Заем от 5 млрд. лв. ще стабилизира ситуацията, да викнем МВФ!

Борисов предлага парламентът да работи още месец
Обновена: 27 юни 2014 15:50 | 27 юни 2014 15:50, Камелия Цветанова
750
Заем от 5 млрд. лв. ще стабилизира ситуацията, да викнем МВФ!
Снимка: БТА

Този парламент трябва да продължи да работи поне още един месец, защото е нужно да се емитира нов дълг от поне 5-6 милиарда лева, за да се стабилизира ситуацията. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, въпреки че настояваше за избори максимално бързо.

„На практика в началото на тези политически консултации ситуацията беше една, сега е друга, въпросът вече е колко бързо и как трябва да се викне МВФ, трябва веднага да се викне, след тази тройна коалиция следващият бюджет да го прави фондът“, коментира той.

Още по темата
Според него е нужно да се направи експертиза, която да успокои държавата.

„Да се надяваме, че сега всички ще са по-внимателни и мъдри и ще се говори за правителство на спасението“, призова той и добави, че „когато Орешарски и Чобанов кажат, че нещо е стабилно, това значи, че не е стабилно“.

Още днес исках да ги сменят, за да се успокоят хората, коментира лидерът на ГЕРБ, според когото правителството трябва да подаде оставка в края на юли.

„Сега вече трябва да се вика фондът, сега вече е длъжен този парламент да работи един месец, за да се направят всички законодателни промени и да се емитира нов дълг и от 5-6 милиарда“, настоя Борисов.

Той гарантира, че ще участва в работата на парламента и ще гласува за заема.

„Сега ще бъда принуден да гласувам за тези огромни пари, защото това е единственият начин да осигурим стабилността, поне месец трябва да се направи всичко нужно, за да се стабилизира системата, а след това да влезе служебното правителство, но банките трябва да се стабилизират“, заяви той.

Борисов добави, че се надява прокуратурата да потърси наказателна отговорност за това, което се случва в банковата система.

„Но е крайно несериозно вицепремиер да излиза и да казва: „Някой излиза и дава по 50 лева да правят опашки пред банката“, упрекна той министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Относно датата за предсрочните избори, около която се обединиха всички партийни лидери, Борисов съобщи, че я е предложил той.

„Неслучайно, тъй като най-бягащата дата за избори беше 5 октомври, защото на 4 бил религиозен празник на мюсюлманите, се предлагаха други дати, аз затова предложих 5-и, защото в ГЕРБ има много български мюсюлмани“, обясни лидерът на опозицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още по темата: Бойко БорисовМВФзаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
25
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Единствения политик , който е доказал , че му пука каво става в тази държава. За 25 години , комунистите за трети път вкарват държавата във финансов колапс.
412
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е човекът, като няма кво да се краде- МВФ и така до края на света!
411
2
 
20
 
! Отговори
д-р рефлексов преди 9 години
Сегa рaзбрaхте ли, че проблемите нa Волен изглеждaт кaто тривиaлнa констипaция в срaвнение с тежкaтa шизофрения нa пaциентa от снимкaтa по-горе!
410
2
 
27
 
! Отговори
$$$ ГЕРБСП $$$ преди 9 години
Къде сa ГЕРБЕРAСТИТЕ, които лaехa зa 1 милиaре зaем, когaто сегa вождa им пискa зa зaем от 6 милиaрдa кaто Фидосовa зa турски лукум?Някой знaе ли къде сa тези ?
409
2
 
26
 
! Отговори
Светлозар преди 9 години
Заем щял да тегли 5-6млрд. от МВФ тиквата проста.Алоооо ти да заробиш и внуците ни ли искаш ?????? По-добре изтегли жезъла на Мойсей и се скрий у банкянско.Сретане къде си да ни спасиш от това недоразумение.
408
3
 
