ГЕРБ няма морално право да искат вот за финанси

Станишев: Дадохте повод да си припомним какво правихте вие
Обновена: 13 юни 2014 10:44 | 13 юни 2014 10:44,
41
ГЕРБ няма морално право да искат вот за финанси
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БСП

ГЕРБ няма морално право да внася вот точно за фискална политика. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна, след като НС отхвърли петия поред вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски“.

„Точно партия ГЕРБ, от която бяха похарчени 4 млрд. от фискалния резерв и той беше намален на половина. По времето, на която  Симеон Дянков взе 4 млрд. нов дълг и цялото управление на г-н Борисов и г-н Дянков струваше 8 млрд. на българските данъкоплатци, няма правото да иска вот на тази тема, докато не даде отговор на много въпроси, в т.ч. къде са 1,5 млрд. пари за здраве на българите, които по закон може да се харчат само за здраве и бяха откраднати по същество от здравето на българските граждани”, допълни той.

Още по темата
Според него няма основание ГЕРБ, които всяка година са имали големи дефицити, да атакуват правителството и изпълнението на бюджета на Пламен Орешарски.

По неговите думи е ясно, че към края на май тази година увеличаването на приходите в сравнение с края на май миналата е с близо 7%.

Станишев е категоричен, че правителството си е поставило амбициозни фискални цели, за да може да прави социална политика за хората, да увеличава доходите, да помага на бедните. „Тази цел не е лека, но ще бъде изпълнена”, заяви той.

Лидерът на БСП обясни, че освен всичко останало е гласувал и против, защото е чул и изявленията на лидера на партия ГЕРБ от САЩ.

„Много интересно наистина, защото той каза на българските граждани, предвкусвайки новото си управление, макар че се е забързал предсрочно, че българите няма какво да очакват от него. Нищо хубаво не обещава. И това е истина. Затова правителството не падна днес, защото няма основания да бъде подкрепен този вот на недоверие”, каза той.

Станишев допълни, че ГЕРБ внасят няколко вота точно за най-слабите политики на тяхното управление. „Дадохте добър повод българите да си припомнят какво правихте вие“, обърна се той към депутатите от опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом станишев го казва значи е лъжа! Тоя и манолова лъжат още преди да са казали нещо. Единствения честен човек в тази партия е Кадиев другото всичко е ***.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога минималната заплата ще стане 1000 лв в България???Това е въпроса, другото е пълна какафония!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кАТО ДОЙДЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ ПЪРВО ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ КОНСТИТУЦИЯТА И СЕ ЗАБРАНИ БСП И ДПС КАТО ПАРТИИ КАКТО Е В УНГАРИЯ,ЧЕХИЯ ПРИ КОЕТО ЩЕ ЗАБРАВИМ КОНФЛИКТИТЕ...
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев каза,че до края на този месец ще проведем предсрочни избори? ДАНО МЕСТАН ТИ ГО НАМЕСТИ МУШЕННИК НЕИЗМЕНЕН. АКО ТЕ СРЕЩНА НЕ СЕ ИЗНЕНАДВАЙ КАТО ТЕ ОПЛЮЯ С ХРАЧКИ...Тогава пак ще кажеш,че БОЙКО те плюе ***.
25
1
 
5
 
! Отговори
край на цирка преди 9 години
Държите се като деца в детската градина,та нали сами си казахе,че си тръгвате,сега боли ли,а много ли боли,айде при оня Бисеров-там ви е мястото
24
2
 
7
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Ти нямаш моралното право,*** болшевишка ***!!!Отивай си в Украйна а оттам в Сибир с цялото БСП!!!Аман от ***!!!
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма кой да ти се върже на глупостите, все пак при теб замразиха сума ти фондове от 2007 до 2009, добре че ГЕРБ ги размрази, а сега пак замразяване. Нещо логиката ти куца, поне умните го разбират това, а масите да се лутат заблудени още много.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Морал???? Какъв морал може да търси Съсела, който на публично място целува мъж и му пуска език и с този език търси морал у другите?????!!!!! Гати и падението
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сергей Станишев смята,че той и неговите съпартийци и другари по съглашения,могат да използуват всякакви непозволени средства,за да злепоставят опонентите си,дори да вършат порочни манипулации /костинбродските бюлетини са ваша измама/,че даже и преврати.САМО ВИЕ И НИКОЙ ДРУГ.Другите задължително са маскари и некадърници.Може би защото не ги зарежда с подривна информация ДС.Вие направихте милионери не само себе си,но и всички,дето ви служиха вярно 25години.Купихте и съда,но дойде Видовден.Бумеранг
20
2
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До 12,Не трябва да си специалист,за да се информираш как и по какъв начин става финансирането по европроектите.Какво са направили тези,за да избекнат санкциите,за да не се стигне до спиране?Който и да е работил по проектите,от липса на време,от недоглеждане,от други обстоятелства,може да се стигне до забележки или връщане-какво са направили,за да стигнат до спиране?-едно голямо нищо и оправдание,че друг е виновен?!Виновни сме всички,че позволяваме още да ни крадат!И да поемаме чужди сметки!
19
17
 
15
 
! Отговори
Бади преди 9 години
Лицемерие:4 млрд лв. кредит4 млрд лв. взети от фискалния резерв1,5 млр. лв взети от здравната каса750 милиона оставени задължения към бизнеса.Г-н Борисов взимайте си магистралите, Дянков, Цветанов и останалта престъпна клика и си ни ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ.
18
7
 
13
 
! Отговори
Другаря-господин преди 9 години
След поредната национална комунистическа катастрофа комунистите поучават тези 250 000 забегнали от страната,вместо обещаните 250 000 нови работни места,как ще построят комунизма за лична употреба.Срам и позор.
17
16
 
17
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 9 години
Доказано ГЕРБ е престъпна организация,а Борисов раздава в момента България в САЩ на метър и килограм.
16
3
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"За четвърт век,трудно ще намерим случай когато БСП слиза от власт без национална криза. БСП и ДПС са основното политическо прикритие,че България се управлява от задкулисието контролирано от руските интереси.Станишев стана жертва на това задкулисие и то когато предложи Пеевски за шеф на ДАНС.Той изпълни диктатът на това задкулисие.Това задкулисие не е победено,то се пренарежда за да оцелее.Има конфликти в корпоративната групировка.Сделките в момента все още не са направени..."Огнян Минчев 11.06
15
4
 
12
 
! Отговори
Винету преди 9 години
На този *** обръща ли му внимание вече някой?
14
4
 
17
 
! Отговори
Бесепар Борисов преди 9 години
Как въобще Станишев има моралното право да се изказва ,като лидер -това украинско *** ,което бавно ,но неотклонно вкарва БСП в червената книга на изчезващите партии Което освен да плюе друго не може да прави .
13
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вашето правителство беше най-доброто българско правителство, а Вие сте най-знаковия български политик за последните 25 години. Това заяви световноизвестният политолог Збигнев Бжежински при срещата си с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов във Вашингтон"
12
4
 
9
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Тцтцтц най-големия продажник в съвременната ни история говори за МОРАЛ ? Защо ? С какво сме заслужили това недоразумение ?
11
17
 
8
 
! Отговори
До изоРали 1 преди 9 години
Парите от ЕС бяха спрени, поради открити нередности по проекти на гербереските кметове от Бургас, Русе и Стара Загора. Некадърни проекти, с опорочени процедури одобрени от управляващия орган по време на управлението на Герб. Лицемери илъжци сте вие. И най големите наглеци. Защо не изгонихте от парламента Московски, който е работил в Мултигруп, Веждито определен за "мултак" Как за едни за 2 работни дни им търсите сметка, а на други за години в СИК и др. борчески образувания ги лансите в управл
10
13
 
11
 
! Отговори
Спомени незабравими преди 9 години
Абе народе,каквото и да дрънкате нека бъдем откровени- ГЕРБ взеха парите от НЗОК за да платят строежите по магистралите. Днес виждаме пагобността на това в страхотиите на здравната ни система. Виждаме липса на направления дори и за бебета и бременни, защото парите бяха изляти в бетон и асвалт. За каквото и да говорите, ГЕРБ извършиха най-срашното предателство - гарантираха бавното убийство на нацията ни с унищожението на здравната ни система! А за нея Трябват пари, а не да ги вземат за магистра