Станишев спаси себе си, отсече Кадиев

"Лидерът на БСП и хората около него трябва да си тръгнат от „Позитано“
Обновена: 25 юни 2014 10:12 | 25 юни 2014 10:03,
40
Станишев спаси себе си, отсече Кадиев
Георги Кадиев, Снимка: БТА

Станишев спаси себе си, постави личното желание над всичко останало. Така бившият депутат от левицата Георги Кадиев коментира в сутрешния блок на  bTV решението на лидера на БСП Сергей Станишев да напусне Народното събрание и да стане евродепутат. Според Кадиев един политик трябва да си държи на думата, да е пример за обществото и да пази името на партията.

Аз почувствах срам от действията му, отсече Кадиев. „Не можеш да обясняваш шест месеца как няма да отидеш в Брюксел и как България е по-важна за теб и сега да тръгнеш“, посочи още той. 

Още по темата
Коя е мечтата, която ще продадем на нашите избиратели. Голямата коалиция с ГЕРБ ли? Защото така изглежда в момента - единственият план е голяма коалиция с ГЕРБ, но това е план за спасение само на няколко души около Станишев, посочи ексдепутатът.

Георги Кадиев призова БСП да направи незабавни промени в партията. "Чух Станишев да казва, че трябва да има промяна и да се вложи нова енергия, но мисълта, че той ще осъществява тази промяна или хората около него, обезсмислят всякакви действия“, категоричен бе ексдепутатът.

По неговите думи Сергей Станишев и хората около него „трябва да си тръгнат от „Позитано“ и повече да не поглеждат назад“.  „Това трябва да се случи до края на седмицата“, изтъкна още Кадиев.

Без БСП да е здрава няма здрава политика в България – или режем крайник, или загива целият организъм, смята Кадиев.

Относно това кой трябва да наследи Станишев начело на партията той посочи, че „всички са варианти – но трябва да не е посочен от Станишев. Според него до провеждането на конгрес на партията тя трябва да се ръководи не от един, а от няколко души.

Силно съм разочарован от колегите си в Националния съвет – те всички са зависими - кариеризъм, клиентелизъм, корпоративни зависимости - всички тези неща ги има в Националния съвет и това трябва да се изчисти моментално, отсече Кадиев и допълни, че категорично това не може да го направи нито Станишев, нито хората около него.

Припомняме, че на 11 юни Георги Кадиев подаде оставка като депутат и напусна парламента заради несъгласие с действията на ръководството на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ДПСБСПкадиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кадиев, не се притеснявай, нищо не можеш да промениш. Форума пък е като в японските фабрики дето върху *** на шефа си изкарваш ядовете, т.е. изпускаш парата. И тук е така.За по-следващите избори ще кандидатствате в реформаторския блок, ако все още съществува, за количество и тогава част от ръководството ще може да влезе в парламента, защото левия електорат прогресивно намалява с около 60К-70К на година.
31
3
 
4
 
! Отговори
ДОБРЕ преди 9 години
ТОЙ НЕ СЕ СПАСЯВА,А ВИЕ ШОЗОФРИНИЦИ,СПИНОЗНИ КЪДЕ БЯХТЕ ,ЧЕ ГО ТЪРПЯХТЕ,СЕГА ТОЙ НЕ САМО,ЧЕ ОХОЛНО ЩЕ ЖИВЕЕ,А НЯКОЙ ДРУГ ОТ ВАС ШЕ ГО ПОСЛЕДВА,ЗАЩОТО ВСИЧИ СТЕ ГРОБОКОПАЧИ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.
30
1
 
7
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
към 24ти: нито съм за ГЕРБ, нито за БСП, нито за Атаки, Барекофци, жени с криви физиономии, Костуф и тем подобни измислени герои. Да не говорим за ДПС. Политическата ситуация е такава, че няма за кой да съм. Обикновено когато гласувам то е за най- малкото зло. Последно не гласувах, защото не можах да преценя кое ще да е това.А ето и отговора ми на въпроса ти: най- голямата гнус от ГЕРБ е Цвъцко, той е с голяма преднина пред всички. Имаше и доста други гадове и интересчии там, но се поометоха.
29
14
 
5
 
! Отговори
орех преди 9 години
Кадиев очевадно злобее и завижда постоянно по адрес на шефа си. Неприемливо поведение, БСП няма нужда от такива хора.
28
11
 
6
 
! Отговори
цаца преди 9 години
Кадиев, явно не си разбрал нещо много важно - не плюй там, където си вадиш хляба! А ти го правиш цял живот!
27
4
 
9
 
! Отговори
хе преди 9 години
..този играе някаква двойна игра. като не одобрява политиката на фирмата и отиващия зад граница вече шеф да напусне както направиха Дончева, Калфин и Първанов. А още по интересно е защо самите другари не го гонят, а го търпят. Тяхна нормална реакция би била да го разчленят, а сърцето му да принесат като дар на великия червен бог Благоев там на храма му на Бузлуджа..
26
1
 
17
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До До ИвоНе Иво, това не е чудо. Чудо е, че все още има толкова много българи, които гласуват за твоята любима партия.
25
1
 
21
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Господин Кадиев, казвате неща, които всеки един нормален българин си ги мисли и казва много отдавна. Вие сега ли стигнахте до тези изводи? Вярно е всичко което казвате, но е много късно. Ако това го бяхте казали още през лятото на миналата година, щяхте да сте един от най - харесваните политици в България и то не само от привържениците на БСП.Сега просто не вярваме в думите ви. Очаквано, нали?
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
един да излезе и да каже че политиците мислят само и само за своите си ОБЛАГИ,Никой не мисли за Народа и Държавата.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До OMG_LuckerНе знам конкретно за РОвч, а и не ме интересува ... Казвам, според мен, какво трябва да се случи, за да може тази партия отново да "заиграе" на политическия терен!Не може да бъде "лява" само на хартия, а да развива дяснолиберална политика.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОбективенЧе кога пък съселчето е правило нещо в угода на Кремъл? Къде видя комунисти? Такива няма от поне 30-40 години в България. Те бяха неудобни за управляващите тогава, както и сега!Каквото рекат ое ембасито - т'ва е! Хайде стига с клишетата!
21
6
 
20
 
! Отговори
VALIANT преди 9 години
Да! Станишев макар и временно се спаси, но позора си остава!А г-н Първанов се доказа отново като зрял политик. Сега вече АБВ ще увеличи рязко гласоподавателите си. Всички тези разочаровани и обидени хорица от БСП къде ще се насочат? Естествено единствената позната и приемлива за тях личност е г-н Първанов (АБВ).Това е цената на спасението на г-н Станишев!!!
20
14
 
6
 
! Отговори
До OMG_Lucker преди 9 години
Я да видим дали си Гербераст! Опиши ми сега по гнус хората от ГЕРБ ! :)
19
8
 
28
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Никога не съм симпатизирал на комунистите, но този Кадиев определено ми харесва - като поведение, мислене, чувство за отговорност. Но не е от типа лидер на БСП. На бетонните тикви им трябва момче, издънка на бившата номенклатура, който да ги четка с "другари", а да играе с назначените червени бизнесмени. Да вдига пенсиите с 5 лв., а да дава милиарди на олигарсите. Да е патриот, но за всичко да пита Кремъл. Да е българин, но да целува г.за на Доган. Да отпуска помощ на *** и пр.
18
1
 
23
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
към 16:Румен Овч. замина ли си? Не съм съвсем сигурен, не им следя в детайли делата на тия. А той според мен е най- голямата гад.Всъщност ако ги степенувам по гнус от БСП са както следва:1. Румен Овч. 2. Станишеф 3. Първаноф (хич да не се опитва да се разграничава и той е в кюпа).
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно бе! Да не мислиш, че ти ще станеш лидер?
16
15
 
5
 
! Отговори
до блюдолизец храбър преди 9 години
Ами ти си гербераст, как ще гласуваш за Станишев:))) егати евтина и прозрачна пропаганда *** :))
15
2
 
24
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Капитанът пръв напуска потъващия кораб!!
14
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина вредните хора за БСП се махнаха , сега БСП само може да спечели , идеите на партията не са никак лоши!
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП трябва да подмени цялото си ръководство, ако иска да остане фактор в политиката!Първанов си замина - чудесно, руменовци разни - също, но сега е време да се разкарат станишевци и да се престане с клановото управление!