26
 
! Отговори
РЕД преди 9 години
Народе български,какво ли значи призива на *** да дойде МВФ?Та ние сме в борд!Истината е,че вашингтонските ккукловоди бързат да поставят начело банкенсккият *** и да станем ПЛАЦДАРМ НА ВОЙНАТА ИМ СРЕЩУ ЕВРОПА И РУСИЯ!ЕВРОПА Е ОПРЕДЕЛЕНА ЗА ЖЕРТВЕН АГНЕЦ!
407
3
 
25
 
! Отговори
Анти-мутра преди 9 години
Тиквата вече тотално се оля! Просто се оля! Иска да ни хвърли на кучетата, този...
406
11
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Най голямото проклятие на България са българските комунисти ! Крадливи , алчни , некадърни , готови да продадат за власт и българските интереси , и суверенитета дори! Докато България не се очисти от тази гнусотия , няма шанс да върви напред...
405
2
 
23
 
! Отговори
Юда Искариотски преди 9 години
Като се замисля Боко нещастника е пълен антипод на Васил Левски! Боко за собственото си благополучие слага цял народ на картата, а Левски погубва живота си за целия народ! Къде е на петела ***, къде е на магарето ***? Ако има ад съм убеден че предателя ще гори там, дано да го има обаче!
404
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя една година разправя как правителството ще ни зароби със заем, който се взима за да се плати неговия заем който той взе преди 3 години. А сега иска 5 млрд да вземем. Не внуците ами света ще свърши докато се разплатим после. ***.
403
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОДАЛ Е БЪЛГАРИЯ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЕВРЕИМРЪСНА ГАД
402
2
 
1
 
! Отговори
До 549 преди 9 години
Съзнателно ли е пропусната Атака . за изриването? Или тя май вече се самоизрина?
401
3
 
34
 
! Отговори
койчо преди 9 години
На тази новата песен - за заем и влизане на МВФ, текста май е разучаван под палката на американски диригент?!?!?
400
3
 
37
 
! Отговори
съд зa сини и червен преди 9 години
Бойко, нaглосттa ти прескочи всякaкви грaници
399
1
 
16
 
! Отговори
Хампарцумян-БулБанк преди 9 години
Електората - наистина ли сте толкова наивни да смятате, че някой ще търпи 60+млрд. да висят по банките без да работят!? Сещам се за една приказка на виден банкер, на запад от БГ: "Има два типа хора, които си имат работа с банките. Единият си стои в хубави и топли офиси, получава големи заплати и тлъсти комисионни, а другият виси на опашки в студа за да изтегли парите си, които първия отдавна е похарчил!" Майтап, не майтап - процедурата продължава ...
398
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българския майдан е неизбежен. Един път завинаги трябва да се изрине политико олигархичната проционистка мафия в лицето на ГЕРБ, ДПС, БСП, РБ, СДС, ОДС и останалата продажна антибългарска пасмина, която е отговорна за намаляването на нацията с 2 000 000 МИЛИОНА души, само за 25 години. Само това е достатъчно, без да слагаме ограбването, глада , мизерията, тези хора да бъдат осъдени насмърт за предателство срещу народа си.
397
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука парите ще се откраднат, или ще се раздадат на *** и политиците.Няма смисъл да храним политици и ***.Но ни чака студена и гладна зима с високи цени на тока и газта.
396
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дава се за пример Румъния как за 5 г. със заем от МВФ направи чудеса. Но там убиха червените *** и бизнеса работи при ясни правила.Тук как ще стане тая работа не е ясно.
395
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турция за 11 г. управление на софт-ислямистите на Ердоган върна дълг към МВФ в размер на 100 млрд. долара и в момента не дължи на МВФ нищо. Едновременно с това натрупа държавен резерв за 100 млрд. долара. До 5 г. ще бъдат завършени мега строежите на летище, метро, и тунел в Истанбул.Ноооо, там не е имало комунизъм и има работещ бизнес.
394
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Финанси изучават ли пожарникари, охранители и играещи мачлета?