно, като видим датата за изборите. Вътрешна опозиция винаги има, но това не е проблем. Никой не е искал оставката на Станишев. Оставките са за ръководството. Окончателното решение е да се премине към предсрочни парламентарни избори във възможно най-кратки срокове. Оставката на кабинета трябва да бъде съгласувана в зависимост от това как да се направят възможно най-бързите избори. Самата технология е въпрос на разговори, които ще бъдат проведени в близките няколко дни”, каза от своя страна Антон Кутев.

Според участници в заседанието Кадиев е подал оставка като депутат и като член на Националния съвет на БСП. По-рано, по време на заседанието, Кадиев изрази несъгласие изборите да са през юли.

"Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?", написа той в профила си във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съси и Орешков се събрали да теглят чоп, кой да си подаде оставката. Цяла вечер теглили клечки и всичките клечки излизали все къси. Когато се вгледали в кибритената кутийка, там пишело ГЕРБ!
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сатанишев си пише оставката излегнал се по корем под леглото, а Моника след множество неуспешни опити да го хване за перчема и извлече на видело, използва подла ПР тактика:1. Серьога, излез, излез де, че пак ще забременея! 2. Хайде де, излез, обещавам, че няма да ти приема оставката и ще я скъсам на хиляди парчета! 3. Излизай бе, суек, че сега ще звънна на бати Бойко...
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставки? Това ли са ви оставките? А херсонският травестит няма ли да подаде оставка?Няма я! И той, и Моника нямат и ден трудов стаж (освен като ***) нали ще изпукат от глад ако пуснат кокала!За броене на копчета по съветски униформи никой не дава пари...
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яяяяя - и корениля нинова? той Станишев съвсем я закопа тая партия.
131
0
 
12
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Станишев получи подкрепа и мандат да изкопае гроба и погребе Партията.
130
0
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 9 години
Който се е прегръщал и целувал с Местан винаги е бил нае*а. "Изгоряхме от парене и пак не се научихме да духаме" Левски
129
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП е сатанистка секта, обсебена от Сатанишеви и не искат да се отрекат от злото начало! БСП заслужава да изчезне и дано Тиквата да ги забрани с някой американски закон, като олигархична, просъветска и антинародна, антибългарска ОПГ!
128
0
 
8
 
! Отговори
user преди 9 години
БСП най-накрая се усетиха, че с ДПС коалиция не може да има. Крайно време беше да направят изборите задължителни и да ги елиминират. Бъдещето ще покаже дали Станишев греши, но ако махне ДПС от политиката ще съм наистина доволен.
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев и кликата му ще забият последния пирон в ковчега на Столетницата. Няма лошо - това отдавна не е лява партия, а престъпна група, обслужваща интересите на крупни олигарси, наследници на велможите от БКП. *** е, че властта пак ще я вземе друга престъпна група, пак рожба на БКП. `бах ти държавата!
126
2
 
15
 
! Отговори
Оооо!? преди 9 години
Ще има среща на Бузлуджа? Идеално, айде всички комунисти да се качват на чинията и да отлитат откъдето са дошли, в космоса, Куба, Северна Корея или на майната си!
125
1
 
14
 
! Отговори
психолог преди 9 години
И оставката на БСП-ДС е като всичко останало. Тука има тука нема. Такива *** скоро не са били във властта. Как няма мъничко достойнство в тези хора. Ставаш и казваш подавам оставка от тази дата и го правиш или не подавам оставка. Това е позиция , а сега става като гадна и противна повърня.
124
0
 
9
 
! Отговори
чугунена глава преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !кутев ще праска *** ...в гъзът щото са некъдърни
123
0
 
15
 
! Отговори
kkk преди 9 години
До Анонимен 190точно пък Корнелия Нинова и Кутев да им казваш "хора с чест" ... Ай, за Кадиев може да се навия, ама тия двамата преди него са точен пример за хора от котилото на БСП - празнословни и крайно нагли...Столетницата пак се ***, мощно! Евала, електората, евала, бат Станишев, евала! Само любимката на народа - Мая Манолова още не е излязла да каже, че ГЕРБ са виновни за тва положение, и да извади някоя бюлетина от чантата;без никой да те бута, да паднеш от власт, Е ТВА ГО НЯМА!!
122
1
 
8
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Ами чудесно! Колкото по-дълго Станишев е шеф на БСП, толкова по-дълго БСП ще е с ниско доверие, мразена, слаба и губеща. Необходима е нова, истинска лява партия, която да е реална конкуренция на ГЕРБ. Докато такава партия липсва, БСП няма да спечели никога срещу ГЕРБ.
121
2
 
17
 
! Отговори
ЧЕРВЕН преди 9 години
Серго,Серго ! Ти ще съсипеш Партията! Ще се убедиш на предстоящите избори! Твоето твърдоглавие го няма в света!
120
4
 
7
 
! Отговори
дабе преди 9 години
Кадиев е хитро чиче с жена енергетичка и се презапасява,като вижда потъващата гемия
119
2
 
22
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 9 години
Кадиев е един от малкото умни хора в тази жалка партия! Чудя се какво изобщо търси там?
118
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората с чест си подадоха оставките!Жалко ,че *** остават.
117
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците щели да изкупят украинската газопреносна мрежа и не искат бедна България да ги конкурира и да си намалят печалбите от преноса ! За това и американски ястреби и акули щъкат като *** из Източна Европа, задължително с тояги .Бившето СДС величие Орешарски си показа истинския образ . След като Макейн му обеща висок пост в МВФ - той ПРЕДАДЕ българските национални интереси ! "Интереса клати феса" ни беше казал великия българин . Велик а не труженичка на повикване като Орешарски !
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишко, престани да се дупиш на турците !"Те ти изядоха главата", ако още не си го проумял.И оня ДЪБОВИЯ да бъде изритан, голям бюрократ и голям негодник !