Протестиращи и полиция пред сградата на президентството

КСНС започва при засилени мерки за сигурност
Обновена: 17 юни 2014 11:15 | 17 юни 2014 09:02, Камелия Цветанова
113
Протестиращи и полиция пред сградата на президентството
Снимка: БТА

При засилени мерки за сигурност започна днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев, на което се очаква лидерите на парламентарно представените сили да определят датата за предсрочни парламентарни избори.

Още по темата
Районът около сградата на президентството е отцепен от полиция, защото има и протестиращи, организирани от гражданско движение ДНЕС, които искат партиите да се обединят около няколко приоритета за развитието на държавата, както и представители на партия „Атака“, които издигнаха плакати за избори на 27 юли. Граждани настояват за оставката на премиера Пламен Орешарски веднага.

Преди заседанието на КСНС лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че настоява предсрочните избори да са на 27 юли. Според него това може да стане след бързи промени в Изборния кодекс. По думите му обаче останалите партии се страхуват от бързи избори.

Аз съм за бърза оставка и бързи избори, но виждам едно отдръпване от БСП, ГЕРБ и ДПС. Те се договарят в момента. Вървят трескави договаряния кой ще яде от баницата, заяви Сидеров. Той дори допусна, че ГЕРБ и БСП се договарят да направят кабинет в рамките на този парламент.

Лидерът на „Атака“ все пак изрази надежда след заседанието на КСНС при президента да се достигне до дата за предсрочния вот. 

Орешарски да каже кога ще подаде оставки, не може да стои и мълчи, след като никой не го подкрепя, призова той.

Друг е въпросът какъв парламент ще произведат тези избори. Трябва обаче да се отпуши това напрежение. Има една агония – институциите не работят, блокирани от очакване, заяви още той.

Останалите политически лидери отказаха коментар преди старта на преговорите при държавния глава.

Очаква се на заседанието да бъде обсъдена датата за провеждането на предсрочните парламентарни избори, неотложните задачи, които предстоят пред парламента и правителството, провеждането на референдум за изборните правила.

До консенсус обаче е малко вероятно да се стигне, след като преди ден стана ясно, че на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП не е взето решение на КСНС левицата да предложи дата.

От ДПС се обявиха за избори до края на годината, ГЕРБ настоява те да са на 29 октомври, а „Атака“ поиска вотът да е на 27 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: КСНСпрезидентство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
k преди 9 години
dps ne barzat za izbori . te znaiat che pak shte sa v igrata i ne im puka za nishto
72
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ТИЯ В СОФИЯ НЕ РАБОТЯТ ЛИ?! САМО ПО СТАЧКИ ЛИ ХОДЯТ ?)! ПЪК ИНАЧЕ ПРЕТЕНДИРАТ , ЧЕ СА ГРАЖДАНИ. ЧЕ ТЕ СА СБИРЩАЙН ОТ СЕЛА , ГАРИ , МАХАЛИ И ПАЛАНКИ. ЕГА ТИ И СТОЛИЦАТА. И ТЕ С ПРЕТЕНЦИИ . НА КОЕ БЕ ХОРА. ЧЕ ПО- КРАДЛИВИТЕ НИ ОКРАДОХА И ИЗНЕСОХА ВСИЧКО. СЪБОДЕТЕ СЕ БЕ БЪЛГАРИ.!!!!
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Инж+С това, че Серльо се оака за последно, че Атака показа близки родствени връзки с ДПС-ДС, че социалциганистическата икономика на Олигархски не е изход от кризата, че напъните на Мая общата и КУРанелия са безплоден секс и най-вече, че сатанинския брак между БСП-ДПС-ДС носи на народа само беди и мизерия и ражда Бисеровци, Пеевци и Трактори
70
12
 
10
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
ТЕЗИ СОФИЯНЦИ СЪСИПАХА ЖИВОТА НА НАРОДА НИ СЪС ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ.ТЕ ОГРАБИХА ЗАВОДИ,ФАБРИКИ,БАНКИ,ИМОТИ И ВСИЧКО ТОВА Е СТРОЕНО ОТ ХОРАТА ,А СЕГА СЕ РАЗПОЛАГАТ ТЕ.СОФИЯНЦИ НИ ДОВЕДОХА НА ТОЗИ ХАЛ,ЗАЩОТО НА ТЯХ ВСЕ ИМ Е МАЛКО И САМО РЕВАТ ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ.
69
3
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До TrezvomisleshtНагледен пример си колко *** е електората на АТАКА.Първо "патриоте", на български се пише на кирилица, набий си го в тъпата кратуна!Второ, пише се "безсмислено", а не "безнислено", нито "безмислено", без мислено е съдържанието на кратуната ти !Трето, акъл се дава когато имаш, а ти очевадно нямаш за раздаване!Само изключително прости наивници вярват на продажното политическо к*рве Сидеров!
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TrezvomisleshtАтака е партия на Доган. Преди парламентарните избори 2013 излезе из мрежата едно документче, как Атака е спонсорирана от ДПС. Тогава му се смяхме доста на това парче хартия, ама след като влязоха в парламента се видя, че това парче хартия е 100% истина. А ти си платен ***. Ще му свършат парите на болния за такива като теб и ще мирясате с вашите глупости.
67
7
 
4
 
! Отговори
Trezvomislesht преди 9 години
AZ PUK KAZVAM: Stiga ste pluli beznisleno po ATAKA i Siderov! Te edinstveno dosega ne sa bili v izpulnitelnata vlast! Neka da im dadem 6ans! Az 6te glasuvam za ATAKA!
66
11
 
6
 
! Отговори
националист преди 9 години
Браво на Атака заема единствената отговорна позиция след като е ясно, че ще има предсрочни избори и като няма подкрепа за правителството защо да се бавим още няма смисъл това прилича на задкулисни игри и договорки между партиите на статуквото!
65
4
 
16
 
! Отговори
гербер мисли на глас преди 9 години
Щом държавата е в колапс, значи няма може да се крадне. Няма смисъл тогава да се печелят избори. Ще протакаме.
64
16
 
18
 
! Отговори
Не ми пука... преди 9 години
...кой ще бъде на власт, дори и да са от ГЕРБ! Важното е Бойко Борисов и Цветан Цветанов да са аут от властта и да са в затвора, особено Цветанов!
63
4
 
25
 
! Отговори
Инж+ преди 9 години
Миналата година извънредни избори!Тази година пак?!А с какво толкова се подобри положението?
62
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не чувам призиви за линч, на гювендията Волена Сидерова? Тоя *** безподобен сега си позволява да насъсква хората срещу тези на които вчера близа анатомията!Тоя *** трябва да бъде пребит с камъни, *** ***. 1 годинаблиза *** и патки тая *** мазна, на всички-дори и на ***, сега обърна палачинката. Бой за тоя, само *** му се връзват, къде са агитките да му сложат усмирителна риза? Този е гробокопач на България и орденоносец на тиквени Шутлерски медали
61
1
 
18
 
! Отговори
Балкански дивак преди 9 години
ПРОТЕСТИРАЙТЕ КОЛКОТО ИСКАТЕ ХАЙДА НЯМА!В *** ЩЕ ОСТАНАТ САМО ***,КЪРЛЕЖИ И *** БЪЛГАРИ.
60
9
 
18
 
! Отговори
илия преди 9 години
Хахахха Воленчо плаче като изоставено дете, горкия, от всякъде го изритаха хахаххаха
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 72не се казва руТаете а руГаете но при вас всичко е по - разУчно наУи така другарю и не не се ругаем а ругаем вас
58
14
 
17
 
! Отговори
Въпрос? преди 9 години
Когато Бойко Борисов спечели властта, Цветан Цветанов пак ли ще стане вътрешен министър?Искрено се надявам да се случи точно така. Тогава ГЕРБерастите ще усетят в задниците си цялата народна любов... до последния сантиметър!
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как е тъпири? Рутаете ли се)))))))
56
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе какво само ми го цитирате какво бил казал Болен. Той е вече бита карта. Стига вече с него.
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 68Ще си почивате като паднете от власт до тогава протести
54
2
 
8
 
! Отговори
до 586 преди 9 години
Това е вече записано в книгата на Гинес за най-бързо разпаднала се партия. Парите свършиха, кранчето пресъхна, кой взел взел, кой не взел да духа супата